ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    O μετρ της φαντασίας καί πολύ αγαπημένος συγγραφέας κύριος Ευγένιος Τριβιζάς ''ξαναχτυπά'' με ένα πολύ καλό βιβλίο που αυτήν την φορά απευθύνεται σε αυτούς οι οποίοι δεν θα πάψουν ποτέ να αισθάνονται παιδιά. Ο λόγος για το νέο του βιβλίο με τίτλο ''ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ''.
     Η άριστη γραφή του και η έξυπνη ιστορία του σε συνδυασμό με το ευφυέστατο χαρακτηριστικό λεξιλόγιο του συγγραφέα έχουν ως αποτέλεσμα ένα εξαιρετικό βιβλίο που διαβάζεται με μία ανάσα καί δεν θα θέλετε να το αποχωριστείτε.
    Ένα βιβλίο που αν καί κατατάσσεται στην κατηγορία της φανταστικής λογοτεχνίας,κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί ως κοινωνικό,αφού μέσα από την αληγορική του ιστορία καταδικάζει και ταυτόχρονα αναδεικνύει τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας. Όπως είναι η απληστία του ανθρώπου,η μη αποδεκτή συμπεριφορά απέναντι στον συνάνθρωπό του καί η καταστροφή της χλωρίδας καί της πανίδας με τα δυστυχώς καθόλου ευοίωνα αποτελέσματα για την ζωή μας γενικότερα.
   Στην περίληψη του οπισθοφύλλου γράφει: ''ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ!ΑΝ ΤΟ ΤΟΛΜΗΣΕΙΣ,ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!'' κι αμέσως μας κάνει να αναρωτηθούμε τι θα βρούμε στις σελίδες του. Ο τρόμος για μένα μεταφράζεται σαν τις συνέπειες των πράξεών μας. Είμαι σίγουρη πως τελειώνοντας την ανάγνωσή του,θα βρείτε τον εαυτό σας να αναθεωρεί πολλά καί να σκεφτέται περισσότερο πρίν πράξει.
    Για μένα είναι από εκείνα τα βιβλία που αξίζει να διαβαστούν από άτομα νεότερης έως καί μεγαλύτερης ηλικίας γιατί μέσα από την υπόθεσή του μας περνάει σοβαρά νοήματα για την ζωή μας με έναν πιο χιουμοριστικό αλλά πάντα σοβαρό τρόπο.
    Κλείνοντας να μην παραλείψω να σας πώ ότι βρήκα πολύ ευχάριστη -αν καί σε απρόμαυρους χρωματισμούς- την εικονογράφηση του βιβλίου,από το εξώφυλλό του μέχρι μέσα στις σελίδες του. Τέλος η γραμματοσειρά που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί,έκανε το βιβλίο πιο ευανάγνωστο κι οικείο για το μάτι του αναγνώστη.
                        Διαβάστε το καί δεν θα χάσετε!Καλά σας αναγνώσματα!

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΕΥΓΕΝΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: STEPHEN WEST
    
ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΤΟ ΚΟΥΔΟΥΝΙ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ Reviewed by Dominica on Αυγούστου 29, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.