Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Δύο ώρες μόνο χρειάστηκα για να τελειώσω την ανάγνωση του βιβλίου ''Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ'' από την συγγραφέα κυρία Έρση Λάβαρη. Κι αυτό έγινε,όχι από επιθυμία να το τελειώσω μία ώρα αρχύτερα που λένε,αλλά γιατί με συνεπήρε όλη του η πλοκή κι ήθελα να μάθω ποιος θα είναι ο επίλογός του.
   Iδιαίτερο κι εναλλακτικό θα το χαρακτήριζα σαν βιβλίο,με ένα πολύ ωραίο συνδυασμό μυστηρίου καί φαντασίας σε απόλυτη αρμονία,χωρίς το ένα να υπερισχύει του άλλου. Παράλληλα η συνεχής δράση καί η αγωνία θα αυξάνονται σελίδα με την σελίδα μέχρι το κλείσιμο της ιστορίας.
   Πλούσιο λεξιλόγιο καί καλή,στρωτή γραφή με μικρά συνοπτικά κεφάλαια,καθιστούν το βιβλίο ευανάγνωστο κι οικείο στον αναγνώστη. Σε αυτό,βέβαια,συμβάλλει καί η ομαλή ροή της υπόθεσης χωρίς υπερβολές ή περιττές καθυστερήσεις που πιθανότατα θα κούραζαν τον αναγνώστη.
    Πέρα από την ιστορία του-που με άφησε αρκετά ικανοποιημένη-ένιωσα πολλά συναισθήματα καί γέμισε το μυαλό μου με πολλές σκέψεις. Τι θέλω να πώ με αυτό. Η συγγραφέας δεν μένει μόνο στο φανταστικό κομμάτι του βιβλίου αλλά μας κάνει να σκεφτούμε πολλά πράγματα. Όπως είναι η σχέση ανάμεσα στους γονείς καί τα παιδιά,η συντροφικότητα,η φιλία καί η αποδοχή της διαφορετικότητας.
     Όσον αφορά την αποδοχή της διαφορετικότητας,θεωρώ ότι προσπαθεί με κάποιον τρόπο να σπάσει κάποια ταμπού που υπάρχουν ακόμη στην κοινωνία μας. Εγώ επιλέγω να κρατήσω μόνο την δύναμη της αγάπης,όποια μορφή κι αν έχει καί με όποιον τρόπο κι αν εκφράζεται ή εκδηλώνεται.
    Επειδή όμως σας παρουσιάζω ένα βιβλίο φαντασίας,να σας τονίσω ότι η ιστορία του είναι άκρως εξωπραγματική κι αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να διαβάσετε το εν λόγω βιβλίο,αν είστε λάτρης του είδους ή μη.
    Θα ζήσετε μία περιπέτεια που όμοιά της δεν έχει τύχει να ξαναδιαβάσετε σε βιβλίο φαντασίας. Σίγουρα θα μείνετε ευχαριστημένοι με την ανάγνωση του βιβλίου.
    Για μένα η συγγραφέας μέσα από αυτό το βιβλίο έθεσε τον πήχη ψηλά κι ''αυξήθηκαν'' οι απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού για το μέλλον. Θα περιμένω να δώ ποιο θα είναι το επόμενό της βήμα συγγραφικά.
                                                          Καλές σας αναγνώσεις!

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Aκούγονται διάφορες φήμες για το δάσος που εκτείνεται πέρα από το βορειοδυτικά προάστια της μεγάλης πόλης του Κιάπονσκανς. Τα πελώρια δέντρα του, οι απύθμενες λίμνες του και οι απόκρημνες πλαγιές του φιλοξενούν ανεξερεύνητα μυστικά που ακόμη και η επιστημονική κοινότητα της πόλης διστάζει να προσεγγίσει. Όλα, όμως, αλλάζουν μετά την ίδρυση της Σχολής Πειραματικών Σπουδών του Κιάπονσκανς, που οικοδομείται και λειτουργεί στο εσωτερικό του δάσους.
Φιλοπερίεργοι νέοι, θαυμαστές του αγνώστου και της αδρεναλίνης, ηλικίας από δεκαεννέα έως είκοσι δύο ετών, αποφασίζουν να φοιτήσουν στη σχολή με την ελπίδα να ανακαλύψουν κάποια από τα μυστικά της περιοχής. Ανάμεσά τους οι από χρόνια φίλοι Ντάντε Ρίεσσεν και Λίλιμπεθ Έβερς. Κανένας όμως δεν έχει προβλέψει πως ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος και πιο άμεσος από τις αρχικές εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, προχωρώντας έτσι στην πλήρη έκθεση των φοιτητών σε απειλές που θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: EΡΣΗ ΛΑΒΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΠΡΟΤΥΠΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ
    
    
Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.