Τη Νύχτα που τα Παπούτσια Ζωντανεύουν

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Θα ήθελα να σας κάνω μία ερώτηση. Τί είναι για εσάς ευτυχία; Για μένα,ως ευτυχία ορίζεται η οικογένειά μου καί η αγάπη που πηγάζει μέσα από αυτήν για όλα τα μέλη της. Μία αγάπη ανιδιοτελής που βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό,τον θαυμασμό,την εμπιστοσύνη καί την προσφορά. Ναι,καλά ακούσατε. Οικογένεια σημαίνει να δίνεις τα πάντα στον άλλον άνθρωπο για να είναι πλήρης καί ευτυχισμένος,χωρίς να ζητάς κάτι ως αντίτιμο. Τότε κι εσύ με την σειρά σου αισθάνεσαι το ίδιο. Σήμερα έχω μία ακόμη εξαιρετική πρόταση για τους μικρούς καί τις μικρές βιβλιόφιλους/ες. Ο λόγος για το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Βίκυς Σγουρέλλη,με τίτλο ''Τη Νύχτα που τα Παπούτσια Ζωντανεύουν" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Books With Shoes. 

   "Τη Νύχτα που τα Παπούτσια Ζωντανεύουν. Στη χώρα της Φαντασιοπληξίας υπάρχει ένα μοναχικό, τριώροφο κατάστημα παπουτσιών. Το βράδυ συμβαίνει κάτι μαγικό… Τα παπούτσια ζωντανεύουν! Ο Λούκι είναι ένα παιδικό αθλητικό μποτάκι, που ξυπνώντας, ανακαλύπτει έντρομος, ότι ο αδελφός του δεν είναι δίπλα του! Σε τι περιπέτειες θα μπλεχτεί ο Λούκι για να ανακαλύψει τι απέγινε ο αδελφός του;" (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Αγάπησα πολύ το εν λόγω παραμύθι γιατί η συγγραφέας με μία γλυκύτητα μιλά στις ψυχές των μικρών αναγνωστών/στριών. Μέσα από την ευφυή καί πρωτότυπη ιστορία της αναφέρεται στην ομορφιά και την αξία της αγάπης,της προσφοράς,της καλοσύνης καί της αποδοχής,αλλά καί στις δεύτερες ευκαιρίες. Πώς θέλουμε τα παιδιά να εκτιμούν καί να σέβονται όσα έχουν καί να είναι ευτυχισμένα καί στο μέλλον,αν δεν το κάνουν καί στο παρόν; Καί να θυμάστε καί κάτι ακόμα. Ένα άσχημο γεγονός που μπορεί να μας έχει συμβεί,δεν έχει πάντα αρνητικά αποτελέσματα. Ίσως να είναι ένα επιπρόσθετο μάθημα για να εκτιμάμε όσα έχουμε στη ζωή μας καί πως η ελπίδα πάντα θα φωτίζει το μέλλον μας. 

  Θετικά στοιχεία του βιβλίου:

- Οικείος λόγος καί προσιτό λεξιλόγιο

- Πολύχρωμη,χαρούμενη εικονογράφηση

- Έξυπνο παιχνίδισμα της γραμματοσειράς

- Διδακτική καί ψυχαγωγική ιστορία

   Εν κατακλείδι,είναι ένα παιδικό παραμύθι που σας το προτείνω με πολλή χαρά καί με την πεποίθηση πως θα σας ικανοποιήσει στον ίδιο βαθμό που συνέβη καί σε μένα. Αναζητήστε το!

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΙΚΥ ΣΓΟΥΡΕΛΛΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΤΖΑ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Books With Shoes



Τη Νύχτα που τα Παπούτσια Ζωντανεύουν Τη Νύχτα που τα Παπούτσια Ζωντανεύουν Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 05, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.