Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Το ότι αγαπώ τα αστυνομικά βιβλία είναι κάτι δεδομένο. 'Ας μου επιτραπεί όμως να έχω μία παραπάνω αδυναμία σε εκείνα που ανήκουν στην υποκατηγορία crime καί έχουν αρκετή δόση θρίλερ μέσα στην πλοκή τους.
   Για ένα τέτοιο βιβλίο θα σας μιλήσω σήμερα. Ο λόγος για το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα από την συγγραφέα κυρία Άλισον Μπέλσαμ με τίτλο ''O ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ''.
   Ένα βιβλίο που έγινε από τα πιο αγαπημένα μου από την πρώτη ως καί την τελευταία του σελίδα καί με έκανε να ''ζηλέψω'' με την καλή έννοια τους μεταφραστές καί τους επιμελητές που είναι από τους πρώτους που έχουν την χαρά να έρθουν σε επαφή με το βιβλίο. Ειδικά εδώ που έχει γίνει εξαιρετικότατη δουλειά πάνω στην μετάφραση του κειμένου.
   Ανατριχιαστικό,ανατρεπτικό,αγωνιώδες καί άκρως συγκλονιστικό είναι οι πρώτες λέξεις που μου έρχονται στο νού ώστε να περιγράψω αυτό το βιβλίο.
   Έντονη πλοκή καί συνεχόμενη ροή με πολλή δράση θα σας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον. Δεν υπάρχει στιγμή που ίσως να βαρεθείτε ή να κουραστείτε κατά την διάρκεια της ανάγνωσης. Θα είστε μόνιμα στις επάλξεις μαζί με τους ήρωες της ιστορίας μέχρι να φτάσετε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.
   Εμένα μου άρεσαν πάρα πολύ οι χαρακτήρες. Ο καθένας με τα μυστικά του αλλά ταυτόχρονα δοσμένος απόλυτα σε αυτό που έκανε. Νομίζω ότι η συγγραφέας βάζοντας μία καλλιτέχνιδα τατουάζ να βοηθάει την αστυνομία θέλει να καταρρίψει ταμπού καί διάφορες προκαταλήψεις που υπάρχουν γύρω από την τέχνη της δερματοστιξίας καθώς καί εκείνους που έχουν διακοσμήσει το κορμί τους με τατουάζ ή εξασκούν αυτό το επάγγελμα. Από την άλλη ο αστυνομικός πιστός στο καθήκον αλλά καί στην πίστη του-όχι με γραφικό τρόπο-θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να πιάσει τον ένοχο.
   Έχουμε ένα ''παιχνίδι'' ζωής καί θανάτου που πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να μην σταματούν καί να έχουν τα αντανακλαστικά τους σε εγρήγορση γιατί ποτέ δεν ξέρεις πως θα ανατραπεί το σκηνικό καί πως θα αλλάξουν τελικά οι καταστάσεις κι ό,τι είχες ως δεδομένο.
    Βέβαια η απόλυτη ανατροπή για μένα έρχεται στο τέλος(εννοείται πως δεν θα σας το αποκαλύψω) καί το θεωρώ πολύ έξυπνη κίνηση από μεριάς της συγγραφέως.
   Όταν το διαβάσετε θεωρώ πως θα μείνετε πολύ ικανοποιημένοι καί θα θέλετε ύστερα να διαβάσετε κι άλλα βιβλία που ανήκουν σε αυτό το λογοτεχνικό είδος.
                                                      Καλές σας αναγνώσεις!

                                                             ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Ένας αστυνομικός στην πρώτη του υπόθεση δολοφονίας

Μια καλλιτέχνιδα τατουάζ με ένα θανάσιμο μυστικό

Και ένας διεστραμμένος δολοφόνος που ακονίζει τις λεπίδες του για να σκοτώσει ξανά…


Όταν η Μάρνι Μάλινς, καλλιτέχνιδα τατουάζ, ανακαλύπτει ένα παραμορφωμένο πτώμα, ο νεαρός ντετέκτιβ Φράνσις Σάλιβαν θα χρειαστεί τη βοήθειά της. Εκεί έξω τριγυρίζει ένας σίριαλ κίλερ, που αφαιρεί τα τατουάζ από το σώμα των θυμάτων του όσο είναι ακόμη ζωντανοί. Η Μάρνι γνωρίζει πολύ καλά τον κόσμο των τατουάζ, αλλά έχει τους δικούς της προσωπικούς λόγους να μην εμπιστεύεται την αστυνομία. Κι έτσι, όταν ανακαλύπτει τον επόμενο στόχο του δολοφόνου, αντιμετωπίζει και το δίλημμα: θα το πει στον Σάλιβαν ή θα κυνηγήσει μόνη της τον Κλέφτη των Τατουάζ;
                       
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΛΙΣΟΝ ΜΠΕΛΣΑΜ(ALISON BELSHAM)

ΤΙΤΛΟΣ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ: The Tattoo Thief

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΚΟΥΡΤΩ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΨΥΧΟΓΙΟΣ                               

Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΤΩΝ ΤΑΤΟΥΑΖ Reviewed by Dominica on Ιουλίου 17, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.