Στη φωτιά της επανάστασης



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Όσοι/ες διαβάζετε βιβλία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα wattpad,μπορεί να την γνωρίζετε. Προ ημερών κυκλοφόρησε,από τις εκδόσεις Ελκυστής,το βιβλίο της με τίτλο ''Στη φωτιά της επανάστασης'',το οποίο αποτελεί το πρώτο μέρος της τριλογίας ''Η τριλογία της επανάστασης''. Ο λόγος για την ανερχόμενη συγγραφέα κυρία Έλσα Σπανού.
   Για να είμαι ειλικρινής,δεν την γνώριζα πριν,αφού δεν διαβάζω τα βιβλία που αναρτώνται στην εν λόγω πλατφόρμα. Παρ΄όλα αυτά,η πρώτη μου επαφή με την πένα της,μπορεί να χαρακτηριστεί άκρως ευχάριστη καί με έκανε να εκφράσω την επιθυμία να διαβάσω κι άλλα βιβλία της στο μέλλον.
   Το βιβλίο ανήκει στην αισθηματική λογοτεχνία καί θεωρώ ότι το αναγνωστικό κοινό-ιδίως οι γυναίκες-θα το αγκαλιάσει. Ξεχωρίζει από άλλα του είδους εξαιτίας της γραφής της συγγραφέως. Διέκρινα ένα δικό της ιδιαίτερο στυλ έκφρασης.
   Το νεαρό της ηλικίας της βοήθησε ώστε να έχουμε στα χέρια μας ένα βιβλίο ανάλαφρο-με την θετική έννοια-ζωντανό,οικείο,χιουμοριστικό καί προσφιλές. Δεν ήταν λίγες οι στιγμές κατά την διάρκεια της ανάγνωσης,που έπιασα τον εαυτό μου να χαμογελάει με αυτό που διάβαζα.
  Έχουμε να κάνουμε με μία νέα συγγραφέα που η εξέλιξη της,είναι κάτι που προσδοκώ στο μέλλον. Υπάρχει,μία πολύ καλή βάση. Ήδη,το λεξιλόγιο του βιβλίου,αν καί καθημερινό,είναι αρκετά πλούσιο καί οι εύθυμοι διάλογοι σε συνδυασμό με την πολύ καλή περιγραφή των χαρακτήρων καί την χρήση εικόνων καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο.
  Πιστεύετε στον κεραυνοβόλο έρωτα καί δη στους καλοκαιρινούς έρωτες; 'H τους παρομοιάζετε με τα πυροτεχνήματα στον ουρανό; Πόσες οι πιθανότητες για να ευδοκιμήσει καί να επιβιώσει ένας τέτοιος έρωτας;
   Καί οι δύο πρωταγωνιστές της υπόθεσης επιθυμούν να ''ξεφύγουν'' έστω καί για λίγο από όσα τους ''πνίγουν'' καί τους καταπιέζουν. ''Υιοθετώντας'' έναν άλλο εαυτό θα προσπαθήσουν να ζήσουν,για όσο τους επιτραπεί,ελεύθεροι. Εκείνη μία νεαρή φοιτήτρια κάτω από τον απόλυτο έλεγχο των συντηρητικών γονιών της κι εκείνος ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που επιθυμεί την ξεγνοιασιά. Κανείς από τους δύο δεν είναι σε φάση αναζήτησης του έρωτα. Η συνάντησή τους απόλυτα προκαθορισμένη από την ίδια την μοίρα,θα τους οδηγήσει σε έναν δυνατό έρωτα. Οι παρεξηγήσεις,οι επανασυνδέσεις καί μερικά προβλήματα,δεν θα καταφέρουν να τους χωρίσουν. Το ευτυχισμένο τέλος είναι κάτι το οποίο επιθυμούσα κι εγώ για το ζευγάρι μας. Αν καί δεν είμαι τόσο ρομαντική,για κάποια βιβλία δεν θα ήθελα ένα αλλιώτικο επίλογο.
    Ο έρωτας,η ανεμελιά των νιάτων,η ανάγκη για επανάσταση,ο πόνος του χωρισμού αλλά καί η χαρά της συμφιλίωσης παράλληλα με κάτι αστεία περιστατικά θα φέρουν στα μάτια τόσο των ηρώων,όσο καί των αναγνωστών δάκρυα ευτυχίας κι απόλυτης αγάπης.
   Ευτυχώς,για εμάς τους αναγνώστες,η συγγραφέας κυρία Έλσα Σπανού μας υπόσχεται στο κλείσιμο του βιβλίου,ότι η ιστορία του αγαπημένου μας ζευγαριού τώρα ξεκινάει καί θα συνεχιστεί στα επόμενα βιβλία της τριλογίας. Εν αναμονή λοιπόν της έκδοσής των,εγώ της εύχομαι ολόψυχα καλοτάξιδο καί σε εσάς να το αναζητήσετε.
                                                             Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Δυο καρδιές. Δυο παράλληλες ζωές θα ενωθούν σαν μία. Στον δρόμο τους χίλια αστέρια. Εχθροί τους: τα ιδανικά, οι παραδόσεις, τα έθιμα, οι φίλοι, οι συγγενείς, τα ποτά, τα ξενύχτια… ΟΥΦ! Μα, υπάρχουν εμπόδια στην αγάπη; Δύο νέοι ζουν στην ίδια πόλη, τη Θεσσαλονίκη. Η Μάγια. Την ημέρα η φιλήσυχη και υπάκουη κόρη των συντηρητικών γονιών της. Το βράδυ κάνει την επανάστασή της και πετά τη «μάσκα» των πολλαπλών πρέπει και γίνεται η στιλάτη, θελκτική, η αιθέρια ύπαρξη. Το όνειρο κάθε άνδρα. Χιλιόμετρα μακριά της, μα κάτω από τον ίδιο ουρανό, ο Οδυσσέας. Διάδοχος και κληρονόμος μιας αυτοκράτορας. Την ημέρα σωστός στις αποφάσεις, με σεβασμό προς τους γονείς του αλλά και περισσή −απαραίτητη− υπομονή προς τον «κριτή» πατέρα του, ο οποίος δεν παύει στιγμή να επιθεωρεί μέχρι και τη σκιά του γιου του. Ο καλός γιος. Ο συγκαταβατικός. Το βράδυ κάνει την επανάστασή του. Πετά το προσωπείο και γίνεται ο Μάριος. Το κακό παιδί, που σπάει και διαλύει τους κανόνες. Μάγια και Οδυσσέας. Μάριος και Μάγια. Δυο άγνωστοι-γνωστοί. Δυο επαναστάτες που θα ριχτούν στη φωτιά του έρωτά τους! 

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΛΣΑ ΣΠΑΝΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: EΛΚΥΣΤΗΣ
   
Στη φωτιά της επανάστασης Στη φωτιά της επανάστασης Reviewed by Dominica on Ιανουαρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.