Με τα φτερά του Πήγασου

 


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                               ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Η αρχαία Ελληνική μυθολογία είναι μαγευτική καί σαν άλλη σειρήνα παρασύρει καί αιχμαλωτίζει όποιον κι όποια θελήσει να την ''γνωρίσει''. Η συγγραφέας καί αρχαιολόγος κυρία Μυρτώ Πετροπούλου μέσα από το παιδικό της παραμύθι,με τίτλο ''Με τα φτερά του Πήγασου'',παρουσιάζει μερικούς από τους μύθους που την απαρτίζουν. Με μεγάλη αγάπη καί ζήλο μας προσκαλεί να ανέβουμε,έστω καί νοερά,πάνω στην πλάτη του Πήγασου καί να μεταφερθούμε πίσω στον χρόνο καί να μας καταστήσει,εν μέρει,συντρόφους των θεών,των ηρώων καί όλων αυτών των πλασμάτων.
   Η συγγραφέας εξαιτίας των σπουδών της είναι γνώστρια της μυθολογίας καί μας δίνει ένα κείμενο άρτιο τόσο από άποψη ιστορίας,όσο καί από γραφής. Χρησιμοποιεί απλό,οικείο λεξιλόγιο.μικρές προτάσεις καί πολλές εικόνες που καθιστούν,στο σύνολό τους,ένα βιβλίο ευανάγνωστο καί προσιτό. Ψυχαγωγεί τους μικρούς βιβλιόφιλους καί ταυτόχρονα τους διδάσκει με ένα ευχάριστο τρόπο.
  Επιπλέον θετικό στοιχείο του βιβλίου είναι ότι μετά από κάθε ιστορία,υπάρχουν ποικίλες δραστηριότητες,παιχνίδια καί αινίγματα που σκοπό τους έχουν να αναπτύξουν την φαντασία καί να οξύνουν την κριτική ικανότητα καί σκέψη των παιδιών.
   Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το προτείνω ανεπιφύλακτα,ειδικά αν έχετε παιδιά ηλικίας δημοτικού. Εγώ περιμένω τον ανηψιό μου να επιστρέψει από τις διακοπές καί να του το δώσω να το διαβάσει. Είμαι πεποισμένη πως θα του αρέσει πολύ. Γιατί όχι να μην το αναζητήσετε κι εσείς;
                                                               Καλές σας αναγνώσεις!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΥΡΤΩ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΟΣΕΛΟΤΟΣ
Με τα φτερά του Πήγασου Με τα φτερά του Πήγασου Reviewed by Dominica on Αυγούστου 14, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.