Ο Δράκος



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Η συγγραφέας κυρία Καίτη Δροσίνη συστήνει στο αναγνωστικό κοινό το πέμπτο βιβλίο της με τίτλο ''Ο ΔΡΑΚΟΣ''. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα που ανήκει στην αστυνομική λογοτεχνία καί κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Ελκυστής.
  H καταγραφή της ιστορίας πάνω στο χαρτί από την συγγραφέα ξεκινάει με εύστοχο τρόπο καί δείχνει να έχει διάθεση να εξιτάρει το ενδιαφέρον καί την φαντασία του αναγνώστη. Άλλωστε,πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ιστορίες για serial killer; Η ιδέα καί μόνο,πως μπορεί να υπάρχει κάποιος εκεί έξω καί ότι εμείς είμαστε εν δυνάμει θύματά του,προκαλεί ρίγη ανατριχίλας σε όλο μας το κορμί.
  Από την περίληψη του βιβλίου μαθαίνουμε τα εξής:''Ένα πάρτι, δίπλα από τον κατεστραμμένο ναό του Απόλλωνα, είχε απρόσμενη κατάληξη. Ο υπαστυνόμος Καμπάς έρχεται αντιμέτωπος με ένα φρικτό έγκλημα. Πρέπει να εξιχνιάσει όχι μόνο έναν αλλά περισσότερους φόνους. Πρόκειται για κατά συρροή δολοφόνο ή για κάτι άλλο; Η Ανδριάνα βλέπει τις φίλες της να δολοφονούνται και μπλέκεται στα πόδια της αστυνομίας, προκαλώντας περίεργες καταστάσεις.''.
  Σαν υπόθεση είναι αρκετά θελκτική για το αναγνωστικό κοινό. Το μόνο που πιθανώς να άλλαζα,θα ήταν η προσθήκη κάποιων επιπλέον λεπτομερειών ανάμεσα σε κάποια αποσπάσματα για να ενισχυθεί η πλοκή καί να είναι πιο ολοκληρωμένη η εικόνα.Χωρίς,βέβαια,αυτό να σημαίνει πως είναι ένα λιγότερο καλό βιβλίο. Έχει μία καλή βάση πάνω στην οποία μπορεί κάλλιστα να στηριχθεί η συγγραφέας καί να την εξελίξει με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα μελλοντικά.
  Το βιβλίο για μένα είναι αρκετά συμπαθητικό καί το θεωρώ ως μία καλή πρόταση για όσους/όσες θέλουν να μυηθούν στην ομορφιά της αστυνομικής λογοτεχνίας. Είναι βατό κι άκρως ευανάγνωστο. Σε αυτό βοηθάει το οικείο,γεμάτο λεξιλόγιο,οι ζωηροί διάλογοι καί οι παραστατικές εικόνες. 'Οσον αφορά την γραφή της συγγραφέως,είναι ομαλή καί καθόλου κουραστική ή μονότονη.
   Διαβάζοντας το μυθιστόρημα ένιωσα αρκετές φορές αγωνία,φόβο αλλά κι έντονη περιέργεια για το τι μέλλει γενέσθαι. Όπως,προανέφερα,η πιθανή ύπαρξη ενός μανιακού δολοφόνου πάντα θα προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Πόσο μάλλον αν γνωρίζεις ότι θα είσαι το επόμενο θύμα... Κι όλα αυτά μαζί εντείνονται από τον τίτλο του βιβλίου καί τον τρόπο που προσφωνείται ο δολοφόνος... Το παρατσούκλι ''Ο ΔΡΑΚΟΣ'' καλώς,ή,κακώς έχει συσχετιστεί με ανάλογους εγκληματίες που κατά κόρον τα θύματά τους είναι γυναίκες. Ίσως,έτσι να γίνει η ιστορία του βιβλίου πιο πειστική κι αληφοθανής. Τα συμπεράσματα δικά σας.
                        Μέχρι την επόμενη φορά σας εύχομαι καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΙΤΗ ΔΡΟΣΙΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
 



Ο Δράκος Ο Δράκος Reviewed by Dominica on Φεβρουαρίου 18, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.