Ο Βωμός των Πέντε Βουνών & Το Φίδι του Ωκεανού (1ο & 2ο βιβλίο της σειράς: Δίδυμες Φλόγες)


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Πρίν ξεκινήσω να σας μιλάω για τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς ''Δίδυμες Φλόγες'' της συγγραφέως κυρίας Κ.W. Andri,τα οποία διάβασα καί μου άφησαν πάρα πολύ καλές εντυπώσεις(ευλεπιστώ σύντομα να διαβάσω το τρίτο καί τελευταίο βιβλίο της σειράς),θα ήθελα να σας θέσω ένα ερώτημα.
  Σαν αναγνώστες καί αναγνώστριες θεωρείτε,πως όσο μεγαλώνετε,αλλάζουν τα αναγνωστικά σας γούστα; Αποφεύγετε να διαβάζετε βιβλία που να ανήκουν σε κάποια κατηγορία,ενώ παλαιότερα τα επιλέγατε πιο συχνά; Κι αν ισχύει αυτό,ποιό λογοτεχνικό είδος βιβλίων δεν θα σταματούσατε ποτέ να διαβάζετε; Αν κρίνω από εμένα,δειλά δειλά άρχισα να διευρύνω τους αναγνωστικούς μου ορίζοντες καί να διαβάζω βιβλία που πιο παλιά δεν είχε τύχει. Ένα,όμως,είδος βιβλίων που δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσω να επιλέγω είναι η φανταστική λογοτεχνία. Θεωρώ πως είναι βιβλία που απευθύνονται σε όλους του αναγνώστες ανεξαρτήτως ηλικίας καί φύλου.
  Ας σας μιλήσω τώρα για τα βιβλία. Αρχικά να σας πώ ότι πρόκειται για μία τριλογία βιβλίων φαντασίας,τα οποία ήθελα εδώ καί πολύ καιρό να διαβάσω,αφού μου είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή που διάβασα τις περιλήψεις τους.
  Η συγγραφέας από το πρώτο κιόλας βιβλίο (Ο Βωμός των Πέντε Βουνών) μας ρίχνει στα βαθειά νερά καί μας μεταφέρει σε έναν κόσμο μαγευτικό,εξωπραγματικό καί κάπως τρομακτικό την ίδια στιγμή. Ο λόγος της είναι απλός καί οικείος. Χρησιμοποιεί όμορφο λεξιλόγιο καί εμπλουτίζει το κείμενο με πληθώρα σκηνών καί ρεαλιστικών διαλόγων μεταξύ των ηρώων. Θα ήθελα,βέβαια,να δώ μία εξέλιξη στην γραφή της σε επόμενο έργο της.
  Η δράση,η περιπέτεια καί το σασπένς θα είναι μόνιμοι συνοδοιπόροι μας σε αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι που σκοπό του έχει να μας δείξει την αξία της πίστης στον εαυτό μας,της αυτοθυσίας,της συντροφικότητας,της ομαδικής δουλειάς,της αδερφικής αγάπης,του έρωτα καί της συνεχόμενης προσπάθειας για ένα καλύτερο αύριο. Κι όλα αυτά μέσα από μία επική ιστορία φαντασίας που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον των αναγνωστών από την πρώτη έως καί την τελευταία του σελίδα. Ειδικά ο επίλογος έχει δοθεί από την συγγραφέα με τέτοιον τρόπο,ώστε να μας κρατάει αναμμένη την φλόγα της περιέργειας του τι μέλλει γενέσθαι με τους ήρωές μας καί την εξέλιξη της ιστορίας.
  Λένε πως το φως νικάει το σκοτάδι καί είναι αλήθεια. Ποιός/α μπορεί,τελικά,βγαίνοντας από το σκότος που έχει επιλέξει να ζεί,να αντικρίσει κατάματα το φως καί να μην τυφλωθεί,ή,να μην πανικοβληθεί καί να οπισθοχωρήσει; Να επιλέξει να επιστρέψει πίσω εκεί που έχει συνηθίσει να ζεί καί να μην διαταράξει την όποια ηρεμία/ασφάλεια αισθάνεται; Θα μοιάζουν,σε μία πολύ ελεύθερη εκδοχή,σαν άλλοι δεσμώτες από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα,που σπάνε τα δεσμά τους καί προσπαθούν να φτάσουν στο φως. Ποιό θα είναι το αποτέλεσμα; Αυτό θα το δούμε στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας,για το οποίο θα σας μιλήσω ευθύς αμέσως.
  Μέχρι πού είστε πρόθυμοι/ες να φτάσετε για να σώσετε τους αγαπημένους σας; Πόσες θυσίες θα κάνατε καί πόσα εμπόδια είστε διατεθειμένοι/ες να περάσετε για να τα καταφέρετε; Η συγγραφέας στο δεύτερο βιβλίο (Το Φίδι του Ωκεανού) προσφέρει στο αναγνωστικό κοινό μία ακόμη εντονότερη καί πιο αγωνιώδη ιστορία των ηρώων μας. Θα τους βάλει να αναμετρηθούν με τον θάνατο καί να κάνουν πράγματα πρωτόγνωρα για εκείνους. Θα δοκιμαστούν σκληρά καί θα φτάσουν στα όριά τους. Όλα όσα πρεσβεύει το πρώτο βιβλίο,στο δεύτερο γιγαντώνονται. Αποκτούν σπουδαιότερη σημασία για τους ήρωες,μα καί για τους αναγνώστες.
  Η αποτύπωση της ιστορίας πάνω στο χαρτί,αυτήν την φορά,γίνεται με πιο μεστό τρόπο. Οι εικόνες είναι ακόμη πιο γλαφυρές καί τα συναισθήματα σφοδρότερα. Βλέπετε,πλέον,έχουμε γνωρίσει τους ήρωες. Κάποιους τους έχουμε νιώσει ως φίλους μας κι άλλους ως εχθρούς μας. Δεν μπορούμε να τους γυρίσουμε την πλάτη έτσι απλά. Μας ενδιαφέρει να δούμε την εξέλιξή τους καί ποια θα είναι η μοίρα τους,καθώς καί τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρωθεί όλη η ιστορία.
  Για μένα τα βιβλία μπορούν επάξια να λάβουν τον όρο ''page turner''. Είναι ευκολοδιάβαστα καί καθόλου κουραστικά. Οι αναγνώστες απολαμβάνουν την ανάγνωσή των καί τους δίνεται η ευκαιρία να διαβάσουν μία πρωτότυπη καί δελεαστική φανταστική ιστορία. Νομίζω πως θα κάνουν καί τον πιο δύσπιστο αναγνώστη να στραφεί προς το είδος του φανταστικού. Αξίζει να τα αναζητήσετε. Εγώ περιμένω με το καλό να έχω το τρίτο βιβλίο στα χέρια μου.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                       ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ου ΒΙΒΛΙΟΥ 

Λένε ότι όσοι φοβούνται το σκοτάδι δεν έχουν ιδέα τι μπορεί να κάνει το φως. Έχεις φανταστεί ποτέ τι θα συμβεί αν ο άνθρωπος αρχίσει να φοβάται το φως,περισσότερο από το σκοτάδι;

                                                      ΠΕΡΙΛΗΨΗ 2ου ΒΙΒΛΙΟΥ

Μια επική περιπέτεια στη θάλασσα. Η Άνια, ανακαλύπτοντας ποια είναι στο πρώτο βιβλίο «Ο Βωµός των Πέντε Βουνών», κινητοποιηµένη από την αγάπη της και την αποφασιστικότητά της, σαλπάρει για ένα δύσκολο ταξίδι µε οµηρικά εµπόδια µέσα στη θάλασσα. Αντιµετωπίζει τροµερά τέρατα και απάνθρωπες συνθήκες, όµως έχει ήδη δοµήσει έναν σκληροτράχηλο χαρακτήρα, σπάνιο για γυναίκα. Η θηλυκή της αέρινη φύση συνυπάρχει αρµονικά µε το έντονο πάθος, την τόλµη, την αυτοθυσία. Ένας συνδυασµός που αρµόζει σε µια αληθινή πριγκίπισσα-πολεµίστρια. Οι σύντροφοί της θα σταθούν ακοίµητοι φρουροί στο πλευρό της. Σκοπός, ανδρεία, θάρρος, αλήθεια, κουράγιο, τιµή, φως, φιλία, αγάπη, έρωτας, θα είναι οι σανίδες σωτηρίες στο απέραντο αρχιπέλαγος που θα διασχίσει για να µάθει για άλλη µια φορά ότι το σκοτάδι πάντα θα ηττείται και το φως της αγάπης πάντα θα θριαµβεύει, όµως… πόσο διαρκεί τελικά αυτή η µάχη; Από πόσες σκληρές µεταβάσεις θα πρέπει να περάσει µέχρι τη λύτρωση; Μέσα από µια γυµνή συνειδητοποίηση του εαυτού και του αυτοσκοπού η ηρωίδα, όπως και κάθε ήρωας , θα µάθει ότι µόνο όταν τελειώσει το δίδαγµα θα φτάσει στον προορισµό της.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Κ.W. ANDRI

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: I-write.gr publications
 

                                               


Ο Βωμός των Πέντε Βουνών & Το Φίδι του Ωκεανού (1ο & 2ο βιβλίο της σειράς: Δίδυμες Φλόγες) Ο Βωμός των Πέντε Βουνών & Το Φίδι του Ωκεανού (1ο & 2ο βιβλίο της σειράς: Δίδυμες Φλόγες) Reviewed by Dominica on Ιουλίου 28, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.