ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   ''Ευφυέστατο''!
Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη τελειώνοντας την ανάγνωση του βιβλίου ''ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ'' από τον συγγραφέα κύριο Μιχάλη Ναυπλιώτη. Πρόκειται για το δεύτερο βιβλίο επιστημονικής φαντασίας που διάβασα καί μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.
   Άραγε πόσες φορές δεν έχουμε σκεφτεί τί θα γίνει στον κόσμο 100 χρόνια μετά. Πως θα είναι ο πλανήτης,οι άνθρωποι καί ποιες νέες ανακαλύψεις θα έχουν γίνει. Συναρπαστικό κι τρομακτικό ταυτόχρονα θα το χαρακτήριζα. Είμαστε προετοιμασμένοι να μάθουμε ή απλά μας εξάπτει την φαντασία;
   Το βιβλίο είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να είναι προσιτό,ευκολοδιάβαστο καί καθόλου κουραστικό για τον αναγνώστη. Χωρίζεται σε τρείς ενότητες που βοηθάνε ο αναγνώστης να παίρνει μικρές ανάσες ξεκούρασης κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Επιπλέον βρήκα πολύ σωστή την κίνηση του συγγραφέα,κάθε κεφάλαιο να είναι αποτυπωμένο με την μορφή γρήγορων,δεμένων κι ζωντανών διαλόγων ανάμεσα στους πρωταγωνιστές κι όχι μία απλή καταγραφή των γεγονότων. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται πιο προσιτή η ιστορία στο αναγνωστικό κοινό.
    Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αν καί τοποθετούνται στο μακρινό μέλλον έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά με άτομα που ζούν σήμερα ή παλαιότερα. Ανέκαθεν υπήρχε κάποιος που ήθελε να υπερισχύσει έναντι όλου του κόσμου ή να φτιάξει έναν κόσμο όπως εκείνος τον επιθυμούσε καί εκείνοι που ήθελαν το γενικότερο καλό καί προσπαθούσαν με όλα τα μέσα για να το πετύχουν καί να ανατρέψουν τα όποια προβλήματα.
   Οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να μην σας αρέσουν. Μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα βιβλίο που ανήκει στην κατηγορία της επιστημονικής φαντασίας! Επιβάλλεται να υπάρχουν πιο ''τραβηγμένες'' ή πιο σωστά υπερβολικές καταστάσεις καί χαρακτήρες ηρώων. Αλλιώς δεν θα υπήρχε νόημα.
   Κλείνοντας την κριτική μου θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες μου σκέψεις που σχετίζονται με την υπόθεση του βιβλίου. Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος για να πεί ότι τελικά τα κατάφερε; Έχουμε την δύναμη να τα καταστρέψουμε όλα καί να τα ξαναφτιάξουμε από την αρχή; Ποιά η θέση της ηθικής σε όλα αυτά; Ποιά τα όρια στα επιτρεπτά καί μη επιτρεπτά; Θα φτάσουμε να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε το σωστό από το λάθος;
     Είτε διαβάζετε βιβλία που να ανήκουν σε αυτό το είδος είτε όχι,δώστε του μία ευκαιρία.Που ξέρετε,μπορεί καί να σας αρέσει.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

Υ.Γ.1. Δεν ξέρω αν ισχύουν ή όχι τα όσα μοιράζεται ο συγγραφέας μαζί μας στον επίλογο του βιβλίου αλλά ακούγονται πολύ δελεαστικά κι φοβερά την ίδια στιγμή.

Υ.Γ. 2 Μπράβο στον κύριο Στέφανο Σαργιώτη για τα εξαιρετικά σχέδια που επιμελήθηκε καί κοσμούν το βιβλίο καί τους σελιδοδείκτες. Αποτυπώνουν ακριβώς την πλοκή καί το νόημα του βιβλίου.


   
   Υ.Γ.3 Η χρήση της λέξης ''Ειμαρμένη'' στον τίτλο του βιβλίου καθώς καί η αναφορά στην ηθική μέσα στο βιβλίο μου θύμισαν τους φιλοσόφους Αριστοτέλη καί Καντ.

                                                                 ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Στο βιβλίο αυτό δεν θα διαβάσετε προσωπικές μου απόψεις για τα γεγονότα του 2127. Παραθέτω αναλλοίωτο πρωτογενές υλικό προερχόμενο από επιλεγμένες καταγραφές μου, με χρονολογική σειρά. Κάποιες αρχικές καταγραφές θα σας φέρουν σε επαφή με την κρυφή τεχνολογία που απολάμβαναν μόνο οι εκλεκτοί. Σταδιακά, βέβαια, οι καταγραφές επικεντρώνονται αποκλειστικά στους πρωταγωνιστές, στα μοιραία πρόσωπα που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις δραματικές εξελίξεις εκείνης της χρονιάς. Συν τοις άλλοις, θα βρείτε διάσπαρτες καταγραφές με κρατικά μυστικά που οφείλαμε να δώσουμε στη δημοσιότητα, καθώς και διαλόγους που φωτίζουν έναν κόσμο που κατέρρευσε. Οι εν λόγω πληροφορίες εύχομαι να σας φανούν χρήσιμες και να σας βοηθήσουν να λάβετε τις ενδεδειγμένες αποφάσεις στους δύσκολους καιρούς που έπονται. Και αυτό γιατί, όπως έλεγε και ο Ηγεμόνας, το πρόβλημα της ανθρωπότητας δεν ήταν ποτέ πολιτικό, οργανωτικό ή ιδεολογικό, αλλά βαθύτατα υπαρξιστικό.

Ονομάζομαι Κένεθ Μακγκρέγκορ και ήμουν μέχρι πρότινος υπουργός Πληροφοριών της Ευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας. Αυτά είναι τα απόρρητα έγγραφα του 2127. Αυτό είναι το βιβλίο μου.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ

ΣΧΕΔΙΑ : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΓΙΩΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΔΙΑΠΛΑΣΗ


   
ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΜΑΡΜΕΝΗΣ Reviewed by Dominica on Αυγούστου 03, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.