Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη να ''καλπάσει'' μέσα στις σελίδες του βιβλίου φαντασίας από τον συγγραφέα κύριο Δημήτρη Μανούση με τίτλο ''Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ''.
   Ένα βιβλίο αρκετά καλογραμμένο,πολύ ευχάριστο καί διασκεδαστικό για το αναγνωστικό κοινό ειδικά αν σκεφτούμε μάλιστα ότι πρόκειται για το πρώτο δείγμα γραφής του συγγραφέα που φτάνει στα χέρια μας.
   Στολισμένο από την αρχή ως το τέλος με πολύ περιπέτεια,αγωνία καί διάφορα πλάσματα της φαντασίας μας το βιβλίο θα μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον καί θα περάσει τόσο γρήγορα ο χρόνος που δεν το φανταζόμαστε.
    Εγώ μέσα από την ιστορία του εκτός του ότι έκανα ένα μαγικό ταξίδι με την φαντασία μου,έλαβα καί άλλα μηνύματα όπως η φιλία καί οι καλές πράξεις για το συμφέρον του συνόλου από καθαρή ανιδιοτέλεια καί προσφορά στον συνάνθρωπο.
    Ένα άλλο στοιχείο του βιβλίου που μου άρεσε ήταν ότι χρειάζεται ένας συνδυασμός τόσο σωματικής δύναμης καί εξυπνάδας ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε αυτό που επιθυμούμε. Ακόμη κι αν αισθανόμαστε μικροί κι ασήμαντοι έχουμε πολλή δύναμη μέσα μας,αρκεί να πιστέψουμε σε αυτήν.
     Με ανάλογο τρόπο είναι σκιαγραφημένοι καί οι ήρωες του βιβλίου. Καθένας ξεχωριστός από τον άλλο αλλά με τα δικά του προσόντα θα βάλει το λιθαράκι του ώστε να έχει αίσιο τέλος η υπόθεση του βιβλίου.
    Οι περιγραφές του τοπίου πολύ ωραία δοσμένες τόσο όσο για ένα βιβλίο φαντασίας που πιστεύω ότι θα σας ικανοποιήσουν. Άλλωστε η φαντασία δεν έχει όρια καί μπορούμε να φανταζόμαστε ακόμα καί τα πιο απίθανα πράγματα.
    Δεν θα σας κουράσω παραπάνω. Για μένα είναι ένα πολύ ωραίο βιβλίο καί σας το προτείνω ειδικά τώρα που έχει έρθει καλοκαίρι καί θα έχετε περισσότερη ώρα για διάβασμα.
                                                   Καλά σας αναγνώσματα!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο πίνακας ήταν σχεδόν αρχαίος και παρουσίαζε μια παράξενη εικόνα. Στην πλαγιά ενός ψηλού, γκρίζου βουνού σκαρφάλωνε ένα φιδογυριστό μονοπάτι. Στο πλάι του μια βαθιά χαράδρα απλωνόταν, χωρίς να μπορείς να διακρίνεις το τέλος της. Σ' ένα ξέφωτο του μονοπατιού, μπροστά στη σκοτεινή είσοδο μιας σπηλιάς, ένας σιδερόφραχτος ιππότης πολεμούσε με έναν δράκο. Η ασημένια πανοπλία του άστραφτε στις αχτίδες του ήλιου. Το μακρύ σπαθί του έσκιζε τον αέρα, προσπαθώντας να καρφωθεί στην καρδιά του δράκου, ενώ αυτός έστρεφε τα μακριά σαν μαχαίρια νύχια του προς το μέρος του. Ήταν θεόρατος και οι σκουροκόκκινες φολίδες που κάλυπταν το κορμί του λαμπύριζαν στο φως που έπεφτε από τον ουρανό, θέλοντας θαρρείς να τον απαθανατίσουν σ' αυτή τη σκηνή.

                     Διαβάστε εδώ την συνέντευξη που παραχώρησε ο συγγραφέας στο blog:

                            https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_25.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΟΥΣΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΑΤΥΠΟ
 
    
Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ Το ξύπνημα του μαύρου Γκόρμοθ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.