Ρόζα ο ρόζ δράκος-Συνάντηση με έναν γίγαντα



Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

    Έχοντας διαβάσει καί αγαπήσει το παραμύθι ''Ρόζα ο ρόζ δράκος'' από την συγγραφέα κυρία Μαρία Καλτσή,μπορείτε να φανταστείτε την χαρά μου όταν έφτασε στα χέρια μου το δεύτερο παραμύθι με τις νέες περιπέτειες της Ρόζας με τίτλο ''Ρόζα ο ρόζ δράκος-Συνάντηση με έναν γίγαντα''.
   Η συγγραφέας όπως καί στο πρώτο παραμύθι έτσι καί εδώ θέλει να ''περάσει'' ένα διδακτικό μήνυμα στους μικρούς αναγνώστες. Την πρώτη φορά μας μίλησε για την διαφορετικότητα καί την αποδοχή αυτής καί τώρα μας μιλάει για την προσφορά στον συνάνθρωπο καί την αξία αυτής. Εκείνη η ανιδιοτελής προσφορά που έχει ως σκοπό να δώσει χαρά καί αγάπη στους γύρω μας.
   Για μένα υπάρχει μία αναβάθμιση-ας μου επιτραπεί η έκφραση-στην γραφή της συγγραφέως από το πρώτο στο δεύτερο βιβλίο. Τι θέλω να πώ με αυτό. Όπως η Ρόζα μας μεγάλωσε καί μπορεί να αντιλαμβάνεται καί να κάνει περισσότερα πράγματα μόνη της,έτσι καί η συγγραφέας χρησιμοποιεί πιο πλούσια γλώσσα καί η ιστορία του βιβλίου καλύπτει καί μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών.
   Ένα ακόμη στοιχείο που βρίσκω πολύ θετικό σε ένα παιδικό βιβλίο είναι τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με νέες πιο δύσκολες γι'αυτά λέξεις με αποτέλεσμα να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους.
   Εμένα όπως καταλάβατε με άφησε πολύ ευχαριστημένη από την ανάγνωσή του καί σας το προτείνω. Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Στο τέλος του βιβλίου θα βρείτε δραστηριότητες που σχετίζονται με την υπόθεση του παραμυθιού για να περάσετε δημιουργικό χρόνο μαζί με τα παιδιά σας.

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Τι γίνεται όταν ένα δρακάκι μεγαλώνει και νιώθει την ανάγκη να ανοίξει τα φτερά του και να ανακαλύψει τον κόσμο; Η Ρόζα ο ροζ δράκος, χρησιμοποιώντας τα εφόδια από το προηγούμενο δύσκολο ταξίδι της, ξεκινά για μια νέα περιπέτεια! Πού θα την οδηγήσει το πέταγμά της; Ποιους νέους φίλους θα γνωρίσει και πόσο φιλικός μπορεί να είναι τελικά ένας γίγαντας που συναντά; Δεν έχετε παρά να ταξιδέψετε στον πολύχρωμο κόσμο της και να τον εξερευνήσετε μαζί της...



Δείτε εδώ την άποψή μου για το παραμύθι ''Ρόζα ο ρόζ δράκος''

https://dominicamat.blogspot.com/2018/11/blog-post_3.html


ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΤΣΗ

ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΟΣΕΛΟΤΟΣ

Ρόζα ο ρόζ δράκος-Συνάντηση με έναν γίγαντα Ρόζα ο ρόζ δράκος-Συνάντηση με έναν γίγαντα Reviewed by Dominica on Μαΐου 27, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.