Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας Νικόλαος Παναγιωτίδης.Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο καί τις απαντήσεις του. Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο του με τίτλο ''Ο μυστηριώδης τάφος''. Του εύχομαι να είναι καλοτάξιδο. Για όσους/ες επιθυμούν να το διαβάσουν,μπορούν να το προμηθευτούν είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...


ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Τί είναι για εσάς η συγγραφή; Τί προσφέρει στην ψυχή σας;


Ν.Π. Η συγγραφή για μένα είναι ένα υπέροχο ταξίδι σε μέρη και καταστάσεις που δύσκολα θα έφτανα στην πραγματικότητα! Μου προσφέρει ηρεμία και γαλήνη που για μένα είναι η ευτυχία της ψυχής!


ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές κυκλοφορεί το βιβλίο σας με τίτλο ‘’Ο μυστηριώδης τάφος’’. Να είναι καλοτάξιδο. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό;


Ν.Π. Σας ευχαριστώ πολύ! ¨Ο Μυστηριώδης Τάφος¨ είναι ένα μυθιστόρημα μέσα από το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να ξεφύγει από το άγχος της καθημερινότητας και να επιστρέψει μετά ανανεωμένος! Οι ήρωες του βιβλίου είναι μία παρέα παιδιών που με την συνοδεία ενός μεγάλου οικογενειακού φίλου τους αποφασίζουν να επισκεφτούν την Αίγυπτο για να περάσουν ευχάριστα τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η περιπέτεια αρχίζει όταν τα παιδιά βρίσκουν τυχαία ένα χάρτη που δείχνει τον τάφο ενός σπουδαίου Φαραώ! Όμως στην αναζήτηση τους δεν είναι μόνοι! Κάποιοι επικίνδυνοι τυμβωρύχοι ψάχνουν και αυτοί τον ίδιο τάφο που στόχο έχουν να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν τον πολύτιμο θησαυρό του Φαραώ! Έτσι ξεκινάει το κυνήγι του θησαυρού όπου οι δυσκολίες και οι παγίδες που θα αντιμετωπίσουν τόσο τα παιδιά όσο και οι τυμβωρύχοι θα είναι πολλές και απρόβλεπτες..


ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποια η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου σας; 


Ν.Π. Η πηγή έμπνευσης της ιστορίας του βιβλίου μου ήταν οι διάφορες ταινίες και τα ντοκιμαντέρ που είχαν γυριστεί με θέμα την Αρχαία Αίγυπτο και γοητευμένος από τον πολιτισμό και την κουλτούρα του λαού θέλησα και εγώ με την σειρά μου να αναδείξω την ομορφιά,τον πλούτο και τα μυστήρια που κρύβει η Αίγυπτος!


ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Επιλέγετε να γράφετε ένα βιβλίο χρησιμοποιώντας ένα πλάνο/σχεδιάγραμμα,ή,αφήνετε να σας οδηγήσουν οι ήρωες και η ιστορία του;


Ν.Π. Πριν ξεκινήσω να γράφω,έχω ένα γενικό πλάνο στο νου μου βάσει του οποίου θέλω η ιστορία να εξελιχθεί και να συμβούν τα γεγονότα,αλλά οι ήρωες συχνά ακολουθούν τον δικό τους δρόμο! Τους αφήνω λοιπόν ελεύθερους να δω πού θα με οδηγήσουν!


ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Τί θα επιθυμούσατε να αποκομίσουν οι αναγνώστες από την ανάγνωση του βιβλίου σας; Τι να κρατήσουν από τις ιστορίες των ηρώων;


Ν.Π. Οι αναγνώστες μπορούν να αποκομίσουν αρκετά οφέλη από την ανάγνωση του βιβλίου μου,ένα από αυτά που θα ήθελα είναι να τους εξάψει την περιέργεια να γνωρίσουν και να μάθουν για τον πολιτισμό της Αιγύπτου και να ταξιδέψουν εκεί! Επιπλέον μέσα από τις ιστορίες των ηρώων να αντιληφθούν πόσο σημαντικό στην ζωή μας είναι ο δεσμός φιλίας ο οποίος δυναμώνει την παρέα των παιδιών μέσα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν κατά την διάρκεια της αναζήτησης τους!


ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Διαβάζοντας κάποιος/α το βιβλίο σας θα μάθει πάρα πολλά και θα αντιληφθεί πως έχετε κάνει ενδελεχή έρευνα. Πόσος χρόνος χρειάστηκε για να συλλέγξετε τις απαραίτητες πληροφορίες και τελικά να γράψετε το βιβλίο;


Ν.Π. Ο χρόνος που μου χρειάστηκε για να συγκεντρώσω τις απαραίτητες πληροφορίες και να ξεκινήσω να γράφω το βιβλίο μου ήταν περίπου ένας μήνας και για να ολοκληρωθεί μου πήρε τρεις μήνες!


ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Γιατί επιλέξατε να γράψετε ένα βιβλίο που να απευθύνεται σε εφήβους; Θα το προτείνατε και σε κάποιον ενήλικο αναγνώστη;


Ν.Π. Το βιβλίο μου απευθύνεται κυρίως σε εφήβους,καθώς το έγραψα όταν πήγαινα τρίτη γυμνασίου με σκοπό να ζωντανέψω μέσα από τις σελίδες του τους δικούς μου ήρωες που θα είχαν τότε την ίδια ηλικία με μένα,ώστε να μπορέσω μέσα από τα παιδικά μάτια να περιγράψω την περιπέτεια που θα βίωνε μια παρέα παιδιών στην Αίγυπτο! Θα το πρότεινα και σε έναν ενήλικο αναγνώστη γιατί ας μην ξεχνάμε πως όλοι μέσα μας κρύβουμε πάντα ένα παιδί! Έτσι ο καθένας που λατρεύει τα μυστήρια και την δράση αλλά έχει και την περιέργεια να μεταφερθεί στον μαγικό κόσμο της Αιγύπτου και να ζήσει μια μοναδική περιπέτεια,μπορεί να διαβάσει το συγκεκριμένο βιβλίο ώστε να το ανακαλύψει και ο ίδιος!


EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης,τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;


Ν.Π. Συνήθως διαβάζω βιβλία αστυνομικής λογοτεχνίας γιατί έχουν δράση,αγωνία αλλά και έντονο μυστήριο το οποίο με καθηλώνει και με κάνει από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου να θέλω ο ίδιος να εξιχνιάσω την περίεργη και μερικές φορές ανεξήγητη υπόθεση!


ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Πόσο εύκολα ή δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό στην χώρα μας τους νεότερους συγγραφείς;


Ν.Π. Πιστεύω πως δύσκολα αποδέχεται το αναγνωστικό κοινό τους νέους συγγραφείς,παρόλο που στις μέρες μας δίνεται απλόχερα η ευκαιρία ειδικά στους νέους να γράψουν το δικό τους μυθιστόρημα! Το κοινό τις περισσότερες φορές επιλέγει να διαβάσει βιβλία από γνωστούς και επιτυχημένους συγγραφείς με αποτέλεσμα τα βιβλία των νέων συγγραφέων να παραγκωνίζονται και να μένουν στην αφάνεια!


ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος,ποιο είναι το αγαπημένο σας βιβλίο;


Ν.Π. Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω μόνο ένα βιβλίο σαν αγαπημένο! Έχω διαβάσει εκατοντάδες βιβλία και πιστεύω πως το καθένα είναι ξεχωριστό,αλλά το βιβλίο που με ενθουσίασε και με μάγεψε περισσότερο με την πλοκή του και στο τέλος με την ανατροπή των γεγονότων είναι “Η Κοιλάδα του Φόβου” από τον Άρθουρ Κόναν Ντόυλ με βασικό ήρωα τον περίφημο Σέρλοκ Χόλμς!


Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και τις απαντήσεις σας.


Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat


Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο: https://dominicamat.blogspot.com/2021/04/blog-post_66.html











Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη Συνέντευξη με τον συγγραφέα Νικόλαο Παναγιωτίδη Reviewed by Dominica on Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.