ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΩ - ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ


   Αποφάσισα η αναγνωστική μου εβδομάδα να ξεκινήσει με έναν αλλιώτικο τρόπο. Η σημερινή μου πρόταση για εσάς είναι το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως Διονυσίας Θεριανού με τίτλο ''Μαθαίνοντας να πετάω - Το φιλί του πνεύματος'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θεριανός. Πρόκειται για ένα βιωματικό βιογραφικό παραμύθι που,αν καί βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εμπειρίες της ζωής της συγγραφέως,απευθύνεται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας,φύλου,καταγωγής κλπ. Ένα βιβλίο που είμαι βέβαιη πως ο καθένας καί η καθεμία από εμάς θα βρεί κομμάτια του εαυτού του/της μέσα σε αυτές τις ιστορίες,μα καί χρήσιμα διδάγματα για την μετέπειτα πορεία καί στάση που πρέπει να κρατήσουμε στη ζωή μας. Ένα βιβλίο βαθειά αληθινό καί ουσιαστικό που διαβάζεται ευχάριστα καί μας δίνει φτερά να πετάξουμε μακρυά από τον πόνο καί ό,τι μας φοβίζει. Ένα βιβλίο με φιλοσοφικό χαρακτήρα που δεν κουράζει,ούτε είναι μονότονο. Αντιθέτως,αυτή η φιλοσοφική του διάθεση μας μεταδίδει δύναμη,κουράγιο καί αγάπη για να προχωρήσουμε. Μας διδάσκει την ομορφιά καί την αξία της ζωής,την αποδοχή καί τον σεβασμό τόσο προς τον ίδιο μας τον εαυτό όσο καί προς τους άλλους γύρω μας. Ναι,πιστεύω πως μπορεί να δώσει,επίσης,απαντήσεις σε ερωτήματα που μας ταλανίζουν ως ανθρώπους.

   ''Ένα πρωτότυπο βιβλίο βασισμένο στην αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού που βίωσε τον πόνο, την απαξίωση, την απόρριψη και μέσα από όλη αυτήν την πορεία, κατάφερε να κρατήσει αγνή την ψυχή της. Είναι ένας κόσμος θετικής σκέψης, κατανόησης, συγχώρεσης, αγάπης προς τον εαυτό και τους ανθρώπους, αλήθειας, που το κορίτσι βιώνει μέσα από το διάλογο και τα μοναδικά παραμύθια ενός παππού φιλοσόφου-θεραπευτή. Ο παππούς, μέσα από αυτά που συμβαίνουν καθημερινά στην ζωή της εγγονής του, της διδάσκει τα μαθήματα ζωής και την μαθαίνει πώς να φτιάξει η ίδια τα δικά της δυνατά φτερά για να πετάξει." (Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Θετικά στοιχεία του βιβλίου:

- Απλή,κατανοητή γλώσσα καί άφθονο λεξιλόγιο

- Χρήση καθημερινών παραδειγμάτων παρμένων από την αληθινή ζωή,ή,παραμυθιών με διδακτικό/συμβουλευτικό χαρακτήρα

- Συνεχόμενος στρωτός λόγος με την πρέπουσα οικειότητα μεταξύ συγγραφέως καί αναγνωστικού κοινού

- Παράθεση σημαντικών διδαγμάτων/συμβουλών σχεδόν σε κάθε σελίδα 

- Έξυπνη η κίνηση της συγγραφέως να βάζει ένα μικρό κορίτσι ως πρωταγωνίστρια. Το νεαρό της ηλικίας δεν αποδεικνύει ανωριμότητα,αλλά το πόσο μικροί/ες καί αδύναμοι/ες νιώθουμε όλοι κι όλες μπροστά στον φόβο

   Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου κρατάω τα εξής: ο πόνος της ψυχής πολλές φορές μετατρέπεται σε πόνο του σώματος καί για να τον αντιμετωπίσουμε πρέπει να τον δούμε κατάματα καί να τον αποβάλλουμε από μέσα μας. Το σκοτάδι μπορεί να μετουσιωθεί σε φως,αρκεί να είμαστε δεκτικοί/ες σε αυτό καί εντέλει,ο φόβος μπορεί να μετατραπεί σε αγάπη. Ας αποτινάξουμε από πάνω μας το όποιο αόρατο βάρος κουβαλάμε στις πλάτες μας κι ας ανοίξουμε την ψυχή μας καί να οδηγηθούμε ψηλά. Έαν,λοιπόν,ψάχνετε ένα διαφορετικό βιβλίο που θα βοηθήσει την ψυχολογία σας,θεωρώ πως το παρόν είναι μία καλή πρόταση. 

                                                               Καλές σας αναγνώσεις!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΘΕΡΙΑΝΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΘΕΡΙΑΝΟΣ





    

ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΩ - ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΤΑΩ - ΤΟ ΦΙΛΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 08, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.