Φεβρωνία Παραφωνία - Μια φασαριόζα μαγισσούλα


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                              ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Για να κλείσει γλυκά ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού,σας έχω μία νέα βιβλιοπρόταση. Ο λόγος για το νέο παιδικό παραμύθι της συγγραφέως κυρίας Ελίνας Σταμπουλή,με τίτλο ''Φεβρωνία Παραφωνία,Μια φασαριόζα μαγισσούλα'' το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λυκόφως. Εάν αναζητάτε ανάλαφρα κι ευχάριστα βιβλία για τους μικρούς σας βιβλιόφιλους,είναι μία πολύ καλή πρόταση.
 Μου άρεσε πολύ το γεγονός ότι η ιστορία του είναι μεστή καί άκρως κατανοητή από τα μικρά παιδιά. Είναι ένα ευχάριστο καί ξεκούραστο παραμύθι,απαλλαγμένο από τα κλασικά μοτίβα. Επειδή περάσαμε μία δύσκολή κατάσταση που μας επηρέασε όλους καί ειδικά τα μικρά παιδιά,συνετό θα ήταν,να τους δώσουμε να διαβάσουν βιβλία με σκοπό να ψυχαγωγηθούν κι όχι απαραίτητα να τα ''βαρύνουν'' με άλλα πιο σοβαρά μηνύματα. Το συγκεκριμένο βιβλίο,χάρη στην απλή του ιστορία,τολμώ να πώ χιουμοριστική,διδάσκει την αξία της μουσικής καί της παρουσίας των χρωμάτων στην ζωή μας.
   Στα θετικά του βιβλίου: 1)η πρωτότυπη ιστορία,2)η πολύχρωμη καί διασκεδαστική εικονογράφηση,3)η χρήση της μεγάλης γραμματοσειράς που εντυπωσιάζει,ενώ παράλληλα ξεκουράζει τους μικρούς βιβλιόφιλους καί 4)η κατάλληλη γλώσσα για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
  Στο τέλος του βιβλίου,επίσης,μπορείτε να βρείτε μία σειρά δραστηριοτήτων,βασισμένων στην υπόθεση του βιβλίου,για να περάσετε δημιουργικό καί ποιοτικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας.
  Εμένα το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί το προτείνω καί σε εσάς. Μπορείτε,επιπλέον,να αναζητήσετε κι άλλα παιδικά βιβλία(μαζί με ενηλίκων) στις εκδόσεις Λυκόφως.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ
 
Η μαγισσούλα Φεβρωνία Παραφωνία ζούσε στη μικρή χώρα των θορύβων και της φασαρίας. Όταν βαρέθηκε, γιατί δεν είχε παρέες, αποφάσισε να μετακομίσει σε μία πολύβουη πόλη, με πολλά αυτοκίνητα και μηχανές, ανθρώπους που γκρινιάζουν, μωρά που κλαίνε, φορτηγά που αγκομαχούν, την πόλη Αλαλούμ. Εκεί, άρχισε να κλέβει κάθε μελωδικό ήχο, μέχρι που στην πόλη ολόκληρη και στα σπίτια επικράτησε το απόλυτο πανδαιμόνιο. Τότε, ο δήμαρχος με συνεργάτη τον παπαγάλο Κηλαηδόνη αποφάσισε να δράσει.
                                         Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα και ήχους!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΙΝΑ ΣΤΑΜΠΟΥΛΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΠΕΠΠΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ
Φεβρωνία Παραφωνία - Μια φασαριόζα μαγισσούλα Φεβρωνία Παραφωνία - Μια φασαριόζα μαγισσούλα Reviewed by Dominica on Ιουνίου 30, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.