Ένας κήπος,ένα γεύμα κι ένας έρωτας....



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   ''Ένας κήπος,ένα γεύμα κι ένας έρωτας...'',ο τίτλος του βιβλίου που διάβασα καί σας παρουσιάζω σήμερα. Πρόκειται για μία συλλογή διηγημάτων,γραμμένων από τέσσερις συγγραφείς,τα οποία λειτουργούν ως κρίκοι μίας αλυσίδας καί μας δίνουν ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής καί οι συγγραφείς είναι οι κυρίες Κορίνα Μαυράκη,Χρύσα Μπελελή,Τζένη Πετροπούλου καί Σοφία Τριανταφυλλίδου.
   Είναι ελάχιστες οι φορές που είχα την ευκαιρία να διάβασω βιβλίο που να έχει γραφτεί από παραπάνω από ένα άτομα κι έμεινα πολύ ικανοποιημένη. Μπόρεσα καί ήρθα σε επαφή με κάθε συγγραφέα καί την γραφή της ξεχωριστά αλλά ταυτόχρονα είχα στα χέρια μου ένα καλογραμμένο βιβλίο με ωραίο λόγο καί συνεχόμενη ροή.
    Τέσσερις συγγραφείς καί τέσσερις διαφορετικές ιστορίες με κοινή αφετηρία ένα σπίτι καί τον κήπο αυτού. Πώς μπορεί να συνδέεται ένας κήπος,ένα γεύμα κι ένας έρωτας; Πόσα μυστικά καί πάθη μπορεί να κρύβονται εκεί μέσα; Θα έρθει η επιθυμητή λύτρωση για τους ενοίκους του καί τους υπόλοιπους ήρωες της ιστορίας ή πάντα θα νιώθουν ότι κάτι τους ''κρατάει'' πίσω;
    Το μοτίβο πάνω στο οποίο στηρίχτηκαν οι συγγραφείς για να γράψουν αυτή την συλλογή διηγημάτων ήταν ίδιο,εξ ου καί το πολύ καλό αποτέλεσμα. Όπως ήδη προείπα,μου άρεσε η γραφή του,η απλή αλλά οικεία του γλώσσα,οι ζωηροί,εύθυμοι διάλογοι καθώς καί ο τρόπος που δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην περιγραφή του κήπου κάθε φορά που αλλάζει ιδιοκτήτες καί στο πως επηρεάζει θετικά ή αρνητικά αυτούς. Άλλωστε ο κήπος θα παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη την υπόθεση.
    Όμοια καί οι χαρακτήρες του κειμένου. Θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι οι άνθρωποι της διπλανής πόρτας με τα όποια χαρακτηριστικά φέρουν καί τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζουν. Γι'αυτό άλλωστε γίνονται οικείοι καί προσιτοί στον αναγνώστη καί του γεννούν αισθήματα συμπάθειας ή αντιπάθειας. Είναι σαν μία μικρή απεικόνιση της κοινωνίας μας.
    Πρίν κλείσω την κριτική μου,θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στο εξαιρετικό εξώφυλλο που κοσμεί το βιβλίο. Μπράβο στον κύριο Γιάννη Μαντζάκο για την επιμέλειά του.
    Διαβάστε το,θα σας αρέσει. Καί μία συμβουλή προς όλους τους αναγνώστες. Προσέξτε τους τίτλους του κάθε διηγήματος. Θα σας βοηθήσουν στην κατανόηση καί διερεύνηση της ιστορίας.
                                                        Καλές σας αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ
    
Άνθισε η σκέψη και μοσχοβόλησαν αρώματα ψυχής… Τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι, τέσσερις διαφορετικοί κόσμοι συναντιούνται και δημιουργούν μια συλλογή διηγημάτων. Οι υποθέσεις συσχετίζονται, οι ήρωες κατοικούν στο ίδιο σπίτι σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και οι συγγραφείς, ως άλλοι μικροί θεοί, καθορίζουν τις τύχες και τις μοίρες τους… Οι ήρωες ερωτεύονται, παθιάζονται, αγωνίζονται να ξεφύγουν από το κάρμα τους… Ένα γεύμα, ένας έρωτας και ένας… περιμένουν τους αναγνώστες και υπόσχονται δυνατές συγκινήσεις!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: Κορίνα Μαυράκη, Σοφία Τριανταφυλλίδου, Τζένη Πετροπούλου, Χρύσα Μπελελή

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΚΥΣΤΗΣ
   
   


Ένας κήπος,ένα γεύμα κι ένας έρωτας.... Ένας κήπος,ένα γεύμα κι ένας έρωτας.... Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.