Δελτίο Τύπου-"Το Όπλο του Νεφεληγερέτη"-Άγγελος Μπάκας-Εκδόσεις Ελκυστής



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η λογοτεχνική οικογένεια των Εκδόσεων Ελκυστής μεγαλώνει και καλωσορίζουμε με μεγάλη μας χαρά το βιβλίο "Το Όπλο του Νεφεληγερέτη" του συγγραφέα μας Άγγελου Μπάκα!


ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ
Ο Άγγελος Μπάκας δένει την αρχή του μίτου της φαντασίας του στο περίφημο δείγμα προχωρημένης τεχνολογίας της αρχαιότητας, τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που κρατούσε για αιώνες στην αγκαλιά της η θάλασσα, ώσπου ανασύρθηκε το 1900 κοντά στα Αντικύθηρα.
Κατόπιν, κλώθει μια ποιητική αφήγηση που εντάσσεται με φυσικότητα στο επικό πνεύμα της Οδύσσειας. Βρισκόμαστε σε ένα καράβι μεσοπέλαγα, όπου συναντιούνται έμπειροι ναύτες, ένας κερδοσκόπος καπετάνιος, ένας μυστηριώδης ξένος και ένας πολυμήχανος ήρωας. Ακόμη και οι θεοί είναι παρόντες: ελέγχουν τον καιρό και επικοινωνούν με τους θνητούς μέσω αντικειμένων, σημείων και ονείρων – ή έτσι θέλουν οι άνθρωποι να παρουσιάζουν τα πράγματα, αναλόγως με τις προσωπικές τους επιδιώξεις.
Ο Λόγος, ωστόσο, ίσως να είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής. Ο ιδιάζων στίχος κρατά έναν ρυθμό που αναπαράγει την αίσθηση του κυματισμού και της κωπηλασίας. Ρητορικά επιχειρήματα επιφέρουν απότομες ανατροπές της πλοκής. Τέλος, τα φτερά του μύθου μάς μεταφέρουν από τη χαμένη Ατλαντίδα στην κορυφή του Ολύμπου, για να μας καταποντίσουν μέσα στο μάτι του κυκλώνα.
Αικατερίνη Λεύκα
Διδάκτωρ φιλοσοφίας, Λέκτορας Πανεπιστημίου Λιέγης, συγγραφέας.

Η δραματική περιπέτεια ενός ναυαγίου της αρχαιότητας και του μαγικού αντικειμένου που έκρυβε μέσα του, γνωστού σήμερα με την ονομασία Μηχανισμός των Αντικυθήρων.
Με πρόλογο από τον Γιάννη Σειραδάκη



ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Άγγελος Μπάκας έχει γράψει τα βιβλία Μυστικοί Παράμυθοι, Το Σεξ της Ζωής και του Θανάτου, Ο Σιωπηλός Μπου, Ο Χορός του Σίβα, Now and Zen - Διδάγματα ενός Απρόθυμου Δασκάλου (και στα αγγλικά), καθώς και το εικονογραφημένο Βίβλος Βιβλιοφίλων (με τις λεζάντες και στα αγγλικά). Το Όπλο του Νεφεληγερέτη εκδόθηκε πρώτη φορά το 1992. Η δεύτερη αυτή έκδοση είναι διορθωμένη και συμπληρωμένη με έναν πρόλογο του Γιάννη Σειραδάκη που συμμετείχε στην ελληνική ομάδα διερεύνησης του Μηχανισμού των Αντικυθήρων.
                               Η φωτογραφία του συγγραφέα είναι του Γιώργου Ιορδάνου


ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κατηγορία: Ποίηση
Εξώφυλλο: Μαλακό
Σελίδες: 124
ISBN: 978-618-5424-63-3
Τιμή: 10,00 ευρώ
Χρόνος έκδοσης: 2020
Εκδότης: Εκδόσεις Ελκυστής

Το βιβλίο "Το Όπλο του Νεφεληγερέτη" θα το προμηθευτείτε από όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας!

Ακόμη, μπορείτε να το παραγγείλετε στην Κύπρο καλώντας στο τηλέφωνο 96400162.
Επίσης, είναι διαθέσιμο και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα:

Τέλος, για τους αναγνώστες της Θεσσαλονίκης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εργάσιμες ώρες τα γραφεία των Εκδόσεων Ελκυστής στο κέντρο της πόλης (Αρριανού 15) ή να το παραγγείλετε δίχως μεταφορικά έξοδα στα τηλέφωνα  231 403 7484 ή 6977853682.
Δελτίο Τύπου-"Το Όπλο του Νεφεληγερέτη"-Άγγελος Μπάκας-Εκδόσεις Ελκυστής Δελτίο Τύπου-"Το Όπλο του Νεφεληγερέτη"-Άγγελος Μπάκας-Εκδόσεις Ελκυστής Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.