Ψυχικές Αυτοχειρίες


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   ''Ψυχικές Αυτοχειρίες'' ο τίτλος του πρώτου βιβλίου της συγγραφέως κυρίας Αθηνάς Μαλαπάνη καί μπορώ να πώ ότι μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις η ανάγνωσή του καί σας προτείνω να το διαβάσετε.
   'Αν καί αποτελείται από μικρές αυτοτελείς ιστορίες είναι ένα βιβλίο που έχει συνοχή καί βγάζει πρός τα έξω ένα δεμένο αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά οφείλεται καί στην εξαιρετική πένα της συγγραφέως η οποία ούσα φιλόλογος έχει ευχέρεια λόγου καί μπορεί να γράψει άρτια δομημένα κείμενα.
   Αλλά καλό θα είναι να μην μείνουμε μόνο εκεί. Το βιβλίο μέσα από τις ιστορίες του έχει να μοιραστεί πολλά μαζί μας καί ταυτόχρονα να μας προβληματίσει. Άραγε πρέπει να αυτοκτονήσει κάποιος για να θεωρηθεί αυτόχειρας; Όλοι κι όλες που καταπιέζουν την ψυχή τους καί τα συναισθήματά τους με αποτέλεσμα να μην αισθάνονται πλέον τίποτα δεν είναι ζωντανοί-νεκροί; Ποιό το νόημα της ζωντανής σάρκας αν η ψυχή έχει ''πεθάνει'';
   Πρέπει λοιπόν να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε εξ'αρχής για τον εαυτό μας καί την σωτηρία της ψυχής μας. Καί δεν εννοώ από θρησκευτική άποψη αλλά για την ουσία του θέματος.
    Είμαι πεπεισμένη ότι μέσα στις ιστορίες θα βρείτε κοινά σημεία με τους πρωταγωνιστές. Θα ταυτιστείτε μαζί τους είτε σε μεγαλύτερο είτε σε μικρότερο βαθμό. Θα νιώσετε τα ίδια πράγματα καί μπορεί να κάνετε καί τις ίδιες σκέψεις.
   Για μένα όμως θα πρέπει να αντιδράσετε. Να ξεφύγετε από τα δεσμά που σας κρατούν φυλακισμένους καί να ζήσετε πλέον μία ευτυχισμένη ζωή απαλλαγμένη από πρέπει καί μη. Μόνο έτσι θα είστε χαρούμενοι.
    Αυτό σας προτρέπει καί η ίδια η συγγραφέας μέσα από το βιβλίο της να πράξετε. Επισημαίνοντάς σας τον φαύλο κύκλο που ίσως να έχετε πέσει μέσα,προσπαθεί να σας βοηθήσει να κάνετε μία νέα αρχή.
     Εγώ αυτά είχα να σας πώ καί ελπίζω να σας έβαλα σε σκέψεις. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                               ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια συλλογή διηγημάτων. Κάθε διήγημα παρουσιάζει μια ξεχωριστή ιστορία που μαρτυρά ότι ο άνθρωπος έχει μια περίπλοκη ψυχοσύνθεση, αλλά σε κάθε περίπτωση, οι αντοχές του δοκιμάζονται και υποφέρουν πολλά. Πολυποίκιλοι και πολυεπίπεδοι χαρακτήρες θα σας ταξιδέψουν στα άδυτα του συνειδητού, του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου και θα σας αφηγηθούν τις ιστορίες τους, μέσα στις οποίες μπορείτε να βρείτε κι εσείς ένα δικό σας κομμάτι...


Καλή ανάγνωση...

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΑΘΗΝΑ ΜΑΛΑΠΑΝΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΡΩΜΑ

    
Ψυχικές Αυτοχειρίες Ψυχικές Αυτοχειρίες Reviewed by Dominica on Ιουλίου 11, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.