Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

   Μετά την αγαπημένη Νηρηϊδα (''Η θλιμμένη πριγκίπισσα των ωκεανών'') ο συγγραφέας κύριος Μηνάς Τσαμπάνης ''ξαναχτυπά'' με ένα αρκετά καλό βιβλίο φαντασίας που υπόσχεται να σας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον από τις πρώτες έως καί τις τελευταίες του σελίδες.
   Με φανερή την εξέλιξη της γραφής του έχουμε ένα πολύ ωραίο,δεμένο καί άρτιο βιβλίο που ενώ ανήκει στο είδος του φανταστικού καταπιάνεται αυτήν την φορά με το θέμα της φιλίας καί την αδερφική αγάπη.
    Η γλώσσα καί αυτού του βιβλίου παραμένει σύγχρονη,απλή καί χιουμοριστική σε αρκετά σημεία με αποτέλεσμα ένα βιβλίο ευχάριστο καί καθόλου βαρύ ή κουραστικό.
   'Αν καί ο συγγραφέας τοποθετεί την εξέλιξη της ιστορίας στο σχετικά μακρινό μέλλον με πολύ εύστοχο τρόπο μας κάνει να εστιάσουμε περισσότερο σε αυτό που διαβάζουμε καί να μας το κάνει πιο οικείο χωρίς να χάνει το σασπένς του το βιβλίο.
  Προσωπικά θεωρώ ότι διαβάζεται πολύ εύκολα από εφήβους έως καί εκείνα τα μεγάλα παιδιά που δεν σταματάει η φαντασία τους ποτέ.
    Εδώ έχουμε ένα βιβλίο το οποίο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στα anime οπότε θεωρώ πως οι λάτρεις αυτού του είδους θα ικανοποιηθούν σε μεγάλο ποσοστό. Γι'αυτόν τον λόγο άλλωστε θα βρείτε μέσα στις σελίδες διάφορα σκίτσα (anime) των κεντρικών ηρώων. Eμένα πάλι με γύρισε στην παιδική μου ηλικία καί θυμήθηκα τις παιδικές σειρές που βασίζονταν σε αυτά εκείνη την εποχή.
   Λίγα λόγια για την πλοκή! Η ιστορία διαδραματίζεται στο μακρινό μέλλον στην χώρα μας. Άν καί όλα τα προβλήματα δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί,προκύπτει ένα μεγάλο κακό που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Παράλληλα η εμφάνιση ενός υπερ-ήρωα εφήβου καί οι πράξεις του θα απασχολήσουν το κοινό. Τί θα γίνει τελικά όμως; Θα καταστραφούν όλα όσα ξέρουμε ή όχι; To μόνο spoiler που μπορώ να κάνω -ας μου επιτραπεί- είναι να θυμάστε το τραγούδι ''Αρχίζω πόλεμο'' από την Καίτη Γαρμπή.
    Εμένα μου άρεσε πολύ σαν βιβλίο καί ήθελα να το διαβάσω εδώ καί καιρό.
                                                 Καλά σας αναγνώσματα!

Υ.Γ. Μπράβο στην εξαιρετικότατη δουλειά που έχει γίνει στο εξώφυλλο του βιβλίου καθώς καί στα σκίτσα που το κοσμούν εσωτερικά. Τα σκίτσα είναι φτιαγμένα από την Ελένη Μαρία Βλαστού (Love Usagi)

                            ΣΚΙΤΣΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ




ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: MΗΝΑΣ ΤΣΑΜΠΑΝΗΣ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ: ΑΝΑΤΥΠΟ

Δείτε εδώ την κριτική μου για το βιβλίο ''Η θλιμμένη πριγκίπισσα των ωκεανών''


Δείτε εδώ την συνέντευξη που έχει παραχωρήσει στο blog ο συγγραφέας



Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Reviewed by Dominica on Μαΐου 13, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.