Το Βιβλιοστρατιωτάκι




Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Το καλοκαίρι οι μικροί βιβλιόφιλοι έχουν πολύ χρόνο καί ενέργεια επειδή δεν πηγαίνουν σχολείο με αποτέλεσμα πολλές φορές να βαριούνται καί να μην έχουν κάτι να κάνουν. Η καλύτερη λύση είναι η ανάγνωση όμορφων παιδικών παραμυθιών που θα τους εξάψουν την φαντασία τους.
   Η σημερινή μου βιβλιοπρόταση αφορά το παιδικό βιβλίο με τίτλο ''Το Βιβλιοστρατιωτάκι'' από τον συγγραφέα κύριο Γιώργο Μπουμπούση.
    Καλογραμμένο με ωραίο κείμενο καί πολύ γλυκειά εικονογράφηση θα κρατήσει καλή παρέα στα μικρά σας. Δεν θα τα κουράσει καθόλου αλλά αντίθετα θα θέλουν να μάθουν ποια είναι η κατάληξη της υπόθεσης.
    Ο ήρωας του παραμυθιού,το Βιβλιοστρατιωτάκι,εκτός ότι αναμένεται να γίνει πολύ καλός φίλος των παιδιών θα τους διδάξει ένα πολύ σημαντικό μήνυμα για την ζωή τους. Ποιό είναι αυτό; Να μην σταματάνε να ονειρεύονται. Να μην στέκονται στα όποια εμπόδια θα προκύψουν καί να μην εγκαταλείψουν τον στόχο τους. Άν το θέλουν πολύ,θα γίνει πραγματικότητα. Αρκεί βέβαια να έχουν την στήριξή σας καί την αγάπη σας σε ό,τι θελήσουν να κάνουν μεγαλώνοντας.
     Εμένα μου άρεσε σαν παραμύθι καί θα ήθελα να το διαβάσετε κι εσείς. Σύντομα θα επιστρέψω με νέα παιδική πρόταση βιβλίου.
                                                   Καλά σας αναγνώσματα!

                                                                ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Γιατί ένα μικρός σιδερένιος στρατιώτης ονειρεύεται να γίνει βιβλίο;

Από που παίρνει τη δύναμη να τα βάλει με όσους τον αντιμετωπίζουν σαν ένα απλό πολεμικό παιχνίδι;

Το στρατιωτάκι μας θα ξεκινήσει ένα μεγάλο, απρόβλεπτο ταξίδι. Με θάρρος και αποφασιστικότητα θα προσπαθήσει να μείνει πιστό στο αρχικό του όνειρο.


Θα καταφέρει άραγε να αλλάξει τη μοίρα του ή θα μείνει για πάντα ένας σιδερένιος στρατιώτης προορισμένος να διασκεδάζει τα παιδιά;

  Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το βιβλίο του συγγραφέα με τίτλο ''Το Αρκουδάκι που δεν αγαπούσε τ'απογεύματα'' :

                           https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/blog-post_28.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΣΗΣ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΠΕΓΚΥ ΦΟΥΡΚΑ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
Το Βιβλιοστρατιωτάκι Το Βιβλιοστρατιωτάκι Reviewed by Dominica on Ιουνίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.