Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Η μουσική είναι παντού γύρω μας. Δεν μπορώ να διανοηθώ το πως θα ήταν ο κόσμος μας,αν δεν υπήρχε η μουσική καί όλες αυτές οι όμορφες μελωδίες. Όλα ανεξαιρέτως τα είδη της μουσικής καί τραγουδιών μπορούν να ''μιλούν'' κατευθείαν στις ψυχές μας καί να αναδεικνύουν όλα όσα αισθανόμαστε. Από την απόλυτη χαρά έως καί τον υπέρτατο πόνο,η μουσική είναι αναπόσπαστο πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Αντιπροσωπεύει πολλά παραπάνω από όσα νομίζουμε. 

  Η σημερινή μου πρόταση είναι αφιερωμένη στους μικρούς μας βιβλιόφιλους καί πρόκεται για το παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Μαρίας Τσακιρίδου,με τίτλο ''Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα'' που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής. Είναι μία αξιόλογη πρώτη προσπάθεια της συγγραφέως που με ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό καί θεωρώ πως το ίδιο θα συμβεί καί σε εσάς.

  Η συγγραφέας μέσα από την ενδιαφέρουσα κι εύθυμη ιστορία του παραμυθιού της θα μιλήσει στα μικρά παιδιά για την αξία της μουσικής,την αδερφική αγάπη,την ουσία της αληθινής φιλίας,της προσφοράς στους γύρω μας καί την πολυπόθητη έμπνευση που λαχταρούν όλοι οι καλλιτέχνες. Ο λόγος της είναι προσεγμένος καί άκρως κατανοητός από το κοινό στο οποίο απευθύνεται. Χρησιμοποιεί,εσκεμμένα,άφθονο λεξιλόγιο (τοποθετεί καί συνώνυμα λέξεων μέσα σε παρενθέσεις) ώστε να διανθίσουν το λεξιλόγιο τους τα μικρά παιδιά,σύντομες προτάσεις καί έναν χαρούμενο τόνο χωρίς να γίνεται κουραστική. Διδάσκει με μία γλυκύτητα τα παιδιά καί δεν γίνεται αυστηρή. 

   ''Το παραμύθι πραγματεύεται μια φανταστική ιστορία με κεντρική ηρωίδα τη Ντο, την πρωτότοκη Νότα της μουσικής. Η αγάπη της Ντο για την περιπέτεια και η θέλησή της να γνωρίσει τους φίλους του πατέρα της, επτά μικρά και επτά μεγάλα πινέλα, θα την οδηγήσουν σε μεγάλους μπελάδες. Πάντοτε, όμως, θα την προστατεύουν και θα την ενθαρρύνουν οι καλοί της φίλοι. Μια κιθάρα, ένα καναρίνι και μια νεράιδα, η Έμπνευση, θα βοηθήσουν τη Ντο να λύσει τα ξόρκια της μάγισσας Φάλτσας και θα της αποκαλύψουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό. Αλήθεια, πόσο έτοιμη είναι η Ντο να δεχτεί πως τα πινέλα του πατέρα της είναι στην πραγματικότητα δικά της παιδιά; Η αδερφική αγάπη, η φιλία, η καλοσύνη και οι τέχνες της μουσικής και της ζωγραφικής απειλούνται από το μίσος, τη ζήλια, την κακία και την παραφωνία της μάγισσας Φάλτσας. Η Ντο με τη βοήθεια των καλών της φίλων θα καταφέρει να διαλύσει τα μάγια της μάγισσας και η αγάπη της θα διασκορπιστεί σαν χρυσόσκονη στην οικουμένη! Στόχος του παραμυθιού είναι να ταξιδέψει τους αναγνώστες του, μικρούς και μεγάλους, σε μονοπάτια γεμάτα έμπνευση. Η Ντο στοιχηματίζει πως θα το πετύχει, αρκεί να της το επιτρέψετε!''(Περίληψη οπισθοφύλλου)

    Στα επιπλέον θετικά του βιβλίου μπορεί να προστεθεί η εξαιρετική δουλειά που έχει γίνει στην εικονογράφηση των σελίδων του. Απεικονίζουν άψογα όλα όσα επιθυμεί η συγγραφέας καί σε συνδυασμό με τα πολύχρωμα σχέδια έχουμε ένα άρτιο αποτέλεσμα που θα φέρει χαμόγελα ευτυχίας στα πρόσωπα των μικρών παιδιών. Άν λοιπόν ψάχνετε ένα καλό παιδικό παραμύθι για τα παιδιά σας,αυτό είναι ιδανική πρόταση. Σας το συστήνω ανεπίφυλακτα. Αναζητήστε το! Εγώ,πάντως,μελλοντικά θα ήθελα να διαβάσω κι άλλα έργα της συγγραφέως.

                                                                   Καλά σας αναγνώσματα!


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΙΡΙΔΟΥ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: STEVEN GOUMOULAS


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ



     


    

Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα Η Ντο και τα μαγεμένα πινέλα Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 17, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.