Παρασκήνια του έρωτα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Τί είναι άραγε ο έρωτας; Ποιά μορφή καί πόσα πρόσωπα έχει; Σε μία πιο ελεύθερη μετάφραση/προσέγγιση θα μπορούσε να παρομοιαστεί με ένα θεατρικό έργο παιγμένο από δύο ηθοποιούς,έναν άνδρα καί μία γυναίκα. Κι ενώ όλα δείχνουν ιδανικά,μόλις πέσει η αυλαία όλα αλλάζουν άρδην πίσω στα παρασκήνια. Γιατί ναι,ο έρωτας έχει παρασκήνια. Τόσα όσοι είναι οι πρωταγωνιστές του.
  Η συγγραφέας κυρία Κατερίνα Ανδρικοπούλου υπογράφει το νέο της βιβλίο με τίτλο ''Παρασκήνια του έρωτα'',το οποίο κυκλοφορεί από την Άνεμος εκδοτική. Πρόκειται για ένα βιβλίο αποτελούμενο από μικρές αυτοτελείς καθημερινές ιστορίες με βασικό στοιχείο τον έρωτα καί τις προεκτάσεις του μέσα στην κοινωνία μας.
  Το βιβλίο είναι αρκετά καλογραμμένο καί διαβάζεται ευχάριστα. Το διακρίνει ο γρήγορος καί σύγχρονος λόγος καί το οικείο,καθημερινό λεξιλόγιο. Με βάση το πολύ χιούμορ σε συνδυασμό με έναν καυστικό ύφος που σκοπό έχει να τονίσει το νόημά του,το βιβλίο γίνεται πιο προσιτό στον αναγνώστη.
   Τέρμα τα ψέματα! Δεν ευθύνονται μόνο οι καταστάσεις που βιώνουμε για την ζωή που ζούμε. Έχουμε κι εμείς μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Μεγαλύτερο από όσο πιστεύουμε. Πολλές φορές αφηνόμαστε στην ρουτίνα της ζωής μας καί ξεχνάμε για ποιον λόγο αγαπήσαμε τον άνθρωπο που έχουμε δίπλα μας,γιατί αποφασίσαμε να πορευθούμε μαζί του για το υπόλοιπο της ζωής μας καί γιατί προχωρήσαμε στην διαδικασία να αποκτήσουμε παιδιά μαζί του. Πότε θα κοιτάξουμε το πρόβλημα κατάματα καί θα προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε; 'Η τελικά δεν είμαστε διατεθειμένοι να το κάνουμε; Για σκεφτείτε το λίγο...
   Όπως προανέφερα,μέσα στο βιβλίο υπάρχει μεγάλη ποικίλια ιστοριών καί ηρώων με τους οποίους είναι δεδομένη η ταύτιση μεγάλης μερίδας του αναγνωστικού κοινού. Κατά την διάρκεια της ανάγνωσης θα ζήσετε τον έρωτα,την αναζήτησή του,την απελπισμένη προσπάθεια για διατήρησή του,την φιλία,την πραγματική αξία της φιλίας καί όλα τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην καθημερινή μας ζωή καί μας επηρεάζουν σε μικρότερο,ή,μεγαλύτερο βαθμό.
  Διαβάζοντας το βιβλίο μπορώ να σας πώ ότι πέρασα μία μεγάλη συναισθηματική καμπή. Γέλασα πολύ αλλά κι άλλο τόσο πόνεσα. Θέλοντας η συγγραφέας να ''ξορκίσει'' το κακό καί να μας ταρακουνήσει,αναφέρεται σε πολλά καίρια σημεία των καιρών με σαρκαστικό,ίσως καί λίγο ειρωνικό,τρόπο. Για μένα πράττει σωστά,αν θέλει οι αναγνώστες να αποκομίσουν όλα όσα επιθυμεί να τους προσφέρει/μεταδώσει μέσα από το μυθιστόρημά της.
  Εσκεμμένα άφησα να σας μιλήσω στο κλείσιμο της κριτικής μου για τον τίτλο του βιβλίου. Κατ'εμέ δεν θα μπορούσε να υπάρξει άλλος που να είναι τόσο ταιριαστός καί να εσωκλείει την ουσία του βιβλίου καί κατ'επέκταση των ανθρωπίνων σχέσεων. Ας μην μένουμε μόνο στο ''φαίνεσθαι'' αλλά στο ''είναι''. Παλέψτε για αυτά που αγαπάτε. Μην παραδώσετε τα όπλα αμαχητί. Βρείτε τα με τον εαυτό σας καί πράξτε ανάλογα. Θυμηθείτε από που ξεκινήσατε καί που θέλετε να φτάσετε. Είναι το πρώτο βήμα που θα σας φέρει πιο κοντά στην ευτυχία καί στην πραγματοποίηση των ονείρων σας.
   Εγώ σας προτρέπω να αναζητήσετε καί να το διαβάσετε το βιβλίο. Θα σας κάνει να σκεφτείτε πολλά πράγματα,που ίσως να μην πέρναγαν ποτέ από τον νού σας.                                                                                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                     ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Έρωτας νεανικός, εξερευνητικός και άγουρος ή ώριμος και αργοπορημένος αλλά πάντοτε καλοδεχούμενος, έστω και καθυστερημένα. Έρωτας άδοξος, προδομένος, αίσιος και μετουσιωμένος σε βαθιά ριζωμένη αγάπη, ενσαρκωμένος σε απογόνους ή μεταλλαγμένος σε ρουτίνα και απογοήτευση, ακόμα και διάψευση. Έρωτας πανδαμάτορας, που αγνοεί ηλικιακά όρια, προκαθορισμένα φύλα, κοινωνικές προσταγές και προσδοκίες, απαιτώντας το δικό του μερίδιο από την πρόσκαιρη ύπαρξή μας.

Μικρές, αυτόνομες ιστορίες εμπνευσμένες από την ίδια τη ζωή μας, οι οποίες κρύβουν μέσα τους μεγάλες αιώνιες αλήθειες για την περίπλοκη ανθρώπινη φύση, για την αξία της φιλίας, για την αέναη αναζήτηση του έρωτα και της αγάπης, αλλά και για τα παρασκήνιά τους, τα οποία άλλοτε κρύβουν σατιρικά ευτράπελα στιγμιότυπα που προκαλούν το χαμόγελο κι άλλοτε σημαντικές επιπτώσεις στον ευάλωτο ανθρώπινο ψυχισμό που συγκινούν.


Η συγγραφέας, με λόγο απέριττο, μεστό και ενίοτε καυστικό, αποτυπώνει ολοζώντανα την εύθραυστη ανθρώπινη Ψυχή στην απεγνωσμένη προσπάθειά της να συναντήσει το προαιώνιο άλλο της μισό, τον Έρωτα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΕΜΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ


 
 
 

Παρασκήνια του έρωτα Παρασκήνια του έρωτα Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.