Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μάριο Μιχαήλ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Σημερινός μου καλεσμένος στην στήλη των συνεντεύξεων ο συγγραφέας κύριος Μάριος Μιχαήλ,παρέα με το βιβλίο του προσωπικής ανάπτυξης,με τίτλο ''Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ''. Τον ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο του καί τις απαντήσεις του. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων. Μπορείτε να το προμηθευτείτε είτε από το επίσημο site του εκδοτικού,είτε από κάποιο βιβλιοπωλείο.


                                        Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΚΥΡΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

                                              Για να δούμε τι μοιράστηκε μαζί μας...

ΕΡΩΤΗΣΗ 1: Πώς προέκυψε η ενασχόλησή σας με την συγγραφή;

M.M. Καταρχήν σας ευχαριστώ για την πρόσκληση  για συνέντευξη .
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη << Αρχή Πάντων Ορισμός Εστίν>> 
Ας γνωριστούμε λοιπόν. 
   Ονομάζομαι Mάριος Μιχαήλ και κατάγομαι από το κατεχόμενο από τους Τούρκους χωριό, Κυρά  της επαρχίας Μόρφου. Είμαι 49 ετών και διαμένω στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, στο χωριό Αυγόρου. Είμαι στρατιωτικός εδώ και 26 χρόνια στο στρατό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
   Στο πλαίσιο του  εθελοντισμού και στον ελεύθερο μου χρόνο προσφέρω αφιλοκερδώς υπηρεσίες ως Life Coach  (Σύμβουλος Διαβίωσης) σε πάσχοντες,ειδικά με σπάνιες παθήσεις συνανθρώπους μας, κατόπιν έγκρισης που έλαβα από το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου. 
   Η ενασχόληση μου με την συγγραφή ξεκίνησε πριν δύο χρόνια,όταν σκεπτόμουν μέτα από όσα πέρασα ,με ποιο τρόπο θα μπορούσε να ωφεληθούν και να βοηθηθούν άνθρωποι που βιώνουν παρόμοιες καταστάσεις στην ζωή ή ακόμα και υγιείς άνθρωποι,για να παραμείνουν υγιείς. Κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να το κάνω εγγράφως διότι με αυτό τον τρόπο θα έφτανε στα χέρια όλων όσων πραγματικά ενδιαφέρονται να αναλάβουν την ευθύνη της ζωής τους στα δικά τους χέρια. Για αυτό έγραψα ένα βιβλίο, οδηγό ζωής, το οποίο μέσα από αληθινά γεγονότα, ευελπιστώ να βοηθήσει όσους αναζητούν τον σκοπό και το πραγματικό νόημα της ζωής τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 2: Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ευγνώμων το βιβλίο σας,προσωπικής ανάπτυξης,με τίτλο ‘’Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΟΛΓΟΘΑ ΤΩΝ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ’’. Μπορείτε να μας πείτε λίγα λόγια γι’αυτό; 

M.M. Το βιβλίο περιέχει την ιστορία των όσων συνέβηκαν τα τελευταία έντεκα χρόνια της ζωής μου. Ο δικός μου Γολγοθάς, ο τρόπος που αντιμετώπισα τις αυτοάνοσες ασθένειες, μια εκ των οποίων σπάνια (1Χ100,000). Η αρχική αρνητική αντιμετώπιση των ασθενειών από μέρους μου είχε σαν συνέπεια τον Δεκέμβριο του 2015 να σταματήσω να ονειρεύομαι ξανά, να σταματήσω να ζω, να κινδυνεύει η ζωή μου.
   Αντιμετώπιζα πρόβλημα δυσφαγίας, έχανα συνεχώς κιλά και δεν με ενδιέφερε τίποτα στη ζωή, ούτε αν είχα λεφτά, ούτε αν χρωστούσα. Η κόρη μου ονειρευόταν να σπουδάσει και εγώ δεν μπορούσα να ονειρευτώ μαζί της. Κρυβόμουν στο δωμάτιό μου και έκλαιγα. Για να με βοηθήσει, μου έκανε δώρο ένα βιβλίο που μου άλλαξε τη ζωή. Το βιβλίο <<Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ>>. Παράλληλα μετά από αμέτρητες εξετάσεις και αρκετούς πνιγμούς, μου γνωστοποιήθηκε η τελική διάγνωση (Αχαλασία Οισοφάγου). 
   Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε, η δική μου Ανάσταση ξεκίνησε. Μετά από χειρουργική επέμβαση έθεσα σαν στόχο την απόκτηση γνώσεων για να μπορώ να βοηθάω άλλους ανθρώπους. Άλλαξα τρόπο σκέψης, άρχισα να αντιμετωπίζω θετικά τις προκλήσεις της ζωής. Μέσα σε ένα χρόνο διάβασα 20 βιβλία αυτοβελτίωσης, έκανα επαναπρογραμματισμό αρνητικών δυσλειτουργικών πεποιθήσεων. Ξεκίνησα να κάνω μαθήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών για να μπορώ να σπουδάσω διαδικτυακά. Έκανα εγγραφή στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον επαγγελματικό κλάδο << Life Coaching>>.
  Στο βιβλίο αναγράφονται τεχνικές, μέθοδοι, εργαλεία που χρησιμοποίησα παράλληλα με  την σωστή διαχείριση άγχους, χρόνου καθώς και την θετική σκέψη, όραμα και δράση για να βρω το δικό μου πραγματικό νόημα στη ζωή και να καταφέρω σήμερα να είμαι Life Coach, NLP Practitioner, EFT/TFT Master Practitioner, Υπεύθυνος προστασίας προσωπικών δεδομένων. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 3: Ποιά ανάγκη, αφορμή σας οδήγησε για να γράψετε το εν λόγω βιβλίο;

M.M. Αφορμή στάθηκαν οι μεγάλες περιπέτειες με την υγεία μου, από το 2008 μέχρι και το τέλος 2015 ήμουν σε μία πορεία η οποία με οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια και με συντομία στο θάνατο. Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζα τις διαφορές ασθένειες ήταν ο καθοριστικός παράγοντας για την επιδείνωση τους. Σκεφτόμουν αρνητικά, και ζούσα με διάφορες φοβίες.
   Οι αυτοάνοσες ασθένειες αποδείχτηκαν ευλογία. Ήταν το έναυσμα για να αναλάβω 100% την ευθύνη της ζωής μου και να δημιουργήσω τη δική μου πραγματικότητα, να αλλάξω την πορεία της ζωής μου. Άρχισε ένα όμορφο ταξίδι, αυτοβελτίωσης, αυτογνωσίας οδηγώντας προς την πνευματική μου ανάπτυξη. Αφού έκανα απογραφή της ζωής μου, άφησα πίσω το Παρελθόν, συνειδητοποίησα ότι δεν αλλάζει και άρχισα να σκέπτομαι μόνο θετικά, να εργάζομαι παραγωγικά (το παρόν είναι το μόνο εγγυημένο) για να διαμορφώσω το μέλλον μου. 
   Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν για μένα το σταθμό για την μεγάλη ανατροπή στην Ζωή μου. Ένιωθα την ανάγκη να μάθουν οι άνθρωποι ότι είναι καθαρά δική τους επιλογή τα όσα βιώνουν κατά την διάρκεια τη ζωής, κανένας άλλος δεν φταίει. Μπορούν να αντιδράσουν καταγράφοντας, αναλύοντας τις επιλογές τους για να αλλάξει το αποτέλεσμα της ζωής τους. Δεν μπορούν να συνεχίσουν να ζουν το ίδιο μοτίβο και να περιμένουν να αλλάξει το αποτέλεσμα της ζωής τους. 

ΕΡΩΤΗΣΗ 4: Πόσος χρόνος χρειάστηκε να ολοκληρώσετε την συγγραφή του;

M.M. Συνολικά δύο χρόνια. Παρακολούθησα ένα πρόγραμμα για την συγγραφή μη λογοτεχνικών βιβλίων της εξαιρετικής Συγγραφέας και Coach Μαρίας Γουσιου, την οποία και ευχαριστώ ιδιαίτερα διότι ήταν δίπλα μου συνεχώς και το ότι τα κατάφερα οφείλεται σε αυτήν την σπουδαία συγγραφέα.

ΕΡΩΤΗΣΗ 5: Γιατί κάποιος αναγνώστης να επιλέξει να διαβάσει το δικό σας βιβλίο ανάμεσα σε άλλα του είδους; Τί είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει;

M.M. Είναι πάρα πολλά τα αξιόλογα βιβλία αυτοβελτίωσης και το κάθε ένα έχει να προσφέρει στον αναγνώστη τα δικά του μηνύματα. Αυτό που πιστεύω ότι κάνει το βιβλίο μου να ξεχωρίζει είναι η ιδιαιτερότητα του ότι είναι βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα. Το πρώτο μέρος είναι αυτοβιογραφίας και συμπεριλαμβάνει την αληθινή ιστορία των όσων βίωσα. Το δεύτερο μέρος είναι αυτοβελτίωσης και περιλαμβάνει τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησα να ζω και να ονειρεύομαι ξανά δίδοντας παραδείγματα για το πως μπορεί ο κάθε ένας εφαρμόζοντας τα αναγραφόμενα, να επιφέρει αλλαγές στην ζωή του. Με μικρά κεφάλαια, απλά γραμμένα, μπορεί κάποιος ανεξαρτήτου επιπέδου μόρφωσης να γνωρίσει και να εφαρμόσει μεθόδους , τεχνικές και εργαλεία που να του εξασφαλίσουν υγεία, ευτυχία, γαλήνη , ηρεμία. 
Εφάρμοσα στην πράξη  όλα όσα αναφέρονται στο βιβλίο με επιτυχία 100 %  όλων μου των στόχων μέχρι σήμερα. Ακόμα και στόχοι που φαίνονταν ανέφικτοι να πραγματοποιηθούν.

ΕΡΩΤΗΣΗ 6: Ποιό το νόημα που θα θέλατε να περάσετε μέσα από τo βιβλίo σας προς τους αναγνώστες;

M.M. Το νόημα που θέλω να περάσω στους αναγνώστες είναι ότι είναι δική τους απόφαση, ευθύνη , επιλογή να αρχίσουν να ζουν όπως πραγματικά τους αξίζει γιατί αξίζουν τα καλύτερα από την γέννησή τους. 
ΝΑ ΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΑ , ΟΧΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

ΕΡΩΤΗΣΗ 7: Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το επόμενο βιβλίο σας; Αν ναι, μπορείτε να μας πείτε δύο λόγια;

M.M. Δεν έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο μου βιβλίο, όμως αυτό δεν το αποκλείω σε μελλοντικό στάδιο. 

EΡΩΤΗΣΗ 8: Σαν αναγνώστης, τί είδους βιβλία προτιμάτε να διαβάζετε;

M.M. Μου αρέσουν πάρα πολύ όσα βιβλία έχουν να κάνουν με την προσωπική ανάπτυξη και αυτοβελτίωση.

ΕΡΩΤΗΣΗ 9: Αγαπημένο βιβλίο καί συγγραφέας;

M.M. Αγαπημένο μου βιβλίο η  <<ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ>> του Δρ. Joseph Murphy.

ΕΡΩΤΗΣΗ 10: Τέλος, τί θα λέγατε στους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή;

M.M. Η συμβουλή μου προς τα νέα παιδιά, και όχι μόνο σε όσα θέλουν να ασχοληθούν με την συγγραφή, είναι να βρούνε αυτό που αγαπάνε και να το κάνουν όσες περισσότερες φορές μπορούν. Εάν μπορούν να το κάνουν επάγγελμά τους και να βιοπορίζονται από αυτό. 
Η ζωή δεν είναι ταινία η οποία γυρίζει πίσω. Το έργο παίζεται σήμερα. Να ζουν το σήμερα. Να είναι οι πρωταγωνιστές της δικής τους ζωής και όχι οι κομπάρσοι στην ζωή των άλλων. Ναι,θα τους έλεγα να ονειρεύονται διότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχουν, τα όρια εμείς τα βάζουμε οι άνθρωποι.
Με το όραμα, την θετική σκέψη και ΔΡΑΣΗ μπορούν να κάνουν τα πάντα στην ζωή τους. Χωρίς την δράση, η θετική σκέψη και το όραμα είναι μηδέν.
Να πιστέψουν στον εαυτό τους και στις δυνάμεις τους. Πιστεύοντας στον εαυτό τους, πιστεύουν στην Σοφία που τους δημιούργησε. Με την δύναμη του υποσυνειδήτου τους μπορούν να κάνουν τα πάντα. Να είναι αισιόδοξοι και να μην απογοητεύονται, δεν υπάρχει αποτυχία, υπάρχουν μαθήματα ζωής .
Να βγουν έξω από την ζώνη ασφάλειας τους, ό,τι θέλουν στην ζωή βρίσκεται εκτός της περιοχής ασφάλειας τους.
Να ζουν με ανιδιοτελή αγάπη, συγχώρεση και ευγνωμοσύνη.
Να ζήσουν το όνειρο τους και όχι τα όνειρα των άλλων.

M.M. Εύχομαι κάθε επιτυχία και ευόδωση των επαγγελματικών και προσωπικών σας στόχων καθώς και μια ζωή γεμάτη υγεία ,ευλογία και ευτυχία.
Σας ευχαριστώ παρά πολύ για την συνέντευξη.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Με εκτίμηση,Κυριακή Γανίτη από το blog Dominica Amat

                                         Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο:

                          https://dominicamat.blogspot.com/2020/06/blog-post_12.html





Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μάριο Μιχαήλ Συνέντευξη με τον συγγραφέα κύριο Μάριο Μιχαήλ Reviewed by Dominica on Ιουνίου 13, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.