Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΡΑΒΔΙ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Δεν γινόταν έχοντας διαβάσει καί αγαπήσει το πρώτο βιβλίο της σειράς με τις περιπέτειες της Σεραφίνας να μην διαβάσω καί να σας παρουσιάσω το δεύτερο βιβλίο με τίτλο ''Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΡΑΒΔΙ''.
   Στο δεύτερο αυτό βιβλίο ο συγγραφέας κύριος Ρόμπερτ Μπίτι πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα τόσο την φαντασία όσο καί την αγωνία που θα νιώσουν οι μικροί βιβλιόφιλοι διαβάζοντάς το.
   Παραμένοντας στο ίδιο μοτίβο σκέψης καί γραφής μας δίνει ένα ακόμη πιο καλό βιβλίο από το πρώτο με αποτέλεσμα να μας παρασύρει μέσα σε αυτόν τον μαγικό κόσμο καί να μην θέλουμε να το αποχωριστούμε από τα χέρια μας.
   Για μένα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει ένας συγγραφέας να ικανοποιήσει απόλυτα τους μικρούς αναγνώστες γιατί είναι πολύ απαιτητικοί καί όλο αναζητούν κάτι το διαφορετικό από ό,τι έχουν διαβάσει έως τώρα.
   Αυτό είναι κάτι που καταφέρνει μέσα από τα βιβλία του ο συγγραφέας να το κατακτήσει καί να θέλουν όλοι αφού διαβάσουν το πρώτο βιβλίο,να διαβάσουν καί τα υπόλοιπα. Το ίδιο ομολογώ πως έχω πάθει κι εγώ. Ελπίζω σύντομα να έχουμε στα χέρια μας καί την συνέχεια των ιστοριών της Σεραφίνας.
   Μου άρεσε επίσης πάρα πολύ η εξέλιξη των χαρακτήρων μέσα στην πλοκή. Η Σεραφίνα όσο καί ο Μπρέινταν ωριμάζουν καί αρχίζουν πιο συνειδητά πλέον να ανακαλύπτουν καί να αποδέχονται την φύση τους καί αυτό το οποίο έχουν γεννηθεί να επιτελέσουν.
   Οι ανατροπές σε αυτό το βιβλίο είναι περισσότερες από ό,τι στο πρώτο καί θα βοηθήσει ώστε τα παιδιά να ακονίσουν την σκέψη τους καί να σκεφτούν περισσότερους τρόπους για να βρούν την λύση του μυστηρίου.
    Σε περίπτωση που δεν τα έχετε διαβάσει έως τώρα,σας προτρέπω να το κάνετε όσο πιο σύντομα.
                                                     Καλές σας αναγνώσεις!

                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΑΝΔΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΜΑΝΔΥΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗ ΣΕΡΑΦΙΝΑ

στο φως της ημέρας, μακριά από τις σκιές και τα σκοτάδια του υπογείου της Έπαυλης Μπίλτμορ. Κάθε νύχτα συναντά τη μητέρα της στο δάσος και μαθαίνει να κυνηγάει. Είναι όμως παγιδευμένη ανάμεσα σε δύο κόσμους: ενώ μοιάζει πολύ άγρια για το εκλεπτυσμένο περιβάλλον του Μπίλτμορ, είναι πολύ ανθρώπινη για το δάσος.

Μια σκοτεινή, κρύα νύχτα, η Σεραφίνα συναντά μια παράξενη και ανατριχιαστική φιγούρα στο δάσος και δέχεται επίθεση από μια αγέλη άγριων κυνηγόσκυλων που εκείνος έχει στις προσταγές του. Ακόμη χειρότερα, πιστεύει πως ο άγνωστος δεν είναι μόνος, αλλά έχει στείλει τον συνεργό του μεταμφιεσμένο στο Μπίλτμορ.

Κάποιος ή κάτι προκαλεί χάος στην έπαυλη. Μια σειρά από μυστηριώδεις επιθέσεις υπονομεύουν τον ρό­λο της Σεραφίνας ως προστάτιδας του Μπίλτμορ, και εκείνη βρίσκεται ξαφνικά αποκομμένη από τον καλύτερο φίλο και μοναδικό της σύμμαχο, τον Μπρέινταν Βάντερμπιλτ. Με την καρδιά της ραγισμένη αποφασίζει να φύγει για πάντα από την έπαυλη.


Βαθιά μέσα στο δάσος η Σεραφίνα έρχεται αντιμέτωπη πρόσωπο με πρόσωπο με το κακό που δηλητηριάζει το Μπίλτμορ και ανακαλύπτει πως η δύναμή του είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Όλα τα πλάσματα που ζουν στην οροσειρά Μπλου Ριτζ διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο. Η Σεραφίνα ξέρει πως πρέπει να νικήσει το κακό. Και ξέρει πως για να τα καταφέρει πρέπει να ψάξει βαθιά μέσα της και να συναντήσει επιτέλους το πεπρωμένο της.

                       ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ


    Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΣ ΜΑΝΔΥΑΣ'' :

                          https://dominicamat.blogspot.com/2019/07/blog-post_18.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΡΟΜΠΕΡΤ ΜΠΙΤΙ(ROBERT BEATTY)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: SERAFINA AND THE TWISTED STAFF

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΡΑΒΔΙ Η ΣΕΡΑΦΙΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΡΙΦΤΟ ΡΑΒΔΙ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 20, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.