Τυφλά Ψάρια-Σκοτεινά Νερά #2


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Περίπου πρίν έναν χρόνο καί κάτι είχε ''πέσει'' στα χέρια μου η πρώτη συγγραφική προσπάθεια του ανερχόμενου τότε συγγραφέα κυρίου Δημήτρη Σίμου με τίτλο ''Τα βατράχια''. Ένα πολύ ωραίο αστυνομικό βιβλίο που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από τα αντίστοιχα βιβλία του είδους του που κυκλοφορούν στο εξωτερικό. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ήταν λογικό να θέλω να διαβάσω καί τα επόμενα βιβλία που ανήκουν στην σειρά #Σκοτεινά νερά.
    Σήμερα λοιπόν διάβασα καί σας παρουσιάζω το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Τυφλά ψάρια''. Ο συγγραφέας εδώ πάλι έχει ως κεντρικό ήρωα τον αγαπημένο μας αστυνόμο Καπετάνο που για μία ακόμη φορά θα προσπαθήσει να διελευκάνει την υπόθεση.
     Άν καί ο κύριος πρωταγωνιστής είναι ίδιος όπως καί το μέρος που συντελούνται τα γεγονότα έχουμε μία διαφορετική ιστορία από την προηγούμενη. Πιο εμπλουτισμένη με πρόσωπα καί συμβάντα αλλά στολισμένη με αρκετό σασπένς καί αγωνία η ιστορία είναι προσιτή καί ευχάριστη για το αναγνωστικό κοινό.
     Ο συγγραφέας όπως στο πρώτο βιβλίο έτσι καί σε αυτό πέρα από το αστυνομικό στοιχείο θίγει καί το κοινωνικό. Όπως είναι η αποδοχή της διαφορετικότητας καί η συμπεριφορά των κατοίκων στις κλειστές κοινωνίες της επαρχίας.
     Ο αστυνόμος Καπετάνος μας δίνεται πιο ανθρώπινος-κατά την άποψή μου-αφού  βλέπουμε την συμπεριφορά ενός ανθρώπου ερωτευμένου που ακόμη διεκδικεί όσο μπορεί αυτό που επιθυμεί. Μην φοβηθείτε. Δεν είναι κάτι που θα σας ''χαλάσει'' την ανάγνωση του βιβλίου αφού είναι δοσμένο με προσεγμένο τρόπο καί σωστή ποσότητα μέσα στην πλοκή.
     Οι σκηνές παραμένουν έντονες καί περιγραφικότατες με αποτέλεσμα να τις βλέπουμε να ''ζωντανεύουν'' μπροστά στα μάτια μας. Ίσως αυτό να οφείλεται καί στην αληθοφάνεια που χαρακτηρίζει τα βιβλία του συγγραφέα.
      Τέλος θα ήθελα να σας πώ ότι έχουμε ένα αρκετά καλό αστυνομικό βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του αναδεικνύεται η μητρική καί η ανιδοτελής αδερφική αγάπη.
     Μείνετε συντονισμένοι γιατί λίαν συντόμως θα έχετε την άποψή μου καί για το τρίτο βιβλίο της σειράς που κυκλοφόρησε πρίν λίγες μέρες. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                          ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Το άψυχο σώμα μιας νεαρής μητέρας ανακαλύπτεται στα βράχια της θάλασσας, δίπλα στην αλάνα του Φάρου. Ο αστυνόμος Καπετάνος καλείται να ξεμπλέξει το κουβάρι ενός φόνου που θα εμφανίσει μπροστά του ένα στοιχειωμένο παρελθόν.

Ο υπόκοσμος βγαίνει από το σκοτάδι αναζητώντας μια θέση στο φως με ανταμοιβή το χρήμα.  Μυστικά αίματος μέσα στην οικογένεια. Αδελφικοί δεσμοί που καμουφλάρονται. Το φως μπορεί να δώσει τη λύση. Τα ψάρια πρέπει να τυφλωθούν, να χάσουν το πλεονέκτημα του καμουφλάζ.

Μια παράνομη ερωτική σχέση οδηγεί στην καταστροφή. Η προσπάθεια αναρρίχησης στα  ανώτερα κοινωνικά στρώματα θα αποτελέσει την αρχή για το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι χωρίς νικητή.
     
Υ.Γ.Μπράβο στον εκδοτικό για την εξαιρετική επιμέλεια που κάνουν στους σελιδοδείκτες που συνοδεύουν τα βιβλία.

            Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το πρώτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Τα Βατράχια''

                      https://dominicamat.blogspot.com/2018/11/blog-post_46.html

           Διαβάστε εδώ την άποψή μου για το τρίτο βιβλίο της σειράς με τίτλο ''Τοξικά Μάτια''

                                  https://dominicamat.blogspot.com/2019/06/3.html

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΙΜΟΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: Bell
Τυφλά Ψάρια-Σκοτεινά Νερά #2 Τυφλά Ψάρια-Σκοτεινά Νερά #2 Reviewed by Dominica on Ιουνίου 18, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.