Η ζωή που έλειπε


Γράφει η Κυριακή Γανίτη(Dominica Amat)

"Η ζωή που έλειπε" από τον συγγραφέα κύριο Κώστα Κρομμύδα ήταν το βιβλίο που μου κράτησε σήμερα συντροφιά. Τί να σας πώ; Ανέκαθεν αγαπούσα τα βιβλία-όπως κι αυτό-που βασίζονται σε αληθινά γεγονότα. Με ιντριγκάρει ευχάριστα-αν μπορώ να το θέσω έτσι-ο τρόπος με τον οποίο θα διαχειριστεί ο κάθε συγγραφέας τις εκάστοτε ιστορίες καί θα τις αποτυπώσει στο χαρτί χωρίς περιττούς εντυπωσιασμούς καί χωρίς να χαθεί η αξία καί η ουσία της ιστορίας. Αυτό τα καταφερνει με
μεγάλη επιτυχία ο κύριος Κρομμύδας στα βιβλία του κάθε φορά. Εδώ έχουμε ένα βιβλίο με τόσο ωραίο δομημένο λόγο που οι σελίδες του τρέχουν σαν νερό καί κυλούν μέσα από τα χέρια μας καθώς το διαβάζουμε. Θα σας πώ ελάχιστα(για μένα καί πολλούς άλλους αρκετά) γύρω από την ιστορία του βιβλίου. Ένας μεγάλος έρωτας που φαίνεται πως τελείωσε άδοξα,έρχεται να "μετενσαρκωθεί" πολλά χρόνια μετά όταν η μοίρα θα παίξει τα δικά της παιχνίδια... Ό,τι νομίζουμε πως έχει τελειώσει,έρχεται να ολοκληρωθεί ακόμα πιο έντονο καί μεγάλο. Αδικία,πόνος,ένοχα μυστικά θα μας συνοδέψουν σε αυτό το ταξίδι που θα κάνουμε παράλληλα με τους πρωταγωνιστές της ιστορίας μας. Το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος του βιβλίου θα είστε γεμάτοι από συναισθήματα. Εγώ πάντως μπορώ να πώ ότι για μία ακόμη φορά(θα καταντήσω γραφική στο τέλος) είμαι κατενθουσιασμένη. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ελπίζω μελλοντικά να διαβάσω καί άλλα βιβλία του. 



                                                            ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Λίγο πριν οι άνεμοι του πολέμου παρασύρουν τον έναν μακριά από τον άλλον, ο Μανόλης και η Ελένη ενώνονται σε έναν έρωτα που τρέφεται από το πάθος της επανένωσής τους, αψηφώντας το κόστος που αυτός θα έχει για τους ίδιους, αλλά και τους δικούς τους ανθρώπους. 
Όταν ο Δημήτρης επισκεφθεί το νησί της μητέρας και του θείου του, θα βρεθεί –μέσ’ από μια σειρά αναπάντεχων γεγονότων– αντιμέτωπος με παλιές μνήμες και αλήθειες βαθιά θαμμένες. Την ίδια στιγμή, η Ανίτα θα καταλήξει να κρατά στα χέρια της ένα παλιό ρολόι τσέπης, οι δείκτες του οποίου έχουν σταματήσει για πάντα στη στιγμή που ο έρωτας δύο ανθρώπων πέρασε ανεξίτηλα στην αιωνιότητα. Μαζί με το ρολόι, θα φορέσει στο χέρι της ένα δαχτυλίδι, ανάμνηση του όρκου μιας θυελλώδους αγάπης που έσπασε παντοτινά το φράγμα του χρόνου.
Μια αληθινή ιστορία που δείχνει πόσο ιδιότροπη είναι η μοίρα, πόσο αντέχει μια αγάπη στον χρόνο και πόση ανάγκη έχουμε τον έρωτα και τη συγχώρεση.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:ΔΙΟΠΤΡΑ
Η ζωή που έλειπε Η ζωή που έλειπε Reviewed by Dominica on Νοεμβρίου 12, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εικόνες θέματος από sndr. Από το Blogger.