Η πριγκίπισσα Βανίλια

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


    Συχνά παρατηρούμε να υπάρχουν τάσεις αντιζηλείας καί ανταγωνισμού ανάμεσα σε αδελφάκια,κυρίως μικρότερης ηλικίας,κι όχι απαραίτητα μόνο του ίδιου φύλου,με τους γονείς να ψάχνουν τρόπους ώστε να λυθεί αυτό το ζήτημα,χωρίς να γίνουν ποικίλες διακρίσεις. Συνετό είναι οι γονείς να εξηγήσουν στα παιδιά τους,πως αν κι είναι διαφορετικά μεταξύ τους,το καθένα από αυτά είναι ξεχωριστό καί μοναδικό. Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης για το ποιο είναι το πιο καλό,το πιο όμορφο,το πιο έξυπνο,το πιο χαρισματικό κλπ. μεταξύ τους. Πρέπει να διδαχθούν να αγαπάνε ανιδιοτελώς το αδελφάκι,ή,τα αδελφάλκια τους καί ενωμένα να ξέρουν πως μπορούν να πετύχουν πολλά παραπάνω. Ποιο το κατάλληλο μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου; Μα φυσικά τα παιδικά παραμύθια!

   Μία νέα προσθήκη στη σειρά βιβλίων ''Ανέμη'' είναι το πρώτο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως Βέρας Αναστασίου,με τίτλο ''Η πριγκίπισσα Βανίλια" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Η συγγραφέας εμπνεόμενη από τις δύο κόρες της καί χάρη στην φαντασία της αποτυπώνει πάνω στο χαρτί μια διασκεδαστική καί διδακτική ιστορία που βασίζεται σε ό,τι σας ανέφερα στον πρόλογό μου.

   "Ποια πριγκίπισσα, από τις γνωστές σας, δεν θα ήθελε από τα μακριά χρυσαφένια της μαλλιά να βγάζει άφθονη, αρωματική, μοσχομυριστή βανίλια; Και ποια πριγκίπισσα δεν θα ήθελε όπου ζει να μην σταματούν να φυτρώνουν γύρω της απίστευτα κακαοδεντράκια με όλο το υπέροχο άρωμα του γνωστού σε όλους μας κακάο; Και ποιος φιλόδοξος αλλά και δίκαιος βασιλιάς, με το δικό του μάλιστα εργοστάσιο παραγωγής γλυκών και λαχταριστών  κέικ, δεν θα ήθελε να συνεργάζεται με αυτές τις δύο πολυμήχανες αλλά και τόσο ιδιαίτερες πριγκίπισσες; Εκτός όλων αυτών, ο πρίγκιπας Τζίντζερ και  η πριγκίπισσα Φλώρα, ήθελαν τόσο πολύ να βρίσκονται σε αυτήν την ιστορία, για να βάλει ο καθένας τους τη δική του πινελιά σε αυτόν τον βελανιδοκαμβά, που σύντομα θα γνωρίσετε. Γιατί τελικά όλα μπορούν να συμβούν στην βελανιδοχώρα και όχι μόνο σε αυτήν... Αρκεί να πιστέψουμε στην αλήθεια της μαγείας και να την αφήσουμε να μας παρασύρει..." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

   Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου προστίθενται ο οικείος λόγος,το καθημερινό λεξιλόγιο,η σωστή χρήση της μεσαίου μεγέθους γραμματοσειράς,οι σύντομες προτάσεις καί η ασπρόμαυρη εικονογράφηση που επιτρέπει στα μικρά παιδιά να πλάσουν με την φαντασία τους τον κόσμο των ηρωϊδων καί να τον ζωγραφίσουν με όποια χρώματα εκείνα επιθυμούν. Πιο αγαπημένο μου κομμάτι του βιβλίου είναι ο ευφυής του επίλογος. Το μόνο που ίσως να άλλαζα,θα ήταν η προσθήκη κάποιων επιπλέον πληροφοριών σε κάποια σημεία. Κατά τ'άλλα,μιλάμε για μία συμπαθητική πρώτη συγγραφική προσπάθεια από την μεριά της δημιουργού που μου άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Αναζητήστε το!

Καλή ανάγνωση!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΒΕΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ


ΣΕΙΡΑ: ANEMH





   

Η πριγκίπισσα Βανίλια Η πριγκίπισσα Βανίλια Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 01, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.