Η εβδομάδα της μαγισσούλας

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)


   Κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το παιδικό βιβλίο της συγγραφέως κυρίας Ευθυμίας Ανδριώτη με τίτλο ''Η εβδομάδα της μαγισσούλας'' καί έχω την χαρά σήμερα να σας το παρουσιάζω μέσα από το blog μου. Ένα παραμύθι κατάλληλο για παιδιά ηλικίας 4 ετών κι άνω. Ένα βιβλίο ανάλαφρο καί ζωηρό που η ανάγνωσή του θα ικανοποιήσει μικρούς καί μεγάλους. 

   Η συγγραφέας στήνει ένα ονειρικό σκηνικό όπου η φαντασία επικρατεί. Όλοι οι μικροί αναγνώστες θα περιπλανηθούν μέσα στον χώρο καί θα συναντήσουν πλάσματα αλλόκοτα που σε καμία περίπτωση δεν θα συναντούσαν στην πραγματική ζωή. Θα μαγευτούν από την πένα καί την όμορφη ιστορία του βιβλίου. Θα βοηθηθούν να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους καί θα νιώσουν ευφορία βλέποντας τις πολύχρωμες εικόνες.

   ''Η εβδομάδα της μαγισσούλας'' ο τίτλος του βιβλίου καί σε συνδυασμό με την πλοκή του θα μπορούσε να μοιάζει σαν μία αλληγορία που αναφέρεται στην καθημερινή ζωή μίας εργαζόμενης,ή μη γυναίκας. Θεωρώ πως είναι ένας ενδεδειγμένος τρόπος για να μπορέσουν τα μικρά παιδιά να αντιληφθούν όλα όσα κάνουν οι μαμάδες τους κάθε μέρα της εβδομάδας. Πόσο κουράζονται από τις υποχρεώσεις καί πόσος πολύτιμος είναι ο διαθέσιμος χρόνος που τους απομένει για να τον αξιοποιήσουν με τα παιδιά τους.

   Η συγγραφέας χρησιμοποιεί άφθονο καί κατανοητό λεξιλόγιο για τους μικρούς βιβλιόφιλους. Καταγράφει την ιστορία του βιβλίου με έναν μελωδικό,σχεδόν ποιητικό,λόγο πάνω στο χαρτί που βοηθά στο να είναι πιο εύπεπτη κι ενδιαφέρουσα καί να αποτυπώνεται καλύτερα στην σκέψη των παιδιών. Μην σας πω ότι τα παιδάκια θα προσπαθήσουν να βρούν την μελωδία που θα ταίριαζε για να τραγουδήσουν την ιστορία.

   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,ειδικά αν έχετε παιδιά σε αυτήν την ηλικία καί θέλετε ένα γλυκό βιβλίο να τους κρατήσει καλή συντροφιά. Πολλά μπράβο αξίζουν τόσο στην συγγραφέα κυρία Ευθυμία Ανδριώτη,όσο καί στην κυρία Κατερίνα Βερούτσου για την πολύ καλή δουλειά που έκανε στην εικονογράφηση του βιβλίου.

                                                          Καλά σας αναγνώσματα!


                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ


Η εβδομάδα της μικρής μαγισσούλας είναι πολύ κουραστική! Τη Δευτέρα ταΐζει τα ζωάκια της, την Τρίτη καθαρίζει το σπίτι, την Τετάρτη γυμνάζεται, την Πέμπτη πηγαίνει για ψώνια, την Παρασκευή ταξιδεύει ως το στοιχειωμένο κάστρο. «Κικιρίκου, κικιρίκο» την ξυπνά κάθε πρωί το ζωηρό και άτακτο κοκοράκι της. Κι εκείνη, προκομμένη κι εργατική, πάντα τα καταφέρνει! Ώσπου μια μέρα συμβαίνει κάτι διαφορετικό…


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΘΥΜΙΑ ΑΝΔΡΙΩΤΗ


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΕΡΟΥΤΣΟΥ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


   

Η εβδομάδα της μαγισσούλας Η εβδομάδα της μαγισσούλας Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 25, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.