Ημίφως II: Στην Άλλη Πλευρά



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)
 
   Όταν βρεθείτε τελικά στην άλλη πλευρά,τί πιστεύετε ότι θα ανακαλύψετε; Είσαστε διατεθειμένοι να το μάθετε,ή,ο φόβος θα σας κυριεύσει ολότελα με αποτέλεσμα να μείνετε ακινητοποιημένοι στην θέση σας,αποδεχομένοι την μοίρα σας χωρίς να αντιδράσετε;
   Στο δεύτερο βιβλίο της τριλογίας ''ΗΜΙΦΩΣ ΙΙ:Στην Άλλη Πλευρά'',η συγγραφέας κυρία Στεφανί Ιακώβου συνεχίζει την εξιστόρηση της ιστορίας από το σημείο που είχε επιλέξει να την αφήσει στο προηγούμενο βιβλίο. Η μετάβαση από το ένα μυθιστόρημα στο άλλο είναι απόλυτα ομαλή καί μοιάζει σαν να προχωρά ο αναγνώστης στην ευθεία πορεία που είχε χαράξει από πρίν,χωρίς να διακόπτεται από περιττές επαναλήψεις,ή,την ύπαρξη πιθανών κενών.
   Οι ήρωές μας,πλέον,βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην λύση(;) του προβλήματος,που τους απασχολεί... Θα προσπαθήσουν,με όσα εφόδια έχουν στα χέρια τους,να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους καί δεν δείχνουν ούτε λεπτό πρόθυμοι να εγκαταλείψουν. Θα παλέψουν με νύχια καί με δόντια. Η ανάγκη για να βρούν αυτό που αναζητούν είναι μεγαλύτερη από τον φόβο που μπορεί να αισθάνονται εκείνη την στιγμή.
  H ιστορία μας θα ενισχυθεί από την παρουσία νέων χαρακτήρων. Παλιοί γνώριμοι των ηρώων,νέοι για εμάς,με την σειρά τους,θα μπούν μέσα στην υπόθεση καί θα δώσουν νέα στοιχεία,προσθέτοντας το δικό τους λιθαράκι για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.
   Η συγγραφέας κυρία Στεφανί Ιακώβου σε αυτό το δεύτερο μυθιστόρημα μας δίνει ένα ακόμη πιο δυνατό,περιπετειώδες καί μυστηριώδες βιβλίο. Η γραφή της είναι φανερά εξελιγμένη με στρωτό λόγο κι σφιχτοδεμένη πλοκή. Θα το διαπιστώσετε κιόλας από τις σκηνές που περιέχονται μέσα στο κείμενο καί στην χρήση περισσότερων εκφραστικών μέσων.Είναι πράγματι από εκείνα τα βιβλία τα οποία δεν σου επιτρέπουν να τα αφήσεις μέχρι να φτάσεις στην τελευταία σελίδα.
   Σε αυτό το μυθιστόρημα εστιάζει,δε,στην ενίσχυση των συναισθημάτων που θα νιώσουν οι ήρωες κατά την διάρκεια της πλοκής καί τους βγάζει έναν άλλο εαυτό προς τα έξω. Τους κάνει πιο συμπαθείς στο αναγνωστικό κοινό καί επεξηγεί τις αποφάσεις που παίρνουν κι όσα πράττουν. Οι θυσίες που θα γίνουν,θα αξίζουν,ή,θα είναι μάταιες;
  Όσον αφορά την περίληψη του βιβλίου,επιλέγω να σας την παραθέσω όπως ακριβώς αναγράφεται στο οπισθόφυλλο.''«Νομίζεις ότι δεν πόνεσα; Πιστεύεις ότι δεν υποφέρω; Οι τύψεις με τυραννούν ανηλεώς, μέρα και νύχτα… ο ύπνος αρνείται να μου σφαλίσει τα μάτια, κι όταν το κάνει, ποτέ δεν μου χαρίζει έστω και μια στιγμή την ανακούφιση της λήθης… κλείνω τα μάτια μου και τη βλέπω, τ’ ανοίγω, και είναι πάλι εκεί! Νεκρή, και καταματωμένη, με τα βλέφαρά της κλειστά… και ύστερα, να σου την, εμφανίζεται μπροστά μου, ζωντανή, κι όμως πάλι νεκρή, τα χέρια μου γλιστράνε μέσα της, το κορμί της δεν είναι παρά αχνός και αέρας…»
Μέσα στους κρύους τοίχους του κάστρου του Τύμβρη, μια κατάρα περιμένει να λυθεί, με την εκπλήρωση μιας προφητείας αποτελούμενης από τέσσερις λέξεις.
Οι τέσσερις αυτές λέξεις που σκιάζουν για αιώνες τους ενοίκους του, που στοιχειώνουν τον ιδιοκτήτη του, πλέον βαραίνουν αβάσταχτα και τη Ρωξάνη, η οποία, εγκλωβισμένη πια στο Ημίφως προσπαθεί να συμβιβαστεί με τη νέα, σκληρή πραγματικότητα.
Τρεις άνθρωποι-κλειδιά έρχονται στο προσκήνιο, ο καθένας με τον τρόπο του, με απαντήσεις ή περισσότερα μυστήρια που πρέπει να λυθούν, και η συντροφιά του κάστρου ρίχνεται σε καινούριες περιπέτειες, σε ένα ριψοκίνδυνο, χιμαιρικό ταξίδι, το οποίο όμως δεν δείχνει να έχει αίσιο τέλος…
Το δεύτερο βιβλίο της τριλογίας «Ημίφως» ακολουθεί το ρυθμό της μελωδίας που το δημιούργησε· κόβει την ανάσα, συγκινεί, προβληματίζει και μαγεύει· φέρνει τους χαρακτήρες του στα όρια, και τους αναγνώστες του σε μια αλλόκοτη, μουσική μέθη.''.
   Για δεύτερη φορά η συγγραφέας παίρνει την απόφαση να κλείσει την αφήγηση της ιστορίας σε πολύ ουσιαστικό σημείο. Με αυτόν τον τρόπο μας κάνει να φανταστούμε όλα τα πιθανά σενάρια για το τέλος της τριλογίας. Θα έχουμε το επιθυμητό φινάλε,ή,κάτι ανατρεπτικό; Επειδή έχουμε να κάνουμε με βιβλία φαντασίας,τα πάντα είναι πιθανά κι επιτρεπτά... Υπομονή,λοιπόν,μέχρι να φτάσει στα χέρια μας το τελευταίο μυθιστόρημα.
                                                           Καλές σας αναγνώσεις!

                                                          ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΤΑ ΒΙΒΛΙΑ


                                        Διαβάστε εδώ την κριτική μου για το πρώτο βιβλίο:

                                 https://dominicamat.blogspot.com/2020/02/blog-post_2.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΣΤΕΦΑΝΙ ΙΑΚΩΒΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Ημίφως II: Στην Άλλη Πλευρά  Ημίφως II: Στην Άλλη Πλευρά Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 03, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.