Βρόχος



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

                                                              ΒΙΒΛΙΟΠΡΟΤΑΣΗ

  Ο τρόμος είναι ένα αλληλένδετο συναίσθημα με την ανθρώπινη φύση. Μας κάνει να αισθανόμαστε-όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται-ζωντανοί καί ταυτόχρονα ενισχύει την θνητότητά μας. Πολλοί/ες κατά την διάρκεια της ζωής τους προσπαθούν με χίλιους-δυο τρόπους να απαλλαχθούν από αυτόν αλλά μάταια. Πάντα υπάρχει κάτι που θα τους φοβίζει μέχρι θανάτου,όπως το σκοτάδι έως καί την μοναξιά. Παρ'όλα αυτά δεν είναι λίγοι-ανάμεσά τους κι εγώ-που τον αναζητούν μέσα από τα βιβλία που διαβάζουν. Παράδοξο μεν,αληθινό δε. Τί είναι τελικά αυτό που την ίδια στιγμή μας απωθεί καί μας στέλνει πάλι πίσω στην αγκαλιά του τρόμου;
  Οι αναγνωρισμένοι ξένοι συγγραφείς των βιβλίων τρόμων κύριος Graham Masterton καί η κυρία Dawn Gorham Harris συνυπογράφουν από κοινού με έξι Ελληνίδες καί έξι Έλληνες αξιόλογους καί πολλά υποσχόμενους συγγραφείς της φανταστικής λογοτεχνίας το συλλογικό έργο ''Βρόχος'',το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.
   Τα θετικά στοιχεία του βιβλίου είναι η ποικιλία των διηγημάτων,η αρκετή δόση φαντασίας,οι πολλοί καί ενδιαφέροντες συγγραφείς. 'Ολα τα διηγήματα τα διακρίνει ο στρωτός λόγος,το οικείο λεξιλόγιο καί η δράση. Εγώ μέσω της ανάγνωσής των μπόρεσα καί ήρθα σε επαφή με την πένα νέων συγγραφέων που μέχρι πρότινος δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να διαβάσω βιβλία τους. Μελλοντικά είμαι σίγουρη πως θα αναζητήσω να διαβάσω ξεχωριστά έργα του καθενός/της καθεμίας ώστε να έχω μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.
  Για να είμαι ειλικρινής υπήρξαν κάποιες ιστορίες που τις ξεχωρίσα κάπως παραπάνω έναντι κάποιων άλλων. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα λιγότερο καλό βιβλίο στο σύνολό του. Απλά κάποιες μου προξένησαν περισσότερο φόβο καί ένιωσα ότι αυτά τα σκοτεινά πλάσματα για τα οποία διάβαζα εκείνη την στιγμή θα ζωντάνευαν μπροστά στα μάτια μου καί θα γινόμουν εγώ το επόμενο θύμα τους.
   Αν δεν έχει τύχει να διαβάσετε μέχρι τώρα διηγήματα/μυθιστορήματα που να ανήκουν στο συγκεκριμένο είδος αλλά θέλετε να μυηθείτε σιγά σιγά στην μαγεία τους,είναι μία καλή πρόταση για να ξεκινήσετε.
                                               Καλά καί τρομακτικά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η συλλογή περιλαμβάνει επτά διηγήματα που έχουν γράψει επτά γυναίκες και επτά άντρες συγγραφείς ανά ζευγάρια. Αναλυτικά, συνεργάστηκαν ο Graham Masterton με την Dawn Gohram Harris (που συστήνεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό), ο Γιώργος Δάμτσιος με τη Γεωργία Καλαμαρά, ο Δημήτρης Δελαρούδης με την Αγνή Σιούλα, ο Μάριος Δημητριάδης με την Κατερίνα Θεοδώρου, ο Γιώργος Γιαλούρης με τη Francine Queen (Φράνση Παπουτσάκη), ο Γιώργος Γιώτσας με τη Melissa Harlloween (Μαρία Ροδοπούλου), ο Βασίλης Κρουστάλης με τη Μαρία Α. Γεωργοπούλου.

Αποτέλεσμα, επτά διηγήματα πιο σκοτεινά και από το σκοτάδι:

Όταν ζωντανεύει η ζώνη ενός νεκρού
Ποιος μιλάει σε τηλεφωνική συσκευή εκτός σύνδεσης
Τι συμβαίνει στα τέλη του Νοέμβρη
Τι κρύβεται στις υπόγειες στοές της Φλάνδρας
Πόσα απόκοσμα μυστικά κρύβουν τα Κήθυρα
Πού οδηγούν έναν συγγραφέα οι διαστροφές του

Τι συμβαίνει όταν ευθυγραμμίζονται οι τρεις δορυφόροι του Αρκάν
  
ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Graham Masterton-Dawn Gohram Harris-Γιώργος Δάμτσιος-Γεωργία Καλαμαρά-Δημήτρης Δελαρούδης-Αγνή Σιούλα-Μάριος Δημητριάδης-Κατερίνα Θεοδώρου- Γιώργος Γιαλούρης- Francine Queen (Φράνση Παπουτσάκη)-ο Γιώργος Γιώτσας-Melissa Harlloween (Μαρία Ροδοπούλου)-ο Βασίλης Κρουστάλης-Μαρία Α. Γεωργοπούλου

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΛΥΚΟΦΩΣ
   
  
Βρόχος Βρόχος Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.