Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ο σύγχρονος τρόπος ζωής έχει απομακρύνει πολύ τους ανθρώπους από τα βιβλία καί την ανάγνωσή των. Ειδικότερα τα μικρά παιδιά καί οι έφηβοι δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον προς αυτά,αφού τον ελεύθερο χρόνο τους τον γεμίζουν παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια,ή,μένοντας κολλημένοι πάνω στην οθόνη του κινητού τους...Είναι καιρός να αλλάξει αυτό. Καλή καί χρήσιμη η τεχνολογία για την ζωή μας αλλά πάντα με σωστή χρήση καί μέτρο.
  Πολλοί γονείς εκεί έξω αναζητάτε τρόπους ώστε να βοηθήσετε τα παιδιά σας να απεξαρτηθούν από την αλόγιστη χρήση του ίντερνετ καί της τεχνολογίας εν γένει. Σήμερα σας έχω μία αρκετά καλή πρόταση που απευθύνεται σε εφήβους ηλικίας 12 ετών καί άνω καί κάλλιστα μπορεί να διαβαστεί κι από ενήλικες. Πρόκειται για το βιβλίο ''Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ'' του συγγραφέα κυρίου Φίλιπ Κερ.
  Μπορεί η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών να στρέψει τους εφήβους προς την ανάγνωση των βιβλίων καί να τα αγαπήσουν; Για μένα είναι εφικτό,αρκεί να μην είναι προκατειλημμένοι/ες απέναντί τους. Η ιστορία του εκάστοτε βιβλίου,όπως καί του παρόντος,θα πρέπει να υλοποιεί όσα υπόσχεται καί να μην μένει μόνο στα εντυπωσιακά λόγια.
  Ο συγγραφέας με ένα έξυπνο κόλπο,δελεάζει τους εφήβους να πιάσουν στα χέρια τους το βιβλίο καί να διαβάσουν. Όσο εύηχος καί ιδιαίτερος μοιάζει ο τίτλος του βιβλίου,από κάτω κρύβονται άλλα κρυμμένα μηνύματα τα οποία περιμένουν να ανακαλυφθούν από τους αναγνώστες καί να έρθουν στην επιφάνεια. Ένα από τα πιο βασικά εξ αυτών είναι η αξία της φιλίας,της ομαδικής δουλειάς καί σαφώς της αγάπης για τον κόσμο της λογοτεχνίας.
  Ο τρόμος μέσα στις σελίδες του βιβλίου δεν έρχεται με τον αναμενόμενο τρόπο. Αντίθετα,εστιάζει κι αναδεικνύει πολλά άσχημα ελαττώματα της ανθρώπινης φύσης,τα οποία αρκετές φορές ενισχύονται από τον καθημερινό τρόπο ζωής. Τρόμος,συνεπώς,για το πως έχουμε καταλήξει να είματε....Ναι,αυτά γεννάνε το συναίσθημα του φόβου.
   Αλαζονεία,φιλοδοξία,ματαιοδοξία,έλλειψη καλών τρόπων συμπεριφοράς,ιδιοτέλεια καί αρνητική πρόθεση για παροχή βοήθειας στον συνάνθρωπο είναι τα πιο βασικά στοιχεία των ηρώων του βιβλίου. Βέβαια,υπάρχουν κι εκείνοι που αγαπούν τα βιβλία καί δεν ενδιαφέρονται για ό,τι λένε οι τριγύρω τους. Με αυτούς είναι σχεδόν δεδομένη η ταύτιση μεγάλης μερίδας των αναγνωστών.
   Ήταν η πρώτη μου γνωριμία με την πένα του συγγραφέα καί μπορώ να σας πω ότι μου άρεσε πολύ καί διάβασα το βιβλίο απνευστί καί με μεγάλη ευχαρίστηση. Εύστοχα ο συγγραφέας αλλάζει το ύφος καί τον τόνο που δίνει στην γραφή του ανάλογα με το τι θέλει να πει. Άλλες φορές είναι χιουμοριστικός έως καί καυστικός καί άλλες φορές είναι σκληρός με σκοπό να ''ταρακουνήσει'' καί να ''ξεβολέψει'' τους αναγνώστες από την θέση τους.
  Ο λόγος του βιβλίου είναι οικείος κι εύθυμος καί σε συνδυασμό με το ανατρεπτικό καί ξεκαρδιστικό επίλογο έχουν ως αποτέλεσμα ένα βιβλίο που θα γίνει αρεστό στο αναγνωστικό κοινό καί θα αγγίξει τις ψυχές των. Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί μελλοντικά θα αναζητήσω να διαβάσω κι άλλα έργα του συγγραφέα.
                                                              Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                         ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ στο ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟ ΣΠΙΤΙ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ
στον κεντρικό δρόμο του ΧΙΤΣΚΟΚ, για μια ΒΡΑΔΙΑ
με ανατριχιαστικές ΙΣΤΟΡΙΕΣ φαντασμάτων και ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ παραμύθια.
Γύρω στα ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ θα παρευρεθούν μερικοί ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ,
που θα ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ τα ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ βιβλία τους... με ΑΙΜΑ.
Για περισσότερες ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, τηλεφωνήστε ή στείλτε email…
ΑΝ ΤΟΛΜΑΤΕ!
Μετά το τροχαίο ατύχημά του, ο Μπίλι Σίβερς περνάει πολύ χρόνο διαβάζοντας μόνος στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Χίτσκοκ. Ώσπου ανακαλύπτει ένα παράξενο βιβλιοπωλείο, Το Στοιχειωμένο Σπίτι των Βιβλίων. Εκεί γνωρίζει τον μυστηριώδη και ιδιόρρυθμο ιδιοκτήτη του και μαθαίνει για τον διαγωνισμό που προσκαλεί τους αναγνώστες να περάσουν μια ολόκληρη νύχτα στο βιβλιοπωλείο, ακούγοντας μια ιστορία τόσο φοβερή, τόσο αποτρόπαια, τόσο φρικιαστική, που αλλάζει για πάντα τη ζωή όποιου την ακούει. Γιατί είναι, ίσως, η πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών.
Θα τολμήσει ο Μπίλι να τη μάθει;
ΕΣΥ ΤΟΛΜΑΣ ;
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΦΙΛΙΠ ΚΕΡ(PHILIP KERR)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The most frightening story ever told

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΝΤΖΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΚΕΔΡΟΣ

Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Η ΠΙΟ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ Reviewed by Dominica on Μαρτίου 29, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.