ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Το βιβλίο ''ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ'' είναι το πρώτο που κυκλοφόρησε από τον συγγραφέα κύριο Κρίστιαν Γουάιτ καί μπορώ να σας πώ ότι έθεσε τον πήχη πάρα πολύ ψηλά κατευθείαν. Εμένα με κέρδισε από τις πρώτες του κιόλας σελίδες. Μου αρέσει να διαβάζω βιβλία θρίλερ καί πόσο μάλλον εκείνα που να ανήκουν στην κατηγορία των ψυχολογικών θρίλερ καί έχουν ένα δικό τους τρόπο να ''μπαίνουν'' μέσα μας.
    Εξαιρετικό λεξιλόγιο καί γραφή που σε κάνουν να νομίζεις ότι πρόκειται για έναν καταξιωμένο κι όχι ανερχόμενο συγγραφέα. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που με έκαναν να θέλω να διαβάσω κι άλλα βιβλία του μελλοντικά.
   Οι χαρακτηρές πολλοί καί διαφορετικοί αλλά συνάμα τόσο σωστά τοποθετημένοι μέσα στην υπόθεση που ο καθένας λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος μίας αλυσίδας. Άν τυχόν λείψει ο ένας,η αλυσίδα θα σπάσει καί θα χαθεί η ομαλότητα που διακατέχει η ροή του κειμένου. Άλλοι είναι πιο ήπιοι,άλλοι προσκολλημένοι στα πιστεύω τους καί άλλοι κρύβουν καλά τα ένοχα μυστικά τους.
    Από τον τίτλο του κιόλας το βιβλίο μας γνωστοποιεί εν μέρει την πλοκή του. Πόσες φορές δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει για αιφνίδιες κι ανεξήγητες εξαφανίσεις μικρών παιδιών που είτε παρέμειναν ανεξιχνίαστες ή η απάντηση ήρθε μετά από χρόνια; Είναι σκληρό καί θεωρείται ανείπωτη τραγωδία για μία οικογένεια. Τί γίνεται όμως όταν μία τέτοια περίπτωση συνδέεται καί με άλλα γεγονότα; Μπορεί κάποιος να πάρει την δικαιοσύνη στα χέρια του καί να αψηφήσει τους νόμους; Μπορεί η πίστη σε μία θρησκεία να σε οδηγήσει σε ακραίες συμπεριφορές καί πράξεις; Έρχεται η ευτυχία όταν πλέον απελευθερωθούμε από τα μυστικά καί τους φόβους μας;
    Eδώ μιλάμε για ένα πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ που ο συγγραφέας θέλει να αιχμαλωτίσει το αναγνωστικό κοινό κάτω από ένα πέπλο μυστηρίου το οποίο κλιμακώνεται σε ένταση παράλληλα με το πέρας των σελίδων. Ένα υπέροχο πάντρεμα παρελθόντος-παρόντος που έρχεται με ένα παντελώς φυσικό τρόπο.
    Δεν θέλω να μοιραστώ άλλα μαζί σας για να μην χαθεί το ενδιαφέρον σας. Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα.
                                                          Καλές σας αναγνώσεις!

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ

3 Απριλίου 1990. Η µικρούλα Σάµι εξαφανίζεται από το σπίτι της στο Μάνσον του Κεντάκι – ένα γεγονός που συντρίβει την οικογένειά της και διχάζει τη βαθιά συντηρητική, θρησκευόµενη κοινωνία της πόλης. Είκοσι οκτώ χρόνια µετά, η Κιµ Λίρι, Αυστραλιανή φωτογράφος, πολιορκείται από έναν άγνωστο ο οποίος ανατρέπει όλα όσα ήξερε για τον εαυτό της, καθώς ισχυρίζεται ότι αυτή είναι η µικρή Σάµι. Πόσο µακριά µπορεί να φτάσει η Κιµ για να ανακαλύψει την αλήθεια; Αναζητώντας απαντήσεις, επιστρέφει στην αποµακρυσµένη πόλη όπου µεγάλωσε η Σάµι για να αντιµετωπίσει τα φαντάσµατα της παιδικής της ηλικίας. Ωστόσο, όσο πιο βαθιά ψάχνει, τόσο περισσότερα κρυµµένα µυστικά ανακαλύπτει για την οικογένεια της Σάµι… και τόσο περισσότερο πλησιάζει στο ανείπωτο τραύµα του σκοτεινού και διεστραµµένου παρελθόντος της.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΓΟΥΑΙΤ(CHRISTIAN WHITE)

TIΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: THE NOWHERE CHILD

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ
ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 21, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.