Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Το πόσο αγαπώ τα παιδικά βιβλία,νομίζω ότι το έχετε αντιληφθεί όλοι κι όλες. Γι'αυτό αισθάνομαι μεγάλη χαρά,όταν σας παρουσιάζω ένα τέτοιο παραμύθι. Σήμερα θα σας μιλήσω για το βιβλίο ''Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής'',το οποίο είναι το δεύτερο της σειράς με πρωταγωνιστή τον μικρό μας ελέφαντα. ''Στο δεύτερο βιβλίο με ήρωα τον μικρό πρόσφυγα ελεφαντάκο, η οικογένεια που τον φιλοξενεί προσπαθεί να βρει τρόπους για να τον βοηθήσει να προσαρμοστεί στην καινούρια πραγματικότητα και στη νέα του ζωή.''.
    Μου άρεσε πολύ ο τρόπος με τον οποίο είναι γραμμένη η ιστορία. Η συγγραφέας χρησιμοποιεί την κατάλληλη γλώσσα καί παραδείγματα για να αναδείξει το θέμα καί να την κάνει προσιτή καί ευχάριστη για το κοινό στο οποίο απευθύνεται.
    Βρήκα,επίσης,πολύ χαρούμενη καί όμορφη την εικονογράφηση του βιβλίου. Είμαι σίγουρη πως θα μείνουν κατενθουσιασμένοι οι μικροί μας βιβλιόφιλοι από τις εικόνες. Αφήστε,που με αυτόν τον τρόπο,θα τους εντυπωθεί στο μυαλουδάκι τους το νόημα του κειμένου.
    Αυτό το βιβλίο μου άρεσε πολύ καί για το μήνυμα που περνάει μέσα απ΄την υπόθεσή του. Ποιό είναι αυτό; Μα φυσικά ότι τα μικρά παιδιά έχουν ανάγκη από αγάπη,παρέα καί φίλους. Μόνο έτσι θα γίνουν ευτυχισμένα. Δεν τα ''γεμίζουν'' τα πολλά υλικά αγαθά αλλά τα ουσιώδη.
    Γι'αυτό λοιπόν,να διαβάζετε βιβλία με τα παιδιά σας καί να τα προτρέπετε να είναι κοινωνικά,να παίζουν καί να χαρούν όσο γίνεται την παιδική τους ηλικία.
                                                       Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    
Ο Κιλόμπο είναι ένας ελεφαντάκος που βρόμικος και εγκαταλειμμένος έφτασε στο νησί της Λέσβου από μια χώρα μακρινή. Τώρα έχει εξασφαλίσει στέγη και τροφή, όμως μοιάζει σαν χαμένος, και περνάει τις μέρες του χυμένος σαν λουκουμάς πάνω στον καναπέ. Καταφθάνουν «ειδικοί», που αφού τον εξετάζουν προτείνουν δραστηριότητες, ας πούμε αναρρίχηση ή καταδύσεις. Άλλοι προσπαθούν να του μάθουν κολύμπι και ποδήλατο… Τι όμως θέλει πραγματικά αυτός ο ελεφαντάκος που μοιάζει τόσο παράξενος; Πολύ απλά αυτό που θέλουν όλα τα παιδιά: φίλους. Και η γιαγιά ξέρει καλά ότι, για να γίνεις με κάποιον φίλος, πρέπει πρώτα να τον γνωρίσεις!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΑΦΝΗ ΒΛΟΥΜΙΔΗ

ΕΙΚΟΝΕΣ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΜΑΚΛΕΛΛΑΝ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: METAIXMIO

Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής Ο Κιλόμπο και ο κύριος Ιατρογυμναστής Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.