ΔΙΑΔΟΧΟΙ:Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

     Αγαπούσα τα παραμύθια από πολύ μικρή ηλικία καί πάντα μαγευόμουνα από ιστορίες που αναφερόντουσαν σε πριγκίπισσες,νεράιδες,ξωτικά κι άλλα φανταστικά όντα. Μεγαλώνοντας αυτή μου η αγάπη εξελίχθηκε καί πλέον περιλαμβάνει καί βιβλία που να ανήκουν στο είδος της φανταστικής λογοτεχνίας. Για ένα τέτοιο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω καί σήμερα. Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας ΔΙΑΔΟΧΟΙ με τίτλο ''Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ'' από την συγγραφέα κυρία Μαρία Μουστοπούλου.
     Αν καί αρχικά με φόβισε ο όγκος του,τόσο η λαχτάρα μου να το διαβάσω,όσο καί ο τρόπος που είναι γραμμένο το βιβλίο,με έκαναν να το διαβάσω μέσα σε μισή ημέρα. Η γραφή του αν καί απλή,είναι καλή με ωραίο λεξιλόγιο χωρίς περιττές αερολογίες ή επαναλήψεις. Μου άρεσε πολύ η δομή του. Τα μικρά του αλλά περιεκτικά κεφάλαια συνάμα με τους ζωντανούς καί γρήγορους διαλόγους,καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο καί οικείο στον αναγνώστη,ενώ παράλληλα βοηθούν στην ομαλή εξέλιξη της ιστορίας.
    Εδώ να προσθέσω ότι βρήκα εύστοχη την κίνηση της συγγραφέως να χωρίσει το βιβλίο σε μέρη,καθένα από τα οποία έχει δικό του τίτλο,βάζοντάς μας στο κλίμα για το τι πρόκειται να διαβάσουμε καθώς καί την χρήση καίριων καί ουσιαστικών ποιημάτων από εξαιρετικούς Έλληνες ποιητές. Μην σας πώ ότι το είδα σαν ένα σκαλοπάτι μιας σκάλας που έπρεπε να ανέβουμε πρός την κορυφή ή πιο συγκεκριμένα στην λύση του μυστηρίου.
    Οι ήρωες πολλοί καί άκρως ταιριαστοί με την υπόθεση του βιβλίου,αν καί εκ πρώτης όψεως μοιάζουν καθημερινοί,θα μας κρατήσουν πολύ καλή παρέα σε ένα ταξίδι στην φαντασία που η δράση,η περιπέτεια καί η αγωνία θα κυριαρχήσουν από την πρώτη κιόλας σελίδα του.
    Μέσα σε όλα αυτά ένας έρωτας ''απαγορευμένος'' καί καταδικασμένος εξ αρχής. Εμένα μου άρεσε αυτή η εκδοχή. Έδωσε στο βιβλίο μία νότα φρεσκάδας καί με ιντρίγκαρε περισσότερο για την συνέχεια. Πώς θα είναι το μέλλον άραγε των ηρώων; Εγώ ανυπομονώ. Ευτυχώς,δηλαδή,που έχω ήδη στα χέρια μου καί το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
     Μείνετε συντονισμένοι γιατί πολύ σύντομα θα έχετε την κριτική μου καί για το δεύτερο βιβλίο της σειράς.
                                                         Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ


«Ο έρωτας και ο φόβος είναι οι μεγαλύτερες αδυναμίες ενός ηγέτη»
Με την αποκάλυψη πως η Λίνα είναι μάγισσα και ίσως η τελευταία απόγονος και διάδοχος μιας αρχαίας μαγικής φυλής, όλοι εμφανίζονται πρόθυμοι να την προστατέψουν. Ισορροπώντας, όμως, ανάμεσα σε δύο κόσμους και με όλα όσα θεωρεί μέχρι τώρα δεδομένα για τη ζωή και τον ίδιο τον εαυτό της να καταρρέουν, η Λίνα αισθάνεται πιο μόνη και χαμένη από ποτέ. Μόνο ο Ντάνιελ δείχνει να αντιλαμβάνεται τους φόβους και τα συναισθήματά της. Αλλά είναι τα δικά του συναισθήματα αληθινά ή κάθε πράξη του αποτελεί μέρος ενός διαβολικού σχεδίου με έπαθλο την απόλυτη εξουσία;
Σε μια κοινωνία με άλλους νόμους και κανόνες, μυστικά του παρελθόντος συγκρούονται με το παρόν. Οι ήρωες, εκτελεστές και θύματα μιας αιώνιας διαμάχης για την εξουσία και τη δύναμη, που γράφτηκε πάνω στις στάχτες του έρωτα. Πιόνια, σε ένα παιχνίδι που στήθηκε πριν καν γεννηθούν και ορίστηκε με μια τελευταία διαθήκη.
Με ανατρεπτική πλοκή, γεμάτη ίντριγκα και αγωνία, «Η πληγή του δράκου» αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας, όπου το φανταστικό στοιχείο συναντά τον σύγχρονο κόσμο, δίνοντας νέα οπτική στην έννοια του απαγορευμένου έρωτα.
                                                 ΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ

                            Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το δεύτερο βιβλίο της σειράς:

                                     https://dominicamat.blogspot.com/2019/10/t.html 
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MAΡΙΑ ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
    

ΔΙΑΔΟΧΟΙ:Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ ΔΙΑΔΟΧΟΙ:Η ΠΛΗΓΗ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΥ Reviewed by Dominica on Οκτωβρίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.