Η Ειρήνη και ο ληστής


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Ποιά είναι η πρώτη σκέψη σας όταν ακούτε για πρώτη φορά τον τίτλο ενός βιβλίου; Εμένα για να είμαι ειλικρινής διαφέρει από βιβλίο σε βιβλίο καί είτε θα μου τραβήξει το ενδιαφέρον κατευθείαν είτε δεν θα σταθώ τόσο σε αυτό αλλά θα προχωρήσω κατευθείαν στην ανάγνωση του.
   Ο τίτλος του βιβλίου που διάβασα καί σας προτείνω σήμερα είναι: ''Η Ειρήνη και ο ληστής'' από την συγγραφέα κυρία Κατερίνα Γυφτάκη. Ένας τίτλος που αμέσως με έκανε να θεωρήσω πως μέσα στις σελίδες του βιβλίου θα βιώσω αγωνία,έντονη δράση καί πολύ σασπένς. Μπορώ με βεβαιότητα να σας πώ ότι τα έζησα αυτά σε αρκετό βαθμό.
   Με γλώσσα σύγχρονη καί γρήγορο λόγο χωρίς περιττές επαναλήψεις έχουμε ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί. Η συγγραφέας μας δίνει την ιστορία μέσα από μικρά αλλά περιεκτικά κεφάλαια πράγμα που καθιστά καί την ανάγνωση του βιβλίου πιο ξεκούραστη.
   Οι ήρωες ακριβώς όπως θα ήθελα να τους πλάσω με την φαντασία μου. Δυναμική,σταθερή καί απόλυτη σε αυτό που θέλει η πρωταγωνίστρια του βιβλίου θα πορευτεί στην πορεία που η ίδια θα θελήσει να χαράξει. Μία γυναίκα τελείως διαφορετική από τις άλλες γυναίκες της εποχής της που θα παλέψει για να κατακτήσει αυτά που επιθυμεί. Ο ληστής από την άλλη μεριά προσπαθεί να είναι  δίκαιος,δυναμικός καί συνάμα επιβλητικός με αποτέλεσμα να κάνει τα πάντα για να καταφέρει τον σκοπό του. Ίσως η δικαιοσύνη καί η παρανομία καμία φορά να ''ενώνονται'' με περίεργο τρόπο.
    Τί θα γίνει όταν η μοιρά θα τους φέρει κοντά όχι μία αλλά περισσότερες φορές; Mε ποιόν τρόπο θα τους σημαδέψει; Ποιά η κατάλληξη καί των δύο; 'Ολα αυτά σε μία Ελλάδα στις αρχές του 20ου αιώνα που προσπαθεί να ορθοποδήσει καί να βρεί την θέση της στον σύγχρονο κόσμο.
                   Εμένα μου άρεσε πάρα πολύ σαν βιβλίο.Καλές σας αναγνώσεις.

                                                                   ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Αρκαδία, 1911. Σε ένα ερημοκκλήσι στις χαράδρες των βουνών, η δεκαεννιάχρονη Ειρήνη, κρυμμένη πίσω από το παραπέτασμα του ιερού, γίνεται άθελά της μάρτυρας μιας αποκαλυπτικής συνομιλίας ανάμεσα σε έναν μοναχό και έναν ληστή. Παραξενεμένη από το απρόσμενο ξέσπασμα του νεαρού ληστή, αλλά περισσότερο γοητευμένη από την ομορφιά του, αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη του, στη σκιά του Ταϋγέτου. Για να το πετύχει αυτό, εμπλέκεται σε μια άγρια περιπέτεια γεμάτη κίνδυνο, πάθος, έρωτα αλλά και θάνατο.
Μια ιστορία γεμάτη ανατροπές, που μας θυμίζει πως η μεγαλύτερη φιλοδοξία μιας γυναίκας είναι να εμπνεύσει έρωτα.

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΥΦΤΑΚΗ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ

Η Ειρήνη και ο ληστής Η Ειρήνη και ο ληστής Reviewed by Dominica on Μαΐου 22, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.