ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

           Ανάρμοστον εστί το γεγονός πως δεν είχα διαβάσει πιο νωρίς το συγκεκριμένο βιβλίο.

                         Ανάρμοστον εστί το να έχετε υποπέσει στο ίδιο λάθος με μένα.

     Δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος/α που να μην έχει καταλάβει για ποιο βιβλίο πρόκειται να σας μιλήσω σήμερα. Ένα από τα πέντε πιο συγκλονιστικά -ήπιος χαρακτηρισμός κατ'εμέ- βιβλία που είχα την χαρά να διαβάσω μέχρι τώρα.
    Έχουν ειπωθεί χίλια λόγια για το συγκεκριμένο βιβλίο που με βρήκαν απολύτως σύμφωνη,καί να 'μαι τώρα εδώ να προσπαθώ να βρώ τις κατάλληλες καί πιο ταιριαστές λέξεις για να εκφράσω όλα αυτά που ένιωσα διαβάζοντάς το.
    Με παρότρυναν να ξεκινήσω από το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως κι όχι από το τελευταίο,για να αντιληφθώ καλύτερα την εξέλιξη της γραφής της. Έκανα όμως το ανάποδο καί μπορώ να σας πώ,ότι τώρα με ιντριγκάρει περισσότερο να διαβάσω τα προηγούμενα βιβλία της.
    Η γραφή της απλή αλλά συνάμα τόσο καθηλωτική από την πρώτη κιόλας λέξη,μπορεί καί διεισδύει στα άβατα της ψυχής μας με έναν φυσικό τρόπο καί τελικά να μας κατακλύζει ολοκληρωτικά. Φαντάζομαι ότι η συγγραφέας πρέπει να μην βγήκε εύκολα αλώβητη ψυχικά από την συγγραφή του,όπως άλλωστε κι εμείς από την ανάγνωσή του.
    Η ιστορία του θυμίζει έντονα αρχαία τραγωδία. Οι πρωταγωνιστές του το ίδιο. Χαρακτηρίζονται από τα πάθη,τα λάθη καί τον πόνο τους. Καί εδώ ερχόμαστε εμείς,σαν άλλος Θησέας,να πιάσουμε από την αρχή τον μίτο της Αριάδνης,που δεν θα μας βοηθήσει να βγούμε από τον λαβύρινθο του Μινώταυρου,αλλά να φτάσουμε στην επίλυση του μυστηρίου.
    Οι περιγραφές τόσο των τοπίων όσο καί των ηρώων είναι τόσο καλά δοσμένες καί αποτυπωμένες στο χαρτί,που μας βγάζουν μία αληθοφάνεια,απαραίτητη για την υπόθεση. Για μένα ευθυέστατη η απόδοση των προσώπων μέσα στην πλοκή. Αξίζουν συγχαρητήρια στην συγγραφέα για το πως μπορεί καί σκιαγραφεί τόσο απόλυτα κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά καί μπαίνει στην ψυχοσύνθεσή του είτε είναι άντρας,είτε γυναίκα,είτε ένα μικρό παιδί.
    Πρόκειται με δύο λόγια για ένα καταπληκτικό ψυχολογικό θρίλερ με αρκετά αστυνομικά στοιχεία.Η  ιστορία του είναι μεστή με γρήγορες εξελίξεις κι απαλλαγμένη από ανούσιες,βαρετές καί κουραστικές επαναλήψεις.Με την ένταση καί την αγωνία να φτάνει στο ζενίθ,καθώς καί με την πιο ευρυματική ανατροπή,δεν υπάρχει περίπτωση να μην το λατρέψετε.
    Εγώ το διάβασα απνευστί μέσα σε τρείς ώρες καί θα μείνει για πολύ καιρό στην μνήμη μου.
                                                           Καλές σας αναγνώσεις!
   
                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μου έλειψες, γι' αυτό σ' ανέστησα. Με σκότωσες, γι' αυτό δε σε λυπάμαι.

Μια γυναίκα θύμα της πιο αποτρόπαιης εγκληματικής ενέργειας.

Τρεις άνθρωποι καλούνται να βρουν και να πουν την αλήθεια: ο σύζυγος, ο εραστής, η καλύτερή της φίλη.

Και ανάμεσά τους… γρίφοι που θυμίζουν αρχαία τραγωδία.

Μίσος, πάθος και εμμονές σ' ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ για δυνατούς λύτες.


Η καταιγίδα που θα πλήξει απόψε την Κρήτη δε θα μοιάζει με καμιά.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΙΡΗΝΗ ΒΑΡΔΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: BELL
ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ ΑΝΑΡΜΟΣΤΟΝ ΕΣΤΙ Reviewed by Dominica on Σεπτεμβρίου 24, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.