Ένοχα Μυστικά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

  Όταν γνωρίζουμε για πρώτη φορά έναν άνθρωπο στην ζωή μας,δεν μαθαίνουμε απευθείας όλα όσα σχετίζονται με εκείνον καί το παρελθόν του.΄Ολοι κι όλες μας έχουμε κάποια μυστικά,ένοχα ή μη,που δεν τα μοιραζόμαστε εύκολα με τους γύρω μας. Αυτό γίνεται είτε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης στο πρόσωπο ενός ανθρώπου,είτε από τον φόβο της απόρριψης εξαιτίας της εξομολόγησής μας αυτού του μυστικού σε εκείνον/η. Εάν αφεθούμε ελεύθεροι/ες,όχι μόνο θα φύγει από πάνω μας ένα μεγάλο βάρος,αλλά θα μπορέσουμε να χτίσουμε την όποια σχέση πάνω σε γερά θεμέλια.
  Είναι αλήθεια πως είχα καιρό να διαβάσω καί να σας παρουσιάσω ένα καθαρόαιμο αισθηματικό βιβλίο. Ήρθε,λοιπόν,η ώρα καί διάβασα το μυθιστόρημα του συγγραφέα κυρίου Κωνσταντίνου Σπανού,με τίτλο ''Ένοχα Μυστικά''. Ένα μυθιστόρημα που απευθύνεται στους λάτρεις των ρομαντικών ιστοριών με το πολυπόθητο ''happy end''. Το βιβλίο είναι το πρώτο μέρος της τριλογίας ''Η τριλογία των μυστικών'' καί κυκλοφορεί ήδη σε 2η έκδοση.
  Ο λόγος του συγγραφέα είναι συνεχόμενος,λιτός καί οικείος. Η γλώσσα σύγχρονη καί καθημερινή,σε συνδυασμό με τα μικρά καί περιεκτικά κεφάλαια καί τους αληθοφανείς διαλόγους βοηθά στο να έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο ευανάγνωστο καί αρκετά συμπαθητικό. Άν καί στην αρχή ξεκινάει καί εξελίσσεται η ιστορία κάπως απότομα,στην πορεία ο συγγραφέας την ξεδιπλώνει με πιο ομαλό τρόπο πάνω στο χαρτί,κάτι που με ευχαρίστησε. Θα ήθελα να διαβάσω μελλοντικά καί τα άλλα δύο βιβλία της τριλογίας καί να δώ την πιθανή εξέλιξη στην γραφή του.
  Κατά την διάρκεια του βίου μας θα διασταυρωθούν οι δρόμοι μας με πολλούς ανθρώπους. Άλλοι θα είναι απλοί περαστικοί,άλλοι θα μείνουν δίπλα μας κι άλλοι θα μας διδάξουν σημαντικά μαθήματα για την ζωή καί τον τρόπο σκέψης μας. Θα μας βοηθήσουν να ξεδιπλώσουμε όλα τα φύλλα της ψυχής μας καί θα μας οδηγήσουν στην λύτρωση.
  Όπως προείπα,το βιβλίο είναι αισθηματικό,αλλά ταυτόχρονα μας μιλάει για την αδερφική αγάπη καί την υπέρτατη αξία της. Μία αγάπη που όσοι/ες έχουν αδέρφια μπορούν να έχουν την ευκαιρία να νιώσουν. Ένα είδος αγάπης που ξεχωρίζει ανάμεσα στα άλλα.
  Επειδή το βιβλίο κυκλοφορεί ήδη αρκετό καιρό καί για να μην σας κουράσω παραπάνω,σας παραθέτω την περίληψη που κοσμεί το οπισθόφυλλό του: ''Η ζωή του Ντάνιελ Χάζαρντ φαντάζει τέλεια: ακριβά αμάξια, πολυτέλεια που φτάνει στο έπακρό της… και ένα ξενοδοχείο που φέρει το ακριβοθώρητο επίθετό του και βρίσκεται στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το πεντάστερο ξενοδοχείο Χάζαρντ θεωρείται το στολίδι του Θερμαϊκού. Διαθέτει όλες τις ανέσεις και μπορεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα των διάσημων πελατών του. Πίσω του, όμως, κρύβει μια σκληρή δουλειά. Μια δουλειά που βοηθά το μεγάλο αφεντικό του να ξεχνά… Αυτή η καθημερινή ρουτίνα, όμως, σπάει για τον εργασιομανή, κύριο Χάζαρντ, όταν συναντά μία από τις καινούργιες καμαριέρες που πρόκειται να προσλάβει. Την Ζωή. Και είναι τότε, που ο Ντάνιελ θα πιστέψει πως μπορεί ίσως, και να λυτρωθεί από τις σκιές του παρελθόντος. Η μοίρα μοιάζει να τους φέρνει μέρα με τη μέρα τόσο κοντά, αντιμέτωπους με τα πιο ανείπωτα συναισθήματα που τρέφουν ο ένας για τον άλλο, καθώς επίσης, και με μια σειρά από κινδύνους που βρίσκονται στον δύσβατο δρόμο τους. Μα ο πιο μεγάλος κίνδυνος, δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Η αιτία που βασανίζει τον Ντάνιελ, και τα ένοχα μυστικά του είναι έτοιμα να βγουν στο φως… και απειλούν να τον καταστρέψουν.'' Αναζητήστε το!
                                                        Καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
Ένοχα Μυστικά Ένοχα Μυστικά Reviewed by Dominica on Μαΐου 17, 2020 Rating: 5

1 σχόλιο:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.