Η βαλίτσα της Νίνας


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)΄

                                                                 ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

   Φτάσαμε αισιώς στην μέση του καλοκαιριού καί οι μικροί μας βιβλιόφιλοι έχουν μπροστά τους πολύ ελεύθερο χρόνο μέχρι να επιστρέψουν στην μαθητικές τους υποχρεώσεις. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι μαμάδες ψάχνετε όμορφα παιδικά βιβλία που θα γεμίσουν ευχάριστα τον χρόνο των παιδιών σας. Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση για εσάς,αφορά το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Λίνας Μουσιώνη,με τίτλο ''Η βαλίτσα της Νίνας'',που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
  Είναι η δεύτερη φορά που διαβάζω έργο της συγκεκριμένης συγγραφέως καί μου άρεσε εξίσου πολύ. Η ιστορία του είναι μεστή κι άκρως κατανοητή από τα μικρά παιδιά. Μάλιστα,περνάει καί μηνύματα προς τους μικρούς μας βιβλιόφιλους.
  Όλοι κι όλες συνηθίζουμε να αποθηκεύουμε πράγματα που έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για εμάς,ή,κάποιες φορές καί χρηματική,με σκοπό να τα διατηρήσουμε αναλλοίωτα στο πέρασμα του χρόνου. Όταν τυγχάνει να βλέπουμε μπροστά μας μία βαλίτσα με άγνωστο παραλήπτη ευχόμαστε να ήταν δική μας,ίσως γιατί έχουμε την ελπίδα ότι μέσα της θα βρίσκεται κάτι ανυπολόγιστης αξίας. Μόνο που δεν ισχύει πάντα αυτό. Κι αυτό γιατί για τον/την καθέναν/καθεμία από εμάς διαφέρουν τα πράγματα που έχουν βαρύνουσα σημασία. Εκεί πάνω,λοιπόν,στηρίζεται η συγγραφέας καί έγραψε αυτήν την πολύ εύθυμη κι ουσιαστική ιστορία. Να δείξει την πραγματική αξία των πραγμάτων κι όχι την υλική.
  Στα θετικά στοιχεία του βιβλίου,επιπλέον,προστίθενται η απλή καί οικεία γλώσσα,ο εύθυμος καί ζωηρός λόγος καί τέλος η εξαιρετική,πολύχρωμη εικονογράφηση.
                                              Αξίζει της προσοχής σας!Αναζητήστε το!

                                                                        ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ο Μίμης ο ταχυδρόμος, που είναι και ποιητής και μουσικός και ποδηλάτης φοβερός, φτάνει καταϊδρωμένος στην πολυκατοικία της οδού Ρωμαίου και Ιουλιέτας 33. Μαζί του κουβαλά μια παράξενη βαλίτσα από δέρμα καφετί, ούτε μεγάλη ούτε μικρή. Ο Μίμης χτυπά όλα τα κουδούνια στη σειρά. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας κατεβαίνουν κάτω αναστατωμένοι. Οι καρδιές χτυπούν δυνατά. Τι κρύβει η μυστηριώδης βαλίτσα; Γιατί είναι τόσο βαριά; Σε ποιον ανήκει τελικά;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΛΙΝΑ ΜΟΥΣΙΩΝΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΣΑΝΤΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

ΗΛΙΚΙΑ: Για παιδιά από 6 ετών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Η βαλίτσα της Νίνας Η βαλίτσα της Νίνας Reviewed by Dominica on Ιουλίου 16, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.