ΣΕ ΕΙΔΑ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Έχοντας διαβάσει το πρώτο βιβλίο της Clare Mackintosh με τίτλο ''Σ'ΑΦΗΣΑ'',δεν γινόταν να μην προχωρήσω στην ανάγνωση του δεύτερου βιβλίου της σειράς με τίτλο ''ΣΕ ΕΙΔΑ''.
    Δεν μπόρεσα όμως να μην τα συγκρίνω. Η αλήθεια είναι πως το δεύτερο βιβλίο μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο. Το βρήκα πιο ανατρεπτικό,αγωνιώδες κι ανατριχιαστικό σε σχέση με το πρώτο.Με ιντρίγκαρε περισσότερο καί με ''παίδεψε'' με ωραίο τρόπο μέχρι να αποκαλυφθεί ο ένοχος.
   Η γραφή είναι καλύτερη καί η ροή της ιστορίας πιο ομαλή,με αποτέλεσμα ένα πολύ καλογραμμένο βιβλίο που διαβάζεται με μία ανάσα.
   Η ένταση μέσα στην πλοκή κλιμακώνεται όσο περνάνε οι σελίδες καί το θρίλερ συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Με αυτόν τον τρόπο επηρεάζεται ψυχολογικά ο αναγνώστης καί αυξάνεται το ενδιαφέρον του καί ο φόβος για το τι θα αποκαλυφθεί στην πορεία.
   Είναι αποτυπωμένη η ιστορία πάνω στο χαρτί από την συγγραφέα με τέτοιο τρόπο,που το άτομο που θα διαβάσει το βιβλίο αισθάνεται πως είναι κι εκείνο πρωταγωνιστής του βιβλίου. Γίνεται ένα με την υπόθεση σε σημείο που να θεωρεί πως μπορεί να συμβεί κι εκείνου κάτι παρόμοιο.
   Δεν θα σας το κρύψω. Με έκανε να σκέφτομαι με άλλον τρόπο τις μετακινήσεις μου με το μετρό καί να αρχίσω να κοιτάζω καχύποπτα τους γύρω μου. Βέβαια είμαι καί περιέργη πως αισθάνεται η ίδια η συγγραφέας χρησιμοποιώντας το μετρό μετά την συγγραφή αυτού του βιβλίου. Προφανώς καί δεν ξεχνάμε ότι είναι μυθιστόρημα κι όχι πραγματικότητα,αλλά δεν παύει να επηρεαζόμαστε σαν αναγνώστες.
   Ας σας πώ τώρα λίγα λόγια για την υπόθεση. Ποιά η πρώτη σας σκέψη αν βλέπατε μία φωτογραφία σας σε ροζ αγγελίες; Tί συμβαίνει όταν βρίσκονται δολοφονημένες ή κακοποιημένες διάφορες γυναίκες που κι εκείνων οι φωτογραφίες είχαν δημοσιευθεί εκεί; Ποιά η σύνδεση; Ποιός είναι πίσω από όλα αυτά; Ξέρεις τελικά ποιόν/α έχεις δίπλα σου; Μπορείς να τον/την εμπιστευτείς απόλυτα;
    Εν κατακλείδι εδώ έχουμε ένα πολύ ωραίο αστυνομικό βιβλίο με αρκετή δόση ψυχολογικού θρίλερ που αξίζει να το διαβάσετε. Εγώ ελπίζω σύντομα να διαβάσω το τρίτο κι τελευταίο βιβλίο της σειράς.
                                                           Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                  ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.
Όταν η Ζόι Γουόκερ βλέπει τη φωτογραφία της στις προσωπικές αγγελίες μιας λονδρέζικης εφημερίδας, αποφασίζει να μάθει γιατί βρέθηκε εκεί. Δεν υπάρχει εξήγηση: μόνο μια θολή εικόνα, ένα σάιτ κι ένα τηλέφωνο.

ΞΕΡΕΙΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΠΑΣ.
Αναφέρει το θέμα στην οικογένειά της, αλλά όλοι είναι πεπεισμένοι ότι πρόκειται απλώς για κάποια που της μοιάζει. Την επόμενη μέρα όμως στην ίδια αγγελία εμφανίζεται η φωτογραφία μιας άλλης γυναίκας και τη μεθεπόμενη μιας άλλης.

ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ…

Να πρόκειται για λάθος; Για σύμπτωση; Ή μήπως κάποιος παρακολουθεί κάθε τους κίνηση;

~ Βιβλίο της χρονιάς (2017) σύμφωνα με το Richard and Judy Summer Book Club ~

                                                 Τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς


       Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Σ'ΑΦΗΣΑ'':

                    https://dominicamat.blogspot.com/2018/11/blog-post_240.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: CLARE MACKINTOSH

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: I see you

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΒΑΣΙΑ ΤΖΑΝΑΚΑΡΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: MΕΤΑΙΧΜΙΟ
   
ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΕ ΕΙΔΑ Reviewed by Dominica on Αυγούστου 04, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.