Η δεύτερη ευχή


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ψάχνετε βιβλία που θα σας κρατήσουν συντροφιά στις καλοκαιρινές σας αποδράσεις; Θέλετε κάτι διαφορετικό καί πιο εναλλακτικό από ό,τι μπορεί να έχετε διαβάσει έως τώρα; Σας έχω την λύση. Διάβασα καί σας προτείνω το βιβλίο με τίτλο ''Η δεύτερη ευχή'' από τον συγγραφέα κύριο Γιώργο Λογοθέτη.
   Ένα πραγματικά ιδιαίτερο βιβλίο που πιστεύω πως είτε θα το λατρέψεις είτε δεν θα σου είναι αρεστό. Εμένα μου άρεσε τόσο από άποψη γραφής όσο κι από άποψη πλοκής. Είναι αρκετά καλογραμμένο με το ανάλογο ύφος καί στυλ που αρμόζει να έχουν οι πρωταγωνιστές του.
    Σύγχρονη γλώσσα με όλα όσα περιμένουν να ακούσουμε από τα στόματα νεαρών φοιτητών που ζούν την ζωή τους στο έπακρο πάντα με την συνοδεία ανάλογων εμπειριών. Αυτή πιστεύω ότι ίσως να είναι η αιτία που θα ταυτιστείτε εν μέρει μαζί τους.
    Ένα ακόμη στοιχείο της γραφής του συγγραφέα που μου άρεσε όπως αποτυπώνεται στο χαρτί είναι η διαφορά στην έκφραση του λόγου καί στην σκέψη τόσο από την μεριά του άνδρα όσο κι από την μεριά της γυναίκας. Είναι απόλυτα διακριτοί οι ρόλοι τους στο αναγνωστικό κοινό μέσα στο βιβλίο.
    Η ιστορία του δεν είναι αφιερωμένη μόνο στην εξιστόρηση της φοιτητικής ζωής αλλά παράλληλα βλέπουμε την ανάγκη του ανθρώπου για τον απόλυτο έρωτα κι ευτυχία όπως τον ορίζει ο Πλάτωνας μέσα από το εξαιρετικότατο έργο του ''Συμπόσιον''. Κι όλα αυτά μέσα από τις παράλληλες ιστορίες που διαδραματίζονται μέσα στο βιβλίο.
    Μέσα σε όλα αυτά υπάρχει η ανάλογη δράση,έρωτας,σασπένς αλλά καί πολλές ανατροπές που δεν τις περιμένουμε διαβάζοντας το βιβλίο.
     Κλείνοντας θα σας θέσω ένα αλλιώτικο ερώτημα. Άν σας δινόταν η επιλογή μίας δεύτερης ευχής για να αλλάξετε την ζωή σας,θα την κρατούσατε αποκλειστικά για τον εαυτό σας ή θα την μοιραζόσασταν με τον άνθρωπο που αγαπάτε;
                                                   Καλές σας αναγνώσεις.

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

O Ντίνος και ο συγκάτοικός του, φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, ζουν μια ανέμελη και ευχάριστη ζωή. Παρέες, ποτά, ξενύχτια, γυναίκες, μαθήματα, συνθέτουν την καθημερινότητα τους. Είναι νέοι, όμορφοι, κοινωνικοί και ζητούν πάντα το καλύτερο για τον εαυτό τους. Είναι φίλοι καρδιακοί εκτός από συγκάτοικοι ή μήπως όχι; Τη γλυκιά τους ρουτίνα θα την ταράξει ο έρωτας και ένα ξύλινο κουτί …το «κλειδί της ζωής». Μια θανάσιμη απειλή τούς περικυκλώνει, οδηγώντας τους σε χαοτικές αλλαγές και στην παραφροσύνη. Τίποτα, κυριολεκτικά, δεν θα είναι πια το ίδιο. Ο Ντίνος αντιμέτωπος με μια παράξενη και άγνωστη ιστορία, θα βιώσει ανείπωτα, απίστευτα γεγονότα. Πού θα τον οδηγήσουν; Ένα διπλό έγκλημα μπορεί εκτός από καθημερινή είδηση, να αποτελεί την απαρχή μιας περιπέτειας, που θα του θυμίσει βίαια, ότι οι άνθρωποι ενώ κάνουν πολλές ευχές, στο τέλος καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν μόνο μία…

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
Η δεύτερη ευχή Η δεύτερη ευχή Reviewed by Dominica on Ιουλίου 02, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.