Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς αφορά το νέο αισθηματικό μυθιστόρημα ''Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ'' από την συγγραφέα κυρία Βασιλική Κοτλίτσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.
    Ένα βιβλίο με καλό,στρωτό λόγο που διαβάζεται ευχάριστα χάρη στα μικρά καί περιεκτικά του κεφάλαια. Η γλώσσα του απλή αλλά διανθισμένη με ωραίο λεξιλόγιο χωρίς περιττές τάσεις εντυπωσιασμού από μεριάς της συγγραφέως,δίνει μία νεανική νότα σε όλο το βιβλίο.
    Η ιστορία του εστιάζει κυρίως στην κύρια πρωταγωνίστρια καί την ζωή της καί στα άτομα τα οποία την συντροφεύουν. Eγώ βρήκα την πλοκή του βιβλίου σύγχρονη καί πιστεύω ότι πολλές γυναίκες αναγνώστριες εκεί έξω θα ταυτιστούν με την ιστορία της πρωταγωνίστριας. Θα ζήσουν μαζί της την επιτυχία τόσο στον επαγγελματικό τομέα όσο καί στην προσωπική τους ζωή. Θα αγαπήσουν καί θα αγαπηθούν. Θα πονέσουν καί θα προσπαθήσουν να επιβιώσουν καί να βγούν νικήτριες από τις δυσκολίες.
   Το μόνο που δεν γίνεται να σας πώ είναι το τέλος. Εμένα ο επίλογος με βρήκε απόλυτα σύμφωνη. Δεν θα ήθελα να έχει διαφορετικό τέλος το βιβλίο. Ενισχύεται με αυτόν τον τρόπο περισσότερο το νόημα του κειμένου.
   Διαβάζοντάς το,μου γεννήθηκαν πολλά συναισθήματα,από χαρά έως λύπη καί το βρήκα πολύ θετικό για την γραφή της συγγραφέως. Άν ο συγγραφέας δεν κάνει τον αναγνώστη να ''νιώσει'' διαβάζοντας το βιβλίο του,για μένα δεν έχει καταφέρει να πετύχει τον σκοπό του.
   Θεωρώ ότι η συγγραφέας έχει μία καλή βάση στην οποία μπορεί να στηριχτεί καί να εξελιχθεί μελλοντικά. Γι'αυτό θέλω να της δώσουμε μία ευκαιρία καί να μας δώσει στο μέλλον κι άλλα καλά βιβλία.
   Μου αρέσει να ανακαλύπτω νέους συγγραφείς που θα βάλουν τα θεμέλια για τα επόμενα χρόνια στον χώρο της συγγραφής καί σας προτείνω να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Πιστέψτε με. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσα καλά βιβλία θα βρείτε εκεί έξω από ανερχόμενους συγγραφείς καί πιο μικρούς εκδοτικούς.
                                                       Καλές σας αναγνώσεις!

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Βάλια, ένα κορίτσι από την επαρχία, μεγαλωμένη με όλες τις αρετές μιας οικογένειας μεσαίας κοινωνικής τάξης και με την ατέλειωτη αγάπη των δύο υπέροχων γονιών της, γίνεται ξαφνικά στην ηλικία των δεκαοχτώ χρονών μόνιμος κάτοικος της Αθήνας. Μέσα από αλήθειες, ψέματα, προδοσίες, πάθη, απογοητεύσεις και ανθρώπους που θα σημαδέψουν τη ζωή της καταφέρνει να φτιάξει την επαγγελματική της καριέρα και να φτάσει ένα βήμα πριν το πολυπόθητο όνειρό της. Όμως η προσωπική της ζωή δεν ακολουθεί την ίδια πορεία, καθώς ο Ορφέας, ο Μάριος, ο Δημήτρης και ο Νικηφόρος την οδηγούν σε ένα σκοτεινό μονοπάτι με μόνο σύμμαχο τα συναισθήματά της που γίνονται εμπόδιο σε κάθε απόφαση που καλείται να πάρει. Θα καταφέρει τελικά να βρει την ισορροπία στην αγάπη ή η κατάρα του φεγγαριού θα την ακολουθεί για πάντα;

                      Διαβάστε εδώ την συνέντευξη που μου παραχώρησε η συγγραφέας:

                           https://dominicamat.blogspot.com/2019/10/blog-post_44.html
    
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: BΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΤΛΙΤΣΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ

Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.