Της πλατείας τα μυστικά


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Μυστικά κρυμμένα υπάρχουν παντού γύρω μας. Είτε είναι μυστικά που αφορούν διαφορετικούς ανθρώπους είτε είναι μυστικά που σχετίζονται με διάφορους τόπους. ''Της πλατείας τα μυστικά'' θα μας εξιστορήσει ο συγγραφέας κύριος Θεόδωρος Ν.Θεοδωρής μέσα από το ομώνυμο αστυνομικό του βιβλίο.
   Ένα βιβλίο με γρήγορη καί ωραία γραφή που σε κάνει να θέλεις να το διαβάσεις με μία ανάσα από την πρώτη του κιόλας σελίδα. Ο συγγραφέας έξυπνα από την αρχή μας ρίχνει στα ''βαθειά'' για να μας τραβήξει το ενδιαφέρον καί στην πορεία χτίζει κομμάτι κομμάτι με τον κατάλληλο τρόπο την υπόλοιπη υπόθεση του βιβλίου.
   Άν καί δεν έχουμε στα χέρια μας ένα μεγάλο σε έκταση βιβλίο,η πλοκή είναι τόσο αρμονικά δεμένη με αποτέλεσμα ένα αρκετά καλό βιβλίο. Εγώ για να είμαι ειλικρινής δεν ξέρω αν θα μου άρεσε να έχει παραπάνω σελίδες το βιβλίο γιατί μπορεί να χανόταν τόσο η συνοχή αλλά να υπήρχαν καί περιττές επαναλήψεις από την μεριά του συγγραφέα που τώρα λείπουν.
   Χαρακτήρες απλοί καθημερινοί είναι στην πλειοψηφία τους οι κεντρικοί ήρωες της ιστορίας που έρχονται αντιμέτωποι με πολύ δύσκολες καταστάσεις που όλοι μας ανεξαιρέτως ευχόμαστε να μην μας συμβούν ποτέ στην πραγματική μας ζωή. Βέβαια υπάρχουν καί εκείνοι οι διαφορετικοί από εμάς-αλλά κατά τ'άλλα αληθοφανείς-χαρακτήρες του βιβλίου που έρχονται με την σειρά τους για να πλέξουν τον ιστό της ιστορίας.
    ''Της πλατείας τα μυστικά'' όπως προείπα ο τίτλος του βιβλίου καί αμέσως σκεφτόμαστε τι μυστικά μπορεί να κρύβει μία πλατεία. Άραγε είμαστε σίγουροι ότι θέλουμε να μάθουμε ανεξάρτητα με το όποιο κόστος; Δύσκολη ερώτηση θα μου πείτε.
   Εμένα μου άρεσε αρκετά σαν βιβλίο γιατί είχε τα απαραίτητα στοιχεία που θέλω από ένα αστυνομικό βιβλίο όπως είναι η έντονη δράση,η αγωνία καί οι ανατροπές. Εγώ σας το προτείνω. Καλές σας αναγνώσεις.

                                                                    ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Mε επίκεντρο την μυστηριώδη εκκλησία της Θεσσαλονίκης, θα λάβει χώρα μια περιπέτεια γεμάτη αμείωτη δράση, απροσδόκητες αποκαλύψεις και ανατροπές!

Σύντομα θα γίνουμε συνένοχοι με τον γοητευτικό κλέφτη έργων τέχνης, ακολουθώντας συγχρόνως τόσο τις αγωνιώδεις έρευνες του ανυποψίαστου Ελληνοϊταλού φοιτητή όσο και των αστυνομικών αρχών.

Θα παρασυρθούμε στα βήματα της ερωτευμένης καθηγήτριας πληροφορικής, καταλήγοντας  μάρτυρες του πεπρωμένου όλων εκείνων που εξαφανίστηκαν προκειμένου το σκοτεινό μυστικό να παραμείνει ασφαλές.

Oι ήρωές μας θα διαπιστώσουν πως βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον αόρατο κλοιό των αδίστακτων εγκληματιών.


Πόσοι άραγε θα καταφέρουν να επιβιώσουν σε αυτό το βίαιο παιχνίδι ζωής και θανάτου;

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ν. ΘΕΟΔΩΡΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΓΡΑΦΗΜΑ
     
Της πλατείας τα μυστικά Της πλατείας τα μυστικά Reviewed by Dominica on Μαΐου 23, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.