Ένα πουλί στον ώμο μου



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Για μένα είναι απαραίτητο το να διαβάζετε παιδικά βιβλία στα παιδιά σας από πολύ μικρή ηλικία. Γι'αυτό σήμερα σας έχω μία πολύ καλή βιβλιοπρόταση για παιδιά ηλικίας 4+. Πρόκεται για το βιβλίο ''Ένα πουλί στον ώμο μου'',που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.
   Οι λόγοι που πρέπει να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με κατάλλλα βιβλία,κατά την γνώμη μου είναι πολλοί αλλά ας σταθούμε σε δύο από τους κυριότερους.
    Ο πρώτος λόγος είναι ότι τα βοηθούν στην ανάπτυξη των λεκτικών τους ικανοτήτων,εμπλουτίζοντας το λεξιλόγιο τους με νέες λέξεις. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα βοηθούν να αντιλαμβάνονται τα πάντα γύρω τους,να εκτιμούν τον εαυτό τους καί να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους. Να αισθάνονται δυνατά καί θαραλλέα καί να έχουν εντέλει εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.
    Σε αυτό το βιβλίο η ιστορία είναι μικρή καί περιεκτική καί καθόλου κουραστική. Επίσης,πολύ ωραίες είναι καί οι χρωματιστές εικόνες που κοσμούν τις σελίδες του παραμυθιού. Όλα αυτά μαζί καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο κι ευχάριστο για το αναγνωστικό κοινό στο οποίο απευθύνεται.
    Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ καί σας το συνιστώ σε περίπτωση που έχετε παιδιά ή θέλετε να το κάνετε δώρο σε παιδάκι αυτής της ηλικίας.
                                                      Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΉΨΗ

                                   Στάθηκε στον ώμο μου και δε φεύγει με τίποτα.
                           Και τώρα δεν ξέρω πώς να ξεφορτωθώ αυτό το παράξενο

                                          πουλί που μου μιλάει ασταμάτητα…

Η ιστορία αναφέρεται σε ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, την αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους.

Η μικρή εσωτερική φωνή που όλοι ακούμε, (ναι αυτή που αποθαρρύνει, μειώνει, περιορίζει τις καλύτερες προθέσεις καμιά φορά) παίρνει τη μορφή ενός πουλιού που στηρίζεται στον ώμο της ηρωίδας μας, κουβεντιάζοντας μαζί της, αποκτώντας όλο και πιο μεγάλη δύναμη. Γίνεται όλο και πιο επιβλητικό. Και έρχεται η στιγμή που γίνεται τόσο δυνατό, σχεδόν ασταμάτητο. Και ενώ η μικρή μας ηρωίδα ήθελε να αποκτήσει φίλους, να παίξει μαζί τους, σιγά σιγά απομονώνεται και ακούει μόνο το όμορφο πολύχρωμο πουλί. Στην αρχή της φάνηκε όμορφο, ήρθε να ξεκουραστεί στον ώμο της και μιλάει μια δική του γλώσσα. Μια γλώσσα που μόνο οι δυο τους καταλαβαίνουν. Μια γλώσσα που κτίζει έναν τοίχο αόρατο ανάμεσα σε αυτή και τα άλλα παιδιά… Και λίγο λίγο το πουλάκι μεγαλώνει, μιλά όλο και περισσότερο και πιο δυνατά, ενώ το κορίτσι σιω-πά… στη σκιά του εισβολέα συντρόφου που την απομονώνει από τους άλλους γύρω της. Θέλει να απαλλαγεί από αυτό, να γκρεμίσει τον τοίχο, αλλά δεν ξέρει πώς, μέχρι που μια συμμαθήτριά της αντιλαμβάνεται την ανησυχία της και της απλώνει το χέρι. Και όλα αλλάζουν!

Ένα βιβλίο για την αυτοπεποίθηση των μικρών παιδιών και την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους!

                                               Ξεφυλλίστε εδώ το βιβλίο:

                        https://www.youtube.com/watch?v=dzl8rLv6MGY

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ/ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: Sibylle Delacroix (Σιμπίλ Ντελακρουά)

MΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΕΥΗ ΓΕΡΟΚΩΣΤΑ

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ: Για παιδιά 4+ ετών

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: KOKKINH KΛΩΣΤΗ ΔΕΜΕΝΗ


Ένα πουλί στον ώμο μου  Ένα πουλί στον ώμο μου Reviewed by Dominica on Δεκεμβρίου 05, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.